Poveži se s nama

Najave

Znate li koja su imovinska prava u Vašoj bračnoj zajednici?

Odvjetnica Gordana Muraja, s bogatim pravničkim iskustvom u slučajevima brakorazvodnih parnica, uputit će nas u najvažnije stvari radi kojih prije vjenčanja ipak treba uključiti i razum, kako bi eventualne naknadne partnerske nesuglasice mogle biti riješene na pravi način

Objavljeno

Nisu sve ljubavne priče u stvarnom životu sa sretnim zavšetkom kao u Grimmovim bajkama i romantičnim filmovima produkcije Hollywooda. Upravo o ishodima bračnog kraha i života nakon razvoda nadolazećeg ‘četrtog četrtka’ radionicu pričat će gošća i  voditeljica radionice ‘Što (svaka žena) treba znati o bračnoj stečevini?’, naša sugrađanka i odvjetnica Gordana Muraja. , održat će se radionica o imovinskim pravima u bračnoj zajednici.

 Ne kaže se uzalud – kad si zaljubljen slijep siKad donosimo odluku o tome da ćemo živjeti s partnerom u pravilu nam prije zaključenja braka razgovor o imovini nije na kraj pameti, jer u ovu zajednicu ulazimo s očekivanjima da će naša ljubav preživjeti sva iskušenja i trajati zauvijek. Tako su sigurno mislili i oni koji nakon prosječnih 14,7 godina braka čine RH statistiku od 34 razvedena na 100 zaključenih brakova, a koji su svog partnera stvarno upoznali na sudu, u ratu za podjelu žlica i vilica.

Razvod je dovoljno stresan sam po sebi da uz njega ne želimo prolaziti i dugotrajni sudski postupak ratovanja oko imovine – a do kojeg ne mora doći ako pravovremeno, dok smo još u dobrim odnosima s partnerom, poduzmemo prave korake koji će rat učiniti suvišnim.

Što učiniti kada Vam bračni život ne kroji priču – ‘Živjeli su sretno do kraja života’? Znaš li svoja prava u slučaju raskida braka/partnerstva? Znaš li kako zaštiti svoje ekonomske interese? PRAVA pripadaju onima koji ih poznaju i koji se za njih (iz)bore! Sve to možeš doznati već ovog četvrtka u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica – Središnji odjel za odrasle.

Najave

Policija kontrolira najveće uzročnike prometnih nesreća

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, odnosno ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila

Objavljeno

on

Ovog vikenda  tijekom noćnih sati od 20,00 do 04,00 sati, provesti će se preventivno represivna akcija „nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila“ na području Policijske postaje Velika Gorica.

-Akcija će se provesti sukladno planu Policijske uprave zagrebačke na gradskom području grada Velike Gorice, sa okolnim mjestima, gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika u prometu. – rekli su iz policije

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, odnosno ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i ne korištenje mobitela  za vrijeme upravljanja vozilom .

Jer upravo ne poštivanje tih propisa su jedan od najvećih uzročnika prometnih nesreća, koje završavaju s teškim ozlijedama, a i smrću.

Nastavi čitati

Najave

Postani make-up majstorica uz vizažisticu Vanesu Ćopić

Drage djevojke i žene, koliko ste se puta naživcirale jer kad nanesete tuš za oči, to izgleda neuredno i neujednačenog oblika? Od nanošenja highlightera i tuša, sjenčanja kapaka tehnikom ‘smokey eye’, pa sve do tehnike konturiranja – tu je Vanesa Ćopić koja će Vas naučiti malim tajnama velikih make up majstora!

Objavljeno

on

Drage djevojke i žene, koliko ste se puta naživcirale jer kad nanesete tuš za oči, to izgleda neuredno i neujednačenog oblika? Našminkale biste se poput poznatih holivudskih dama, ali mislite da ste totalni antitalent za šminku i nemate pojma kako to postići?

Želite li naučiti kako u tri koraka izgledati  tip- top, te da vam svakodnevna rutina nanošenja jutarnje šminke postane pravi užitak?

POU VG našao je rješenje! U Goricu stiže renomirana profesionalna vizažistica Vanesa Ćopić, uz čije ćete stručno vodstvo savladati sve tajne savršenog šminkanja.

Od nanošenja highlightera, sjenčanja oka tehnikom ‘smokey eye’, konturiranja – Vanesa Ćopić je u tome majstorica! Prijave su u tijeku., a sve informacije o tečaju možete dobiti na broju 01/6259-806 ili email-om na obrazovanje@pouvg.hr.

Nastavi čitati

Najave

TurTeh organizira radionice modelarstva, robotike i elektronike

U ovogodišnjoj ljetnoj školi ‘Udruge za tehničku kulturu Turopoljski tehničari’ u planu su dvije radionice: modelarstvo i elektronika za malo mlađe osnovnoškolce, učenike od trećeg do petog razreda, te radionica robotike za sedmaše i osmaše, kao i učenike prvog i drugog razreda srednjih škola.

Objavljeno

on

Prijave za novi krug ljetne škole u organizaciji ‘Udruge za tehničku kulturu Turopoljski tehničari’ su otvorene. Ovoga puta u planu su dvije radionice, modelarstvo i elektronika za malo mlađe osnovnoškolce, učenike od trećeg do petog razreda, a druga je radionica robotike za sedmaše i osmaše, te učenike prvog i drugog razreda srednjih škola.

Kroz radionicu modelarstva i elektronike polaznici će izrađivati pametnu kuću, a koju će moći ponijeti kući sa sobom. Termini radionice su 2. i 3. rujna s početkom u 9.00 sati, u prostorima CTK u Cvjetnom naselju. Radionica je besplatna za sve učenike!

Radionica Robotike također će trajati dva dana, također 2. i 3. rujna, no u nešto kasnijem terminu, s početkom  u 16 sati. Na radionici će polaznici izraditi igraću konzolu Makerbuino, a koju će također moći ponijeti svojim kućama. Požurite jer je ostalo još samo osam mjesta slobodno u ovoj grupi!

Broj mjesta za obje radionice je ograničen. Prijave na radionice moguće je izvršiti email-om na turopoljskitehnicari@gmail.com, a za sve informacije možete ih potražiti na Facebooku.

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno