Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Zvonko Kunić ponovo izabran za predsjednika Županijske organizacije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti

“U posljednjih 15-ak mjeseci učinili smo puno, međutim moramo brusiti kvalitetu i sada se pripremamo na nove izazove”

Objavljeno

Na 2. redovnoj izbornoj Skupštini Županijske organizacije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, koja se sinoć održala u Velikoj Gorici, za predsjednika je ponovno izabran Zvonko Kunić. Potpredsjednici su Dalibor Bastalec, Josip Držaić i Pave Vukelić, dok će dužnost tajnice obnašati Tajana Amšel Zelenika. Kunić je istaknuo kako žele opravdati osam skupštinskih mandata koje su dobili od stanovnika Zagrebačke županije.

„Nije dovoljno samo reći idemo delat. Županijski vijećnik baš kao i svaki drugi mora znati koji su problemi njegove lokalne zajednice te treba nuditi rješenja, makar i kriva. Ako su loša, neće proći, ali vijećnik mora biti aktivan ili neka da ostavku na svoj mandat i neka ide doma“, napominje Kunić, dodajući kako su stranački pokrili gotovo cijelu Zagrebačku županiju, što im je bio i osnovni operativni cilj.

„U posljednjih 15-ak mjeseci učinili smo puno, međutim moramo brusiti kvalitetu i sada se pripremamo na nove izazove, educirajući svoje članstvo da se znaju nositi s problematikom običnog čovjeka, koga ne zanima tko je na vlasti već činjenica funkcionira li mu javni prijevoz, je li mu dostupna zdravstvena zaštita i tako dalje“, kazao je Kunić.

Glavni tajnik stranke Nenad Predovan zadovoljan je dobrim rezultatima u Zagrebačkoj županiji, smatrajući kako je to rezultat rada na terenu.

„Osam mandata očekivali smo samo u najoptimističnijim prognozama, što je našim članovima bio veliki motiv. Kada su se izbori približavali bili smo svjesni da ćemo dobro proći. Idemo dalje delati. Na čelna mjesta stavljamo najaktivnije ljude, čime ćemo se dosta učvrstiti“, rekao je Predovan.

Podpredsjednica stranke Ana Stavljenić Rukavina konstatirala je kako među županijskim kolegama postoji veliki entuzijazam za daljnji napredak stranke te želje za povećanjem standarda svoje lokalne sredine.

„Cilj nam je svima isti, učiniti najviše što možemo za građane i poboljšanje njihovih socijalnih i životnih uvjeta, rast gospodarstva te povećanje broja radnih mjesta“, napomenula je Rukavina.

Saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda dodao je kako je vrijeme zaboraviti politikanstvo te je potrebno zasukati rukave i rješavati krucijalne probleme građana.

„Iskustvo kakvo imamo u gradu Zagrebu trebamo prenijeti na nacionalnu razinu. Napominjem da podržavamo stabilnost Vlade jer ne vidimo drugoga na političkoj sceni“, istaknuo je Varda.

HOTNEWS

Uspjesi Kumičića u mjesecu hrvatskog jezika

Iz Kumičića pristižu odlične vijesti – novinarski rad osmašice na LiDraNu predložen je na državnu razinu, a sedmaši i osmaši plasirali su se na županijsku razinu natjecanja iz hrvatskog jezika

Objavljeno

on

Mjesec hrvatskoj jezika nije mogao bolje početi. Učenici OŠ Eugena Kumičića postigli su odlične rezultate, te nastavljaju svoja natjecanja na državnoj smotri LiDraNa i županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika!

Na županijskoj smotri LiDraNo 2019., održanoj u Dugom Selu 21. veljače, goričku osnovnu školu predstavljali su hrabri mali prvašići Iva Gašparić i Fran Todorić, pod mentorstvom učiteljice Ljubice Skelin, izvevši tako dramsko-scensku točku pod nazivom “Na kuhači Greta”. Ujedno, hrabri dvojac bio je i najmlađi na smotri. U sve to uklopila se i Ida Nuković, učenica osmog razreda, čiji je novinarski rad pod nazivom ”Znala sam samo da volim nogomet”, mentorirala učiteljica Antonina Briševac. Intervju osmašice predložen je za državnu smotru.

Prof. Željka Blažetić, prof. Goranka Dimoski i prof. Damir Matošević zasigurno su ponosni na uspjehe svojih učenika – Kumičić je briljirao i na natjecanju iz hrvatskog jezika! Učenice sedmog razreda Anja Makek, Marija Šporčić i Tonka Leš,  te osmaši Krešimir Školneković, Ivana Perica, Iva Rukavina Kremer, Leticija Maričić,  i Elena Kovačević uspješno su se plasirali na županijsku razinu!

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dino Bošnjak najbolji sportaš u županiji: ‘Želim atletiku podići iz mrtvih’

Velikogorički atletičar dobio je nagradu za najboljeg sportaša godine, najbolja ekipa je šahovski klub Polet iz Buševca, a još dvije nagrade otišle su u naš grad. Sportašica godine je samoborska karatistica Ana Lenard, a momčad godine kuglači iz Zaprešića

Objavljeno

on

Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja najboljima u sportu za 2018. godinu. Ovogodišnji domaćin svečanosti bio je Samobor, a titula najboljeg sportaša pripala je goričkom atletičaru Dini Bošnjaku.

– Uvijek je lijepo dobiti ovaku nagradu i vidjeti da se sav trudi isplatio, da netko to prepoznaje. Nadam se da će iduće godine biti nekih drugih nagrada, ali ipak se više nadam rezultatima koji će malo atletiku ‘podići iz mrtvih’. Mogu samo reći da mi je 2018. godina bila najuspješnija, s obzirom na to da sam osvojio osam titula seniorskog prvaka Hrvatske – ispričao nam je Dino Bošnjak.

Zahvaljujući svom trudu, radu i velikom uspjehu u prošloj godini, u kategoriji najbolja ženska ekipa nagradu su dobile šahistice Šahovskog kluba Polet Buševec.

– I dok s tribina podršku daju obitelj, prijatelji i vjerni navijači, doprinos sportskom uspjehu daje i Zagrebačka županija. Više od 25 tisuća aktivnih sportaša, 1500 trenera, sudaca, delegata i dvjestotinjak sportskih objekata brojke su koje zahtjevaju i značajna financijska sredstva. U 2019. godini za javne potrebe u sportu izdvojili smo sedam milijuna kuna, što je najveći iznos do sada – rekao je župan Stjepan Kožić.

Posthumno, nagrada za najboljeg sportaša s invaliditetom pripala je preminulom Nikici Kasuniću, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić. Od naših Goričana, nagrade su još dobili i Tena Petračić, članica Maraton kluba Velika Gorica, u kategoriji najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina, a među najboljim mladim sportašima je Matija Ivanjko iz Judo kluba Pinky.

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu, a tu je nagradu dobio Neven Karas, predsjednik Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. A Nogometnom klubu Dinamo Hidrel pripalo je priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Na natječaju četiri stipendije ostale neiskorištene

Općina Pokupsko nudi 300 kuna svojim srednjoškolcima i studentima

Objavljeno

on

Nakon završetka natječaja za dodjelu stipendija Općine Pokupsko, ostale su četiri neiskorištene stipendije. Naime, na natječaju, koji je bio otvoren do 8. veljače, Općina je osigurala osam stipendija, a prijavila su se samo četiri kandidata. Odlučeno je da će dvije studentske i dvije srednjoškolske stipendije ipak dodijeliti, tako da će se zahtjevi zaprimati do kraja tekuće akademske, odnosno školske godine.

– Zahtjevi će se ocjenjivati prema redu zaprimanja, a kandidati koji podnesu zahtjev nakon završetka natječaja moraju ispunjavati sve uvjete propisane Natječajem i Odlukom. Stipendije koje se dodjele nakon završetka natječaja se isplaćuju počevši od mjeseca podnošenja zahtjeva – poručili su iz Općine Pokupsko.

Stipendije iznose 300 kuna za obje kategorije.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno