Poveži se s nama

HOTNEWS

Zmajlović za nestabilnost u Skupštini Zagrebačke županije okrivio HNS

Odgođena sjednica Skupštine Zagrebačke županije održat će se u utorak

Objavljeno

Nakon što su članovi Skupštine Zagrebačke županije, na čelu s Klubom članova Bandić Milan 365 i Zajedničkim Klubom članova HDZ-a, HSLS-a i HSU-a priložili potpise kao dokaz o novoformiranoj većini u Skupštini Zagrebačke županije te pozvali njenog predsjednika Mihaela Zmajlovića da što prije sazove odgođenu sjednicu, danas je konferenciju za medije održala koalicija HSS-SDP.

Još jednom su istaknuli kako se radilo o političkoj kupovini glasova, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je neprihvatljivo da HDZ u svojim medijskim istupima govori kako imaju većinu u Skupštini i vlast u Zagrebačkoj županiji te da se takav način istupa može protumačiti da je u ovom slučaju vlast i jedini interes, a ne odgovornost prema građanima.

14.12.2017. Zagreb – Konferencija za novinare u povodu otkazivanja sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije. Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Mnogo oštrije od župana Kožića, nastupio je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, a posebno se osvrnuo na vijećnike HNS-a.

Prevaru birača napravio je i HNS i to opet, s figom u džepu. Na izborima su bili dio lijeve koalicije, da bi prvom prilikom prešli na stranu desnice. Želim jasno naglasiti da su oni bili ti koji donose prevagu HDZ-u. Govore o stabilnosti, a oni su ti koji skupa s HDZ-om unose nestabilnost u Zagrebačku županiju. Izigrali su svoje birače, a sve zbog nekoliko fotelja”, kazao je Zmajlović te najavio kako će za cijelu ovu situaciju, a posebno u slučaju bivše vijećnice HSS-a Jasminke Mataušić, ‘pratiti razvoj situacije, trag budućeg zapošljavanja, eventualnih budućih poslova i sva saznanja prijaviti nadležnom Državnom odvjetništvu‘.

“Ja neću licitirati, niti davati ikakve ponude. Znam da sam im meta i da neće stati dok ne kupe većinu za moje rušenje. No, iskreno se nadam kako u utorak ipak neće doći do prevare birača i pozivam sve stranke koje participiraju u Skupštini Zagrebačke županije neka ne budu smokvin list trgovačkoj koaliciji”, zaključio je Zmajlović. Prema sadašnjim najavama Skupština Zagrebačke županije će zasjedati u utorak.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno