Poveži se s nama

Moja županija

Županija dodijelila 3 milijuna kuna za sustav civilne zaštite

Objavljeno

Povodom obilježavanja 1.ožujka – Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije ugovore o dodjeli 2.992.000 kuna.

Čestitavši operativnim snagama sustava civilne zaštite njihov dan, župan Kožić je poručio: „Svi vi svakodnevno se suočavate s brojnim opasnostima i svojom stručnošću hrabro reagirate na najbolji način, umanjujući ljudske i materijalne gubitke. Stoga smatram da nema boljeg načina da obilježimo vaš dan nego da vam osiguramo preduvjete da nastavite sa svojim besprijekornim radom“.

01.03.2017. – Potpisani ugovori o sufinanciranju rada županijskih operativnih snaga civilne zaštite – foto:Petra Rožiæ/Cityportal

Županija će tako financirati sustav zaštite od požara na području Zagrebačke županije s 2.842.000 kuna koje su dodijeljene Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije. Sredstva u iznosu od 80 tisuća kuna dodijeljena su županijskom Društvu Crvenog križa za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova. Za sufinanciranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Samobor osigurano je 25 tisuća kuna, a isti iznos dobit će i stanica Zagreb. Osigurana su i sredstva za sufinanciranje programa obuke potražnih pasa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa i to u iznosu 20 tisuća kuna.

Zahvaljujem u ime Vatrogasne zajednice svim sudionicima civilne zaštite na suradnji koja je odlična. Imamo srca i volje odraditi posao i nikad ne pitamo kakvo je vrijeme vani kada moramo pomoći“ – izjavio je Stjepan Ptiček predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije podsjetivši na angažman županijskih snaga civilne zaštite u vrijeme poplava koje su u više navrata zahvaćale područje Zagrebačke županije. Ivica Radić iz Hrvatske gorske službe spašavanja istaknuo je kako će se sredstva utrošiti za nabavku nove opreme, poput dronova, jer u posljednje vrijeme upravo potrage čine 70% ukupnih intervencija.

Inače, Međunarodni dan civilne zaštite, obilježava se 1. ožujka kao dan koji je 1990. godine Glavna skupština Ujedinjenih naroda odredila kao Svjetski dan civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. U Republici Hrvatskoj Dan civilne zaštite, odlukom Vlade, obilježava se od 1992. godine.

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno