Poveži se s nama

Moja županija

Zelina ponosni vlasnik e-punionice

Objavljeno

epunionica-zelina-župan

 

Na sam Dan planeta Zemlje, u Svetom Ivanu Zelini otvorena je prva punionica za električna vozila u sklopu projekta E-mobilnost Zagrebačke županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Inače, radi se o 100-toj punionici u Hrvatskoj.

 

Ovim projektom, želi se potaknuti elektro-mobilnost građana i općenito korištenje obnovljivih izvora energije u prometu.

 

-Želja nam je da moderniziramo prijevoz na području Zagrebačke županije te istovremeno pridonesemo smanjenju emisija ugljikova dioksida, povećanju energetske učinkovitosti, te očuvanju okoliša i smanjenju buke. Ovime pokazujemo da aktivno promišljamo o budućnosti. – istaknuo je župan Stjepan Kožić naglasivši kako je cilj do kraja 2016. godine sufinancirati izgradnju i stavljanje u rad e-punionica u svih 9 županijskih gradova te 3 općine kako bi postali vodeća hrvatska županija na području e-mobilnosti i izgradnji pametne infrastrukture.

 

Mreža električnih punionica Zagrebačke županije sastoji se od 13 punionica instaliranih u devet gradova. Po jedna električna punionica, uz Zelinu, instalirana je u Dugom Selu, Ivanić Gradu, Svetoj Nedjelji, Vrbovcu, Zaprešiću, Samoboru i Jastrebarskom, dok Velika Gorica broji njih pet.

Osiguranjem javno dostupne punionice, Grad Sveti Ivan Zelina želi ekološki osvjestiti svoje građane kao i dodatno ih potaknuti za nabavu i korištenje električnih vozila. Uz sve navedeno, time se ujedno potiče i turizam toga kraja.

epunionica-zelina-košćec

-Sveti Ivan Zelina je odlično prometno pozicioniran pa prilikom ljetne sezone očekujemo da će mnogima ova punionica biti dodatni razlog da na putu do svoje željene destinacije stanu nakratko i u Zelini. Nama je to prilika da im prezentiramo turističku ponudu i vjerujem da kada vide ljepote našeg kraja, probaju naše specijalitete i vina, da će se odlučiti ponovno vratiti. – komentirao je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

 

Punionica u Zelini je smještana u samom centru Grada, točnije ispred zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina, a korisnici električnih vozila usluga punjenja do daljnjega mogu koristiti bez naknade. Radno vrijeme svih punionica Zagrebačke županije je od 0 do 24.

Nastavi čitati

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno