Poveži se s nama

Vijesti

Željka Mačak Šafranko kandidatkinja goričkog ORaH-a za Hrvatski sabor

Objavljeno

Potpredsjednica velikogoričkog ogranka ORaH-a Željka Mačak Šafranko, doktorica biologije iz Lazine Čičke, 6. je na listi te stranke za VI. Izbornu jedinicu. Zajedno s članovima GO Velika Gorica predstavila je „ORaH-ovu izbornu kuharicu održivog razvoja”.

„Izborna kuharica ujedno je i prvi održivi izborni promo materijal koji će preživjeti izbore. Uz brojne recepte u kojima je orah neizostavna namirnica, u izbornoj kuharici Stranka predstavlja i svoj predizborni program te kandidate na listama u svim izbornim jedinicama. Uz VI. izbornu jedinicu preporučena je turopoljska slana pita s orasima.“, rekla je Mačak Šafranko.

Na štandu ORaH-a pored zgrade općine građani su mogli kušati kekse od brašna industrijske konoplje, koje u sklopu svoje obiteljske tvrtke proizvodi njihova članica Marina Miličević Blažičko.

„Upravo je snažna institucionalna i financijska podrška malim i srednjim gospodarskim subjektima, posebno OPG-ovima, proizvodnim i prerađivačkim obrtima i manjim tvrtkama, jedna od konkretnih mjera koje u svom programu predlaže ORaH, jer na njima počiva zdrava ekonomija.“, dodala je Željka Mačak Šafranko.

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno