Poveži se s nama

Moja županija

Županija nagradila zlatne judašice

‘Napravile su rezultat kakav nisu većina svjetskih država ove godine na velikim natjecanjima’

Objavljeno

Zamjenik župana Hrvoje Frankić danas je primio i prigodno nagradio judašice Helenu Vuković, osvajačicu zlatne medalje na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Čileu i Laru Cvjetko, osvajačicu zlata na Europskom kadetskom prvenstvu u Litvi. Tom prigodom Zagrebačka županija nagradila je svaku sportašicu sportskom opremom u iznosu od 5.000 kuna.

„Ovo je veličanstven rezultat kako za Zagrebačku županiju, tako i za cijelu Hrvatsku. Kada bi svatko od nas na svojem polju napravio takve rezultate gdje bi naša zemlja došla“, rekla je zamjenik te uputio čestitke trenerima, upravi kluba i roditeljima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio potpun.

Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

Helena Vuković, hrvatska reprezentativka i članica kluba Profectus iz Samobora, na održanom Svjetskom prvenstvu, u kategoriji preko 70 kilograma, nije bila favoritkinja, no u finalu nakon produžetaka svladala je prvu nositeljicu Gruzijku Sophio Somkhishvili koja je bila teža 46 kilograma od Helene. Helena je ujedno i prva Europljanka koja je uzela titulu svjetske kadetske prvakinje u superteškoj kategoriji.

„Postati svjetski prvak iznimna je čast. Poručila bih drugim mladim sportašima u Zagrebačkoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj da nikada ne treba odustati i da trebaju raditi iz dana u dan na sebi. Odricanje se na kraju isplati“, rekla je Helena. Početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je Heleni Vuković nagradu Dražen Petrović koja se tradicionalno dodjeljuje najuspješnijim sportašima mlađih dobnih kategorija.

Lara Cvjetko, također članica kluba Profectus, na Europskom kadetskom prvenstvu do 57 kilograma u konkurenciji s 33 natjecateljice, osvojila je zlato pobijedivši predstavnicu Italije.

„Htjela bih poručiti svima koji možda nisu sigurni u sebe i koji ne vjeruju da mogu postići svoj san, da ne odustaju i da ništa nije ne moguće“, rekla je Lara te dodala kako se i dalje priprema za nastavak kadetske sezone i za europske kupove iduće sezone.

Trener obiju judašica Matija Frlić istaknuo je kako su one napravile rezultat kakav nisu većina svjetskih država ove godine na velikim natjecanjima.

„Naše cure su bolje od cijele Mađarske ekspedicije koja je došla Svjetsko i Europsko prvenstvo. Ovo je tek početak, one su jako mlade. Jako je teško trenirati vrhunske sportaše ako radite istovremeno dva, tri posla kao ja. Ali što je teže, naš je rezultat slađi“, rekao je trener.

Predsjednik kluba Profectus, Damir Frlić uputio je zahvalu Zagrebačkoj županiji koja je pomogla klubu u opremanju dvorane.

Prijemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin, predsjednik Zajednice športskih udruga i Saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, tajnik Mario Makarun te član Izvršnog odbora Domagoj Šlat.

Moja županija

Za organizaciju turističkih manifestacija Županija nudi milijun kuna

Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku

Objavljeno

on

Zagrebačka županija raspisala je 1.000.000 kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 12. srpnja 2018. godine.

Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 60 do 100 posto iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Evo koji gorički učenici su najbolji na državnim natjecanjima

Županija je nagradila 240 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta te 93 mentora

Objavljeno

on

Zagrebačka županija nagradila je 240 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta te 93 mentora. Nagrade najboljima uručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na tradicionalnom prijemu koji se organizira petnaestu godinu za redom. Nagrade su uručene za 81 prvo mjesto, 82 druga mjesta i 77 trećih mjesta na predmetnim, strukovnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima kao i onima iz vjeronauka, debate, domijade itd. Zagrebačka županija pobrinula se za novčane poklon bonove u iznosu od 500, 700 i 1.000 kuna te prijenosna računala i pametne telefone, dok je Hrvatski Telekom ove godine donirao 10 tableta.

I ove godine gorički učenici svrstali su se među najbolje u državi. Tako imamo državnog prvaka iz osnova informatike, a riječ je Luki Čučukoviću iz OŠ Novo Čiče. Tu je i Fran Babić, iz OŠ Eugena Kumičića, koji je bio prvi na natjecanju iz informatike – primjena algoritama. Dora Jakševac, učenica Zrakoplovna tehničke škole Rudolfa Perešina pomela je konkurenciju na natjecanju zrakoplovnog prometnika i osvojila prvo mjesto, a Pavao Bedek iz goričke Srednje strukovne škole bio je prvi na natjecanju automehaničara. Djevojke iz Umjetničke škole Franjo Lučić (Karla Hrvoić, Gabriela Grgić, Ema Luketin i Tanja Kalenski) također su prvakinje u suvremenom plesu, IV kategorija. Na natjecanju mladih tehničara, Reina Brabenec iz OŠ Novo Čiče bila je prva u Fotografiji, a Luka Čučuković u Automatici. U kategoriji robotsko spašavanje žrtve najbolji je bio Antonio Dijanić iz OŠ Nikole Hribara, dok je iz radiokomunikacije učenik Martin Petić iz OŠ Velika Mlaka osvojio drugo mjesto. Već tradicionalno, prvakinje u šahu i ove su godine učenice OŠ Vukovina (Dora Jazbec, Ivana Kirin, Marta Trgovac, Mira Trgovac i Lora Brajković). Muška ekipa iz OŠ Eugena Kumičića ove je godine bila prva u krosu (Borna Čeran, Dario Anđel, Roko Jurlina i David Livada).

14.06.2018. – Sveti Ivan Zelina – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Na natjecanju iz hrvatskog jezika Paula Pfeifer Rimac iz OŠ Eugen Kvaternik osvojila je drugo mjesto, kao i učenice Ekonomske škole Velika Gorica, Barbara Miković i Ana Tolić na natjecanju Mladi poduzetnik. Tri ekipe djevojaka iz Umjetničke škole Franje Lučića također su osvojile drugo mjesto na državnom natjecanju iz suvremenog plesa u I kategoriji (Anamaria Cebin, Lana Ferjančić, Ema Jelčić, Helena Matošević, Lana Milinović, Laura Sarić i Lana Šuhiga), II kategoriji (Ines Borić, Hana kršek, Lorena Helshani, Dorotea Domović, Marta Grgurevi Tina Krmpotić) i u III kategoriji (Lucija Karla Dražetić, Ena Marković, Paola Franjić, Dora Šašić, Helena Grlić i Ana Lizatović). Drugo mjesto u krosu na državnom natjecanju osvojile su cure iz OŠ Eugena Kvaternika (Ema Vuković, Klara Martinčević i Nina Rebić).

14.06.2018. – Sveti Ivan Zelina – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

A treći u državi iz matematike je Šimun Imprić iz OŠ Velika Mlaka, dok su Vinko Dodig i Željko Babić, učenici goričke Srednje strukovne škole bili treći na natjecanju Instalater grijanja i klimatizacije. Na treće mjesto na natjecanju iz suvremenog plesa, IV kategorija, svrstala se još jedna ekipa umjetnika iz škole Franje Lučića u sastavu Mia Bošnjak, Marino Jakovčević, Ana Kljujev, Roko Šašić. Još jedno treće mjesto osvojila je futsal ekipa 5/6 razredi iz OŠ Nikole Hribara (Domagoj Borović, Vito Ferina, Antonio Kaurić, Luka Kaurin, Lovro Krišto, Franko Modlic, Antonio Novak, Matija Ruškovački, Niko Šestak i Luka Vidović.

14.06.2018. – Sveti Ivan Zelina – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Nastavi čitati

Moja županija

Gastro i eno ponuda Zagrebačke županije predstavljena na vlogu

Autorica bloga Zagreb Honestly Andera Pisac vodi gledatelje kroz bogatu ponudu zagrebačkog zelenog prstena

Objavljeno

on

U dvije epizode vloga na Facebook stranici Zagreb Honestly, autorica Andrea Pisac gledateljima će dočarati bogatstvo gastro i eno ponude Zagrebačke županije.

Kako sama autorica kaže, cilj joj je bio dočarati što slikovitije sve adute gastro i eno ponude županije, okupljene u projektu „Okusi zagrebačkoga kraja“, a sve predstavljeno na jedan novi, drukčiji način, inovativnom i duhovitom pričom koja će svakoga potaknuti na dolazak u Zagrebačku županiju.

Prva epizoda može se pogledati ovdje, a do kraja tjedna bit će objavljena i druga epizoda.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno