Poveži se s nama

HOTNEWS

ZET uvodi kartu za šest, ali ostaje i ona za četiri kune

U zagrebačkoj Gradskoj upravi minuse ZET-a odlučili popuniti uvođenjem međukarte

Objavljeno

Pad prihoda Zagrebačko električnog tramvaja od 19,6 milijuna kuna neće se rješavati ukidanjem karte od četiri kune, poručili su iz zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Minus koji je velikim dijelom nastao zbog uvođenja ove karte, u zagrebačkoj Gradskoj upravi odlučili su riješiti uvođenjem međukarte, piše Večernji list.

Sudeći prema brojkama, polusatne karte za četiri kune Zagrepčanima su bile pun pogodak. Njih su počeli kupovati više, ali su manje kupovali one za deset kuna, kao i dnevne karte te mjesečne i godišnje ZET-ove pokaze.

U prvih šest mjeseci, piše u izvješću Holdinga, “otišlo” je 11,1 milijun karata za četiri kune. Istovremeno, karata od deset kuna prodalo se 1,2 milijuna, dok ih je u prvoj polovici 2016. godine prodano 5,7 milijuna. U istom tom razdoblju lani prodano je 418 tisuća mjesečnih pokaza, dok je ove godine ta brojka 366 tisuća. Lani su u ZET-u prodali 165 tisuća godišnjih pokaza, dok su ove godine prodali njih 160 tisuća.

Smanjenom prihodu, piše također u izvješću Holdinga, doprinijelo je i to što je karta od četiri kune vrijedila i izvan prometnog područja Zagreba, a istovremeno su tri zone izvan grada na području Velike Gorice i Zaprešića te općina Bistra, Luka, Stupnik i Klinča Sela pretvorene u jednu zonu.

Nove karte trebale bi biti zelene boje, vrijedit će 60 minuta i koštati šest kuna. Prema najavama trebale bi ući u opticaj početkom studenog.

Crna kronika

Odranski Obrež: Muškarac smrtno stradao prilikom paljenja korova

Izgubio je kontrolu nad vatrom

Objavljeno

on

Tragedija u Odranskom Obrežu. Prilikom spaljivanja korova oko 16,30 sati poginuo je 62-godišnji muškarac. Do najgoreg je došlo nakon što je muškarac izgubio kontrolu nad plamenom. Detalji bi trebali biti poznati nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kod Buzina već počele gužve, ovako možete izbjeći prometne čepove

To je samo početak prometnog krkljanca koji nas očekuje i ovog produženog vikenda

Objavljeno

on

Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora kolona je duga oko 8 km. Između čvorova Lučko i Donja Zdenčina na A1 vozi se u koloni uz povremene zastoje. Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama kao i u priobalju te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Ako želite izbjeći prometne čepove i satima čekati u koloni, prema turističkim odredištima nikako nemojte krenuti sutra od 7 do 14 sati, kada će gužve biti najveće. Subota je svakako bolji izbor od neradnog petka. Ako ćete ga žrtvovati, putovat ćete po puno boljim prometnim uvjetima.

Novi zastoji očekuju se već u ponedjeljak, kada će se kolone vozila početi kretati prema unutrašnjosti. Gužve će biti već u jutarnjim satima, a od 14 do 22 sata vrlo velika, pa putovanje svakako probajte izbjeći u tom vremenu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

ZET od 1. srpnja uvodi niz promjena

Za sedam kuna moći ćete se voziti 60 minuta u jednoj zoni

Objavljeno

on

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja najavili su uvođenje karte od 7 kuna, kojom će se građani od 1. srpnja moći voziti 60 minuta u jednom smjeru. Za razliku od njezinog papirnatog oblika, elektroničko izdanje omogućavat će 60-minutnu vožnju, bez obzira na smjer putovanja.

„Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna“, objasnili su iz ZET-a.

Početak srpnja donosi još jednu važnu promjenu. Vozači tramvaja i autobusa ubuduće će prodavati isključivo pojedinačne papirnate karte po cijeni od 15 kuna, kojima će se građani moći voziti 90 minuta u jednoj tarifnoj zoni.

„U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija“, dodali su iz ZET-a.

Najavili su i uvođenje nove mobilne aplikacije kojom će se olakšati plaćanje prijevoza u ZET-ovim vozilima.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno