Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Zvonko Kunić ponovo izabran za predsjednika Županijske organizacije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti

“U posljednjih 15-ak mjeseci učinili smo puno, međutim moramo brusiti kvalitetu i sada se pripremamo na nove izazove”

Objavljeno

Na 2. redovnoj izbornoj Skupštini Županijske organizacije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, koja se sinoć održala u Velikoj Gorici, za predsjednika je ponovno izabran Zvonko Kunić. Potpredsjednici su Dalibor Bastalec, Josip Držaić i Pave Vukelić, dok će dužnost tajnice obnašati Tajana Amšel Zelenika. Kunić je istaknuo kako žele opravdati osam skupštinskih mandata koje su dobili od stanovnika Zagrebačke županije.

„Nije dovoljno samo reći idemo delat. Županijski vijećnik baš kao i svaki drugi mora znati koji su problemi njegove lokalne zajednice te treba nuditi rješenja, makar i kriva. Ako su loša, neće proći, ali vijećnik mora biti aktivan ili neka da ostavku na svoj mandat i neka ide doma“, napominje Kunić, dodajući kako su stranački pokrili gotovo cijelu Zagrebačku županiju, što im je bio i osnovni operativni cilj.

„U posljednjih 15-ak mjeseci učinili smo puno, međutim moramo brusiti kvalitetu i sada se pripremamo na nove izazove, educirajući svoje članstvo da se znaju nositi s problematikom običnog čovjeka, koga ne zanima tko je na vlasti već činjenica funkcionira li mu javni prijevoz, je li mu dostupna zdravstvena zaštita i tako dalje“, kazao je Kunić.

Glavni tajnik stranke Nenad Predovan zadovoljan je dobrim rezultatima u Zagrebačkoj županiji, smatrajući kako je to rezultat rada na terenu.

„Osam mandata očekivali smo samo u najoptimističnijim prognozama, što je našim članovima bio veliki motiv. Kada su se izbori približavali bili smo svjesni da ćemo dobro proći. Idemo dalje delati. Na čelna mjesta stavljamo najaktivnije ljude, čime ćemo se dosta učvrstiti“, rekao je Predovan.

Podpredsjednica stranke Ana Stavljenić Rukavina konstatirala je kako među županijskim kolegama postoji veliki entuzijazam za daljnji napredak stranke te želje za povećanjem standarda svoje lokalne sredine.

„Cilj nam je svima isti, učiniti najviše što možemo za građane i poboljšanje njihovih socijalnih i životnih uvjeta, rast gospodarstva te povećanje broja radnih mjesta“, napomenula je Rukavina.

Saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda dodao je kako je vrijeme zaboraviti politikanstvo te je potrebno zasukati rukave i rješavati krucijalne probleme građana.

„Iskustvo kakvo imamo u gradu Zagrebu trebamo prenijeti na nacionalnu razinu. Napominjem da podržavamo stabilnost Vlade jer ne vidimo drugoga na političkoj sceni“, istaknuo je Varda.

HOTNEWS

‘Novim tehnologijama kod naše djece potičemo poduzetnički duh’

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje u sklopu nastave koriste se i 3D printerom

Objavljeno

on

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica dobili su novu učionicu za tehničku kulturu. Opremljena je računalima, projektorom pa čak i 3D printerom, a sve to trebalo bi pomoći učenicima da steknu znanja o novim tehnologijama i osiguraju se što bolju poziciju na tržištu rada.

– To su nove kompetencije koje kod njih razvijamo kako bi se oni što bolje integrirali u društvo. Većina djece koja prolaze kolegij tehničke kulture upisat će srednje škole s posebnim programom za pomoćna zanimanja stolara, instalatera grijanja i kuhara slastičara. Ovaj predmet jako im je važan za njihov daljnji život i uključivanje u socijalnu sredinu – rekla nam je Kristina Majdak, učiteljica tehničke kulture i domaćinstva.

Otvorenje novouređene učionice za tehničku kulturu u Centru za odgoj i obrazovanje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Centar se može pohvaliti da je jedna od rijetkih obrazovnih institucija koja raspolaže suvremenom tehnologijom poput 3D printera. Nabavljen je u sklopu EU projekta provedenog prije dvije godine.

– Dosta ga koristimo, iza njega su sati rada. Prošle godine na njemu smo izradili 300 privjesaka, koje smo prodali i zaradili dodatna sredstva. Tako kod djece potičemo poduzetnički duh i omogućavamo im usavršavanje novih vještina – dodala je Majdak.

Otvorenje novouređene učionice za tehničku kulturu u Centru za odgoj i obrazovanje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Djeca vrlo rado dolaze na nastavu tehničke kulture, jer je za razliku od ostalih predmeta manji pritisak, ovdje se umjesto čitanja i pisanja mogu posvetiti radu s rukama. Ovaj vid nastave izuzetno je važan za razvoj fine motorike, a djeca usput nauče izrađivati rukotvorine i razvijati svoju kreativnost.

– Jako volim tehnički. Ova učionica me jako usrećuje i volim ovdje provoditi vrijeme. Na satu tehničke kulture uvijek se opustim – otkrila nam je Ivana, učenica 8. razreda.

Otvorenje novouređene učionice za tehničku kulturu u Centru za odgoj i obrazovanje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Veliki doprinos uređenju učionice dala je Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman, koja od 2016. godine i potpisivanja povelje o suradnji s Centrom podupire sve njihove projekte.

– Ovo nije prvi put da surađujemo s Centrom, a nadam se da je ovo samo jedan u nizu projekata u kojima ćemo zajednički sudjelovati – rekao je David Gabelica, član Uprave Zračne luke Franjo Tuđman.

Otvorenje novouređene učionice za tehničku kulturu u Centru za odgoj i obrazovanje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Suradnjom je zadovoljna i ravnateljica Centra Nikolina Vučković Barišić.

– Naši prijatelji svake godine nas se sjete i pitaju nas što nam treba. Ove godine odlučili smo se na renoviranje učionice tehničke kulture, koja je opremljena i novim namještajem. Učenici rado koriste ovaj prostor i u njemu stvaraju nove i lijepe kreativne stvari. U sklopu ovog projekta nabavili smo novi laptop, projektor i platno – objasnila je ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

Povodom predstavljanja novouređene učionice učenici su pripremili zanimljiv zabavni program, prepun pjesme, plesa i recitacija. U dječjem nastupu osim djelatnika  Centra i predstavnika Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, uživao je i gradonačelnik Dražen Barišić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: Kad sem bil mlad, dekli je bilo na sakem koraku

Ne propustite video

Objavljeno

on

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Goričkim ulicama, 15. studenoga 2018.

Koga je danas ovjekovječio naš fotoaparat?

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno