Poveži se s nama

Moja županija

Zmajlović na čelu Županijske skupštine

Objavljeno

Održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije. Prije samog izbora predsjednika i potpredsjednika Skupštine te svečane prisege članova, izabrani predsjednik Mandatnog povjerenstva, Zdravko Lojna podnio je izvješće o provedenim izborima te izabranim članovima Županijske skupštine.

U naredne četiri godine funkciju predsjednika skupštine obnašati će Mihael Zmajlović (SDP) koji je istaknuo kako je to ujedno i čast, ali i obaveza. “Vjerujem da će sjednice Skupštine biti uvijek u demokratskom tonu te da će odluke koje se donose biti za dobrobit svih žitelja Zagrebačke županije.” Povjerenje novom predsjedniku ukazalo je 26 skupštinara. Za njegove zamjenike izabrani su Vladimir Bregović (HDZ) i Ljubica Ambrušec (Most).

20.06.2017. – Zagreb – Održana konstituirajuća sjednica županijske skupštine Zagrebačke županije – foto:Petra Rozic/cityportal.hr

Da je ovakav ishod bio za očekivati, smatra i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo kako je lista, na kojoj je on bio nositelj, na ovim izborima osvojila najviše glasova. “Smatram kako će Skupština dobro funkcionirati, ali isto tako očekujem i da će predloženi programi i projekti, od izvršnog dijela vlasti biti dobri i kvalitetni pa će shodno tome u Skupštini i dobiti podršku“.

Na savjesno i odgovorno vršenje dužnosti prisegnuo je 51 član, a većinu u skupštini čine koalicija HSS, SDP, HNS i Laburisti, zajedno sa članovima MOST-a i dvojicom nezavisnih vijećnika.

20.06.2017. – Zagreb – Održana konstituirajuća sjednica županijske skupštine Zagrebačke županije – foto:Petra Rozic/cityportal.hr

U drugom, radnom dijelu skupštine izabrani su i članovi Odbora za statut, pravilnik i propise, zatim Odbora za financije i proračun te Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije.

Članovi Županijske skupštine Zagrebačke županije:

Koalicija HSS, SDP, Liberalni demokrati – HNS, Laburisti:

Ivana Fučkan, Mihael Zmajlović, Dubravko Ponoš, Nenad Strizrep, Stjepan Kozlina, Mirela katalenac, Damir Hrdas, Diana Širanović, Vlado Horina, Ozren Robić, Anđela Cirkveni, Zdravko Lojna, Ivan Zadravec, Danijel Saić, Ivan Remenar, Zoran Ostović, Boris Klemenić, Jasminka Matauušić, Štefica Kamenarić – Filipović i Zvjezdana Sečen.

Koalicija HDZ, HSU, HSLS:

Vladimir Bregović, Stjepan Zagorac, Viktor Romančuk, Stipo Velić, Renata Glojnarić, Željko Fadljević, Mario Cvitan, Željko Pongrac, Miljenko Pavlaković, Nikolina Perko, Krunoslav Markovinović, Franjo Marković, Damir Tomljenović, Rudolf Vujeviž i Damir Mikuljan.

Bandić Milan 365 – HSS Braće Radić

Zvonko Kunić, Josip Držaić, Anita Sušac, Tajana Amšel Zelenika, Pave Vukelić, Ivica Gavran, Zdenko Jurak i Dalibor Bastalec

Most nezavisnih lista – MOST

Ljubica Ambrušec, Gordana Brcković, Ivan Bekavac i Mirta Kovačević

Živi Zid

Petra Prugovečki i Slaven Barišec

Nezavisni

Denis Tovernić i Jasmin Kraljević

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Moja županija

U županiji dva nova slučaja koronavirusa

Tri osobe su izliječene

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata registrirane su dvije nove osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su izliječene. Po jedan novi slučaj bilježe područja Svete Nedelje te Samobora, dok je jedna izliječena osoba s područja Vrbovca te dvije sa zaprešićkog područja. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno