Poveži se s nama

Vijesti

Župan Kožić proglasio elementarnu nepogodu za općinu Orle

Poplava je nanijela štetu na poljoprivrednim usjevima

Objavljeno

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Orle, za naselja Drnek, Orle, Vrbovo, Stružec Posavski, Veleševec, Ruča i Suša nastalu uslijed poplave od 23. do 26. ožujka, a koja je na navedenom prostoru nanijela štetu na poljoprivrednim usjevima.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Općinsko povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužno je najkasnije u roku od osam dana od nastanka štete, izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, Općina je dužna unijeti procijenjene štete u Registar šteta u poljoprivredi.

Vijesti

Kučani na Matičinom četvrtku

Čuvaju i promiču kulturnu baštinu Kuča, Velike Gorice i Turopolja

Objavljeno

on

Gosti ovotjednog Matičinog četvrtka su članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Kučani“. Kučani će izvesti Turopoljsku himnu, ali i napjeve Veličaj, Moja diridika, Daj Kato, Žuto lišće popadalo, Jedno jutro ja ustadoh i Kad u jesen otišle su laste. U službenom djelu bit će izvedeno 14 pjesama.

„Hrvatsko pjevačko društvo Kučani osnovano je 2009. godine na inicijativu grupe zainteresiranih mještana, Kučana, s ciljem očuvanja i promicanja kulturne baštine i obogaćivanja kulturnog života u Kučama, Velikoj Gorici i šire“, stoji u najavi nastupa.

Mješoviti pjevački zbor izvodi crkvene pučke i liturgijske pjesme, kajkavske popevke, šansone i obrađene narodne napjeve, dok dječji zbor njeguje dječje popularne i prigodne pjesme. Muška vokalna skupina njeguje stare, često zaboravljene, turopoljske pjesme i napjeve te ih čuva od zaborava.

Nastup Kučana možete poslušati u četvrtak od 19 sati u Muzeju Turopolja.

Nastavi čitati

Vijesti

Tina & Vedran u petak na terasi Galženica

Pripremite se za putovanje kroz povijest pop-rocka

Objavljeno

on

Koncertom dvojca Tina & Vedran nastavlja se niz koncerata u organizaciji Goričkog kluba mladih na terasi Galženica.

„Tina, vokalistica i flautistica benda Feral Instinct te Vedran, kantautor i organizator Exposure music festivala, ovoga puta će nas povesti na putovanje kroz povijest hitova pop-rocka uz osvježenja za koje će se pobrinuti Caffe bar Podrum“, poručili su organizatori.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Uhićen serijski razbojnik

Krao je maskiran medicinskom maskom!

Objavljeno

on

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su u suradnji s policijskim službenicima VI. policijske postaje Zagreb dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio pet razbojništava – četiri banke i pošta, od kojih su dva u pokušaju.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do korisnih saznanja i uhitili 47-godišnjaka u utorak, 21. svibnja u popodnevnim satima te su započeli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je istog dana oko 8.20 sati pokušao počiniti razbojništvo u banci na Laništu uz prijetnju napisanu na papir i prijetnju pištoljem. U daljnjoj namjeri spriječio ga je zaštitar koji mu je rekao da je pozvao policiju nakon čega se 47-godišnjak udaljio iz banke. Isto tako sumnja se da je nakon 40-tak minuta u poslovnici banke u Horvaćanskoj ulici počinio razbojništvo uz verbalnu prijetnju i najvjerojatnije uz prijetnju pištoljem te otuđio oko 60.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinio još tri razbojništva od čega je jedno u pokušaju u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. siječnja 2018., dok se sumnja da je druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici banke u Stonskoj ulici i to 14. veljače uz verbalnu prijetnju kad je otuđio oko 150.000 kuna te 14. svibnja uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36.000 kuna.

Sumnja se da je razbojništva činio maskiran medicinskom maskom, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno