Poveži se s nama

Moja županija

Zmajlović na čelu Županijske skupštine

Objavljeno

Održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije. Prije samog izbora predsjednika i potpredsjednika Skupštine te svečane prisege članova, izabrani predsjednik Mandatnog povjerenstva, Zdravko Lojna podnio je izvješće o provedenim izborima te izabranim članovima Županijske skupštine.

U naredne četiri godine funkciju predsjednika skupštine obnašati će Mihael Zmajlović (SDP) koji je istaknuo kako je to ujedno i čast, ali i obaveza. “Vjerujem da će sjednice Skupštine biti uvijek u demokratskom tonu te da će odluke koje se donose biti za dobrobit svih žitelja Zagrebačke županije.” Povjerenje novom predsjedniku ukazalo je 26 skupštinara. Za njegove zamjenike izabrani su Vladimir Bregović (HDZ) i Ljubica Ambrušec (Most).

20.06.2017. – Zagreb – Održana konstituirajuća sjednica županijske skupštine Zagrebačke županije – foto:Petra Rozic/cityportal.hr

Da je ovakav ishod bio za očekivati, smatra i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo kako je lista, na kojoj je on bio nositelj, na ovim izborima osvojila najviše glasova. “Smatram kako će Skupština dobro funkcionirati, ali isto tako očekujem i da će predloženi programi i projekti, od izvršnog dijela vlasti biti dobri i kvalitetni pa će shodno tome u Skupštini i dobiti podršku“.

Na savjesno i odgovorno vršenje dužnosti prisegnuo je 51 član, a većinu u skupštini čine koalicija HSS, SDP, HNS i Laburisti, zajedno sa članovima MOST-a i dvojicom nezavisnih vijećnika.

20.06.2017. – Zagreb – Održana konstituirajuća sjednica županijske skupštine Zagrebačke županije – foto:Petra Rozic/cityportal.hr

U drugom, radnom dijelu skupštine izabrani su i članovi Odbora za statut, pravilnik i propise, zatim Odbora za financije i proračun te Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije.

Članovi Županijske skupštine Zagrebačke županije:

Koalicija HSS, SDP, Liberalni demokrati – HNS, Laburisti:

Ivana Fučkan, Mihael Zmajlović, Dubravko Ponoš, Nenad Strizrep, Stjepan Kozlina, Mirela katalenac, Damir Hrdas, Diana Širanović, Vlado Horina, Ozren Robić, Anđela Cirkveni, Zdravko Lojna, Ivan Zadravec, Danijel Saić, Ivan Remenar, Zoran Ostović, Boris Klemenić, Jasminka Matauušić, Štefica Kamenarić – Filipović i Zvjezdana Sečen.

Koalicija HDZ, HSU, HSLS:

Vladimir Bregović, Stjepan Zagorac, Viktor Romančuk, Stipo Velić, Renata Glojnarić, Željko Fadljević, Mario Cvitan, Željko Pongrac, Miljenko Pavlaković, Nikolina Perko, Krunoslav Markovinović, Franjo Marković, Damir Tomljenović, Rudolf Vujeviž i Damir Mikuljan.

Bandić Milan 365 – HSS Braće Radić

Zvonko Kunić, Josip Držaić, Anita Sušac, Tajana Amšel Zelenika, Pave Vukelić, Ivica Gavran, Zdenko Jurak i Dalibor Bastalec

Most nezavisnih lista – MOST

Ljubica Ambrušec, Gordana Brcković, Ivan Bekavac i Mirta Kovačević

Živi Zid

Petra Prugovečki i Slaven Barišec

Nezavisni

Denis Tovernić i Jasmin Kraljević

Kultura

Procvat filmske industrije stiže u Goricu!

Filmski studio u Velikoj Gorici poželjna je lokacija na kojoj bi se mogle snimati brojne europske, pa i međunarodne uspješnice. Nakon ‘Igre prijestolja’, ‘Mamma mie’, nemojte se začuditi kada Veliku Goricu ugledate na nekoj od scena iz filmova ili serija!

Objavljeno

on

Naša je domovina mala država velikog potencijala! Hrvatska, kao zemlja bogate geografske raznolikosti, stranim je producentima izuzetno privlačna. Uvjerili smo se u to nakon snimanja serijala Game of Thrones, potom svima poznate komedije Mamma Mia, akcijskog filma ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ i brojnih drugih uspješnica…

Gradonačelnik Barišić na svom je Facebook profilu potvrdio vijest o gradnji filmskog studija, a čija lokacija će najvjerojatnije biti u bllizini zračne luke.

– Još jedna vrijedna investicija u našem gradu o kojoj smo vodili intenzivne pregovore zadnjih godinu dana, sada kreće u svoju realizaciju. Velika Gorica postat će dom kompleksu filmskih studija u kojima će se snimati filmovi i serije hrvatske i međunarodne produkcije – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Prisjetimo se, svoje korijene filmski turizam u Hrvatskoj vuče još od Jadran filma, filmskog studija koji je od 60-ih sve do početka rata 90-ih bio najveći i najpoznatiji filmski studio u srednjoj Europi. No, nakon stagnacije kojoj je doprinijelo poslijeratno stanje, kako izvještava Večernji list, za hrvatsku filmašku renesansu uvelike je zaslužan projekt Hrvatskog audiovizualnog centra ‘Filming in Croatia’.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velikogoričanin dr. Ivan Jurkin dobitnik Povelje Zagrebačke županije

Na svečanoj sjednici tradicionalno su uručena županijska priznanja…

Objavljeno

on

Zagrebačka županija jedna je od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj. Podatak je to koji svakom prilikom s ponosom ističe župan Stjepan Kožić pa tako i na svečanoj sjednici za Dan Zagrebačke županije. Župan Kožić istaknuo je i brojne druge pozitivne rezultate kao što su prihodi poduzetnika, neto dobit i neto dobit po zaposlenom prema kojima je županija druga u državi.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

A dobrim rezultatima, pridonijela je i sama županija svojim brojnim mjerama koje provodi. „Ove godine smo osigurali 93 i pol milijuna kuna bespovratnih potpora temeljem čega će biti realizirani brojni projekti.“, rekao je Kožić, te naglasio kako su najveće županijske investicije kapitalna izgradnja u školstvu. Do sada je izgrađeno i uređeno više od 50 škola i školskih dvorana. “To je dinamika temeljem koje svake godine 40 posto našeg proračuna ide kroz naš Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, a trenutno je u fazi dogradnje i Specijalna bolnica Naftalan kroz koju želimo razvijati zdravstveni turizam koji bilježi godišnji porast preko 20 posto.“

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

No, u županiji radi se i na brojnim drugim projektima, a među njima je i Regionalni centar kompetentnosti koji će se nalaziti u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, te projekt navodnjavanja vrijedan preko 100 milijuna kuna na 2.500 hektara čime će županija biti pri vrhu u Hrvatskoj. Župan je posebno naglasio, kada je u pitanju realizacija projekata financiranih iz europskih fondova, Zagrebačka županija spada u top 5 županija po iznosu ugovorenih projekata što je u ukupnosti 2 milijarde i 800 milijuna kuna.

Gledajući unatrag godinu dana, zadovoljan napretkom Zagrebačke županije je i sam predsjednik Skupštine Damir Mikuljan. „Od 21 županije u Hrvatskoj, Zagrebačka županija je prema većini pokazatelja među prvih pet, šesta je po veličini teritorija i treća po broju stanovnika i u tim gabaritima ona je i prema uspjesima u radu.“ – ističe Mikuljan.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

Svečanu sjednicu uveličala je i dodjela javnih priznanja. Nagradu Zagrebačke županije za životno djelo primio je Dragutin Grgas – Beli, kulturni djelatnik, kipar i slikar iz Zaprešića. Povelju Zagrebačke županije primila je ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedjelja Anica Magdalenić, Trgovačko društvo Tabacco za proizvod Hrvatski kišobran, zatim Trgovačko društvo BIO-ZRNO iz Nove Kapele, Udruženje obrtnika Zaprešić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko i predsjednik Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivan Jurkin. „Rad u Crvenom križu vam je kao jedan mozaik, svaki dan se nešto događa, a tu ne mogu raditi ljudi koji su karijeristi jer je to rad s običnim ljudima za opće dobro.“ – kaže Jurkin.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobila je Udruga Svetojanske mažoretkinje, dok je nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu uručena čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu Jeka iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić iz Samobora.

Nastavi čitati

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno