Povežite se s nama

Vijesti

Marija i Antonio iz OŠ Pokupsko idu na državno natjecanje iz Modelarske lige

Državno natjecanje će se održati u Stubičkim Toplicama od 27. do 29 svibnja …

Objavljeno

na

Modelarska liga

Marija Blažinčić i Antonio Blažeković, pod vodstvom mentora Mladena Dugonjića,  pobjednici su Modelarske lige Zagrebačke županije koja se ove godine održala u Ščitarjevu.

– Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva. Ekipa se sastoji od dva učenika od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Na županijskom natjecanju natjecatelji na temelju radioničkih crteža izrađuju tehničku tvorevinu prema zadanom zadatku u vremenu od 3 puna sata upotrebom strojne modelarske pile sigurne za rad – istaknuli su iz škole.

Ovom pobjedom Marija i Antonio plasirali su se na državno natjecanje koje će se održati u Stubičkim Toplicama od 27. do 29 svibnja 2022.

Modelarska liga1

Foto: OŠ Pokupsko

 

CityTV

VIDEO Ljeto i ljetne tegobe: Doznajte kako se zaštititi od sunca, spriječiti mučnine ili urinarne infekcije…

Objavljeno

na

Miranda Kokotovic

Ljeto je pred nama, počeli su godišnji odmori i svi uživamo u toplom vremenu, sunčanim dugim danima kao i brojnim aktivnostima na otvorenom. No, ljeto sa sobom nosi i neke određene tegobe.

Iako sunce pozitivno utječe na ljudski organizam moramo imati na umu i one štetne učinke izlaganja suncu. Tu su i nerijetko mučnine na putovanjima, gastrointestinalne smetnje kao i urinarne tegobe, ali i dosadni i uporni komarci. Kako što bezbrižnije provesti ljeto i kako liječiti potencijalne ljetne tegobe doznali smo od mag.pharm.Mirande Kokotović iz Ljekarni Zagrebačke županije.

Nastavite čitati

Vijesti

Sprema se novo grmljavinsko nevrijeme, isključujte kabele iz struje

Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice, istaknuli su iz Hrvatskog Telekoma

Objavljeno

na

oluja

Bučno je i neugodno bilo noćas između četiri i pet sati, grmljavina na nebu iznad Velike Gorice spadala je u kategoriju onih kakve se rijetko vide i čuju, a kao posljedica je stiglo osvježenje, ali i problemi s internetskim vezama, u nekim slučajevima i s instalacijama… Vijesti koje stižu iz DHMZ-a kažu kako će se nešto slično događati i večeras.

“Vrijeme će danas biti sunčano, a ponegdje s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti se poslijepodne i navečer očekuje mjestimice jači razvoj oblaka s kišom i grmljavinom. Lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme izgledni su ponajprije u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji”, javljaju iz DHMZ-a.

Zbog mogućeg nevremena, Hrvatski Telekom obavijestio je svoje korisnike da zaštite svoju opremu.

– Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice – naveli su.

Nastavite čitati

Obrazovanje

Traže se pomoćnici u nastavi, njih gotovo 200 za sljedeću školsku godinu

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije

Objavljeno

na

pomoćnik u nastavi

U sklopu projekta “Prsten potpore V” objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 192 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad s 209 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 13. srpnja 2022. godine.

Projekt “Prsten potpore V” prijavljen je na otvoreni poziv “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V” koji će se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt je ukupne vrijednosti 8.244.927,60 kn, od čega se očekuje 7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak u iznosu 1.244.927,60 kn bit će osiguran iz proračuna Zagrebačke županije. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2022./2023.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik zaposlit će se u 30 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno) ili puno radno vrijeme.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2022./2023. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete pronaći ovdje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.

Inače, projekt “Prsten potpore” u Zagrebačkoj županiji provodi se osmu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

Nastavite čitati

Vijesti

Milada Mesarić ima nasljednicu: Maja Toth nova direktorica TZVG-a

Maja Toth je poznata Velikogoričanima kao novinarka i urednica na RVG-u i HTV-u kasnih 90-ih, a kasnije je ostvarila uspješnu karijeru u marketingu te u Turističku zajednicu dolazi s pozicije menadžerice u prodaji HT-a

Objavljeno

na

large crop 1879

Nakon značajnog vremenskog razdoblja u kojem je velikogoričku Turističku zajednicu vodila Milada Mesarić, došlo je do promjene na poziciji direktora, o čemu su javnost izvijestili iz TZ-a.

“U skladu sa Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, sve turističke zajednice su do kraja lipnja 2022. godine imale obvezu provesti javne natječaje za izbor direktora na četverogodišnje mandatno razdoblje. Turističko vijeće Turističke zajednice grada Velike Gorice je krajem svibnja raspisalo natječaj i jednoglasnom odlukom izabralo novu direktoricu Maju Toth.

Maja Toth je poznata Velikogoričanima kao novinarka i urednica na RVG-u i HTV-u kasnih devedesetih godina, a kasnije je ostvarila uspješnu karijeru u marketingu te u velikogoričku Turističku zajednicu dolazi s pozicije menadžerice u prodaji Hrvatskog telekoma, ali i s iskustvom u turističkom sektoru. Po struci je diplomirani inženjer grafičke tehnologije sa završenim Executive MBA Programom na Cotrugli Businesss School, Zagreb.

Dosadašnja direktorica Milada Mesarić odlučila se povući na drugo radno mjesto u Turističkoj zajednici te se nije natjecala.

– Rad u Turističkoj zajednici je izazov svakome tko se u poslovnom životu bavi marketingom, jer promocija vlastitog grada i sudjelovanje u njegovom poslovnom, kulturnom i općenito društvenom razvoju je poseban izazov. Radila sam ovaj posao punih 15 godina i osjetila da je upravo ovo trenutak kada treba napraviti kvalitetnu tranziciju za daljnji razvoj Turističke zajednice grada Velike Gorice. U osobnom razvoju posebno me raduje mogućnost prenošenja znanja na nove generacije za što ću svakako imati više vremena na novom radnom mjestu – istaknula je Milada Mesarić.

Direktorica Maja Toth će tijekom ljeta preuzeti dužnost i za ranu jesen, kada se Gorica vraća u svoj redovni ritam života, pokrenuti planirane aktivnosti.”

Nastavite čitati

Sport

“Maratonci” uživali u ljepotama Risnjaka uz trčanje, plivanje i vožnju bicikla

Nema odmora za društvo iz Maraton kluba Velika Gorica

Objavljeno

na

maraton klub velika gorica

Članovi Maraton kluba Velika Gorica ovog su vikenda bili u Nacionalnom parku Risnjak, gdje su sudjelovali u raznovrsnim i atraktivnim utrkama, a što su sve postigli opisali su na svojoj službenoj stranici.

“U subotu je održan “Risnjak Trail” utrka čija staza povezuje neke od najljepših predjela Nacionalnog parka Risnjak. Utrka započinje i završava u Crnom Lugu, a natjecatelje Horvatovom stazom preko Risnjaka/Schlosserov dom, vodi u dolinu Lazac odakle se ponovo penje na predivni i otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Krug se zatvara preko Cajtiga i Risnjaka/Schlosserov dom, a povratak, zapravo silazak, u Crni Lug započinje na Medvjeđim vratima.

Ova predivna trail staza dugačka je 30 kilometara. Kraća varijanta (Ris – 17 km) kreće s usponom do Schlosserovog doma te brzi povratak do Crnog Luga preko Medvjeđih vrata.

Ove godine su se na startu/cilju ovog zahtjevnog traila od 30 km (s usponom od 1733 m) iz našeg Kluba pojavili natjecatelji – na dužoj dionici: Jasna Mikulić, Hrvoje Mikulić i Josip Martinović. Jasna je stigla na cilj za 4:49:28 (ukupno 14., 11. W35), Hrvoje 3:55:18 (ukupno 20. i 9. M35), te Josip 4:16:31 (ukupno 28., 13. M 35). Na kraćoj dionici, onoj od 17 km (s usponom od cca. 800 m) trku je završio Želimir Delač u vremenu 2:01:28 (ukupno 31., 4. M50).

Bruno Škrinjarić i Vedrana Janjić nastupili su na TRIOP sprint triatlonu. Bruno nam prenosi svoje dojmove:

– Počelo je sve dosta dobro na plivanju. Moram reći po prvi puta da sam dosta zadovoljan s plivanjem, što mi je osiguralo i dosta dobru poziciju na početku bicikla. U prva dva kruga (od ukupno njih šest) uspio sam uhvatiti dio ovih brzih plivača i formirati grupu koju sam zapravo vukao do samog kraja bicikle. Trčanje sam isto odradio standardno dobro, trčali smo pet krugova i od toga pola svakog kruga ideš uz brdo, a pola kruga niz brdo. Ukupno utrku završavam na 13. mjestu s vremenom 0:58:10, te također sa srebrnom medaljom u kategoriji M35. Slijedi mali odmor od utrka do kraja sprnja i opet malo više treninga!

Vedrani je ovo bio drugi triatlon, te kaže:

– Odlična organizacija i super iskustvo među profićima, jer jedina sam bila individualka, i završila 28. ukupno, četvrta u kategoriji, što je super za početnika! Idemo dalje sakupljati iskustva!

No, Vedrani je ova utrka bilo samo zagrijavanje, jer je već u nedjelju nastupila u štafetnom triatlonu “Jurinih 3×1″, skupa s Vedranom Planinšekom i Matejom Janjićem. Vedrana je plivala, Vedran je vozio bicikl, a Matej je trčao. Ekipa se super snašla i završila na trećemu mjestu u ukupnom poretku.”

Nastavite čitati

Reporter 416 - 30.06.2022.

Facebook

Izdvojeno