Poveži se s nama

Sport

‘Želim istetovirati cijelo tijelo, možda i HNK Gorica dobije svoje mjesto…’

Joey Suk (29) kralj je tetovaža u Prvoj HNL, Nizozemac indonezijskih korijena privlači pažnju gdje god se pojavi, a na terenu je – sve bolji! Ispričao nam je svoju priču; o tetoviranju, želji da zaigra za reprezentaciju Indonezije, životu u Gorici, supruzi i kćeri…

Objavljeno

Ako bi trebalo u jednoj rečenici opisati Joeyja Suka, to bi vjerojatno najtočnije bilo učiniti ovako: on je jedan od onih likova za koje ti vlastita žena kaže ‘uf, koji frajer’, a ti se na to – ni ne naljutiš!

Suk, 29-godišnji vezni igrač HNK Gorice, kombinacija je nizozemskih i indonezijskih krvnih zrnaca, odličan nogometaš i lice s naslovnica. Cijeli istetoviran, s očitim afinitetom za modu pri odjevanju, izvan terena definitivno izaziva pažnju. A na terenu, srećom, igra sve bolje. Zabio je opet Istri, započeo posao koji je dovršio Cherif Ndiaye, u pobjedi 3-0 koja je poslužila kao idealna najava za Dinamo doma. Protiv “modrih”, nažalost, nije išlo, ali i ta je utakmica potvrdila da Suk trenutačno igra najbolji nogomet otkad je došao prošlog ljeta…

Joey Suk je vodio borbe s Ivanom Šunjićem, Gorica je izgubila 2-1… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Sretan sam i zadovoljan ovdje, sa mnom su i supruga i četverogodišnja kćer, što mi je izuzetno važno, tako da uživamo. Kćer ide u vrtić, supruga je često u teretani… Ona je Turkinja, zove se Cansu, a zajedno smo već deset godina, od moje 19, upoznali smo se u mom rodnom gradu Deventeru. Moja majka je iz Indonezije, tata je Nizozemac, a supruga je Turkinja. Totalni smo miks – kaže Suk sa smiješkom.

Zasad ima samo nizozemsko državljanstvo, ali…

– Nemam još državljanstvo Indonezije, ali nadam se da ću ga uskoro imati. Proces je u tijeku, možda ću jednom i zaigrati za reprezentaciju Indonezije, nadam se da hoću…Bio sam u Indoneziji samo jednom u životu, još kao klinac, jer je ipak je to jako daleko, ali nadam se da ću u budućnosti češće ići tamo – govori Suk, čija je baka iz Indonezije doselila u Nizozemsku.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Triput je Suk u karijeri igrao za nizozemski Go Ahead Eagles, nosio je još dres NAC Brede i belgijskog Beerschota, a dolazak u Goricu, debitanta u prvoj hrvatskoj ligi, za njega je bio dolazak u nepoznato.

– Prije nego što sam došao, nisam znao previše o Hrvatskoj kao državi, znao sam samo da ovdje ljudi dolaze na odmor. Nisam bio upoznat ni s ligom, pa sam malo istraživao prije odluke da dođem. Vidio sam da ljudi pričaju jako lijepo o Hrvatskoj, a takvi su bili i komentari o hrvatskoj nogometnoj ligi. Brzo sam shvatio da je riječ o jakoj ligi, u kojoj su igrači fizički vrlo snažni, a problem je jedino što nema puno navijača. Ja sam navikao na pune stadione u Nizozemskoj… – kazao je Suk pa usporedio hrvatsku i nizozemsku ligu:

– Ha, rekao bih da u Nizozemskoj ima više nogometa, a ovdje je puno više fizičke snage, trke… Ali dobro, ja sam snažan, ima me, pa mi je to zapravo idealno. Borben sam, momčadski igrač, tako da je ovo stvarno dobro okruženje za mene. Jednako tako mislim i o Hrvatskoj kao zemlji. Za mene i moju obitelj ovdje je savršeno! Ljudi su jako opušteni, a to mi se najviše sviđa. Sprijateljili smo se sa susjedima, iako živimo u Zagrebu, svi su već i počeli pratiti i navijati za Goricu…

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Obišli su Joey i njegove cure već Ljubljanu, Beč, Prag, Budimpeštu… Gotovo svaku stanku u prvenstvu iskoriste za kratko putovanje, s kojega onda stižu i objave na Instragrama. Na kojem Suk, usput budi rečeno, ima 27.000 pratitelja. I pregršt fotki na kojima pozira.

– Da, volim lijepu odjeću. Kad sam bio u Nizozemskoj, bio sam i model, a neke brendove promoviram i dalje. Ima ih više, najviše iz Nizozemske, neke iz Njemačke, tako da mi je sva odjeća besplatna. Oni mi pošalju, ja to odjenem, fotografiram se i stavim na društvene mreže. I to mi je super, barem ne trošim ništa novca na odjeću – smije se Suk, koji je brzo shvatio da je njegova sklonost modi pomalo neobična pojava u Hrvatskoj.

– Koliko mi se čini, ovdje kod vas moda zanima isključivo žene – čudi se Nizozemac.

Foto: Igor Šoban/PIXSELLPa kad je već model, zašto ne bi malo i pozirao… Nije ga se trebalo previše nagovarati da skine gornji dio odjeće i odradi snimanje. U prvom su planu, naravno, tetovaže.

– Iskreno, nemam pojma koliko ih točno imam. Jedino znam da želimo istetovirati cijelo tijelo. I noge, i ostatak leđa… Sve osim lica – otkrio nam je svoje planove Suk, pa krenuo pojašnjavati kako je ta priča s tetoviranjem krenula.

– Prvu tetovažu sam napravio kad mi je bilo 15 godina. Trojica prijatelja i ja stavili smo istu tetovažu, posvećenu našem rodnom gradu. I tu je krenulo. Jedna, druga, treća… I da, slažem se da čovjek može postati gotovo ovisan o tome. Naravno da je i bolno sve to skupa, iako sve ovisi na kojem se mjestu radi, ali kao da je nemoguće prestati. Uvijek želim još jednu tetovažu, planiram koja će biti sljedeća.. – kaže gorički Mr. Tattoo.

Foto: Igor Šoban/PIXSELLA kad bi trebao izabrati svoju omiljenu tetovažu…

– E, to bi bila ova… – rekao je Suk pa prstom pokazao na šaku lijeve ruke, na kojoj jasno piše “Jaylinn”.

– Imam i tetovaže posvećene ocu, majci, supruzi… Svemu onome što mi je važno u životu. Evo, ovo je lice moje supruge, tu na desnoj nozi, na vratu mi je majčino lice, imam i natpise “freedom”, “discipline”, “win some, lose some”… – provodi nas Joey kroz slikovnicu na svome tijelu, propuštajući dodati kako na leđima ima ispisano svoje ime i prezime, na mjestu kao na dresu…

Suk je ove sezone zabio četiri gola, a ima i dvije asistencije… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na mjestu gdje je na dresu Gorice njegov broj 8, u varijanti bez majice nalazi se križ, oko kojega tek dolazi sljedeća, i sljedeća, i sljedeća…

– Već znam što ću raditi na leđima, samo moram pričekati da završi sezona – kaže Suk.

Kako je krenulo, mogla bi i HNK Gorica dobiti svoje mjesto, jednu malu tetovažu…

– Ha, ha, ha, vidjet ćemo, tko zna, sve je moguće.

Sport

Goričanke se okitile medaljama na državnom prvenstvu

Ema Kučiš zlatna, Sara Habijančić srebrna, a Sara Anđelić brončana

Objavljeno

on

Na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske u taekwondou za kadete i juniore Goričanke su odradile odličan posao. Ema Kučiš postala je prvakinja države i u svojoj kategoriji doslovno pomela konkurenciju. Sara Habijančić osvojila je srebro, Sara Anđelić broncu, kao i Taekwondo klub Velika Gorica ekipno.

– U sedam godina koliko se uspješno natječemo, ovo nam je šesti ekipni državni plasman među tri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Ovo je bio ujedno i posljednji turnir za prvi dio sezone za koji možemo reći da je bio iznimno uspješan ali i s druge strane jako naporan za naše sportašice. Sada slijedi ljetni odmor do kolovoza za većinu naših natjecatelja, dok za naše dvije sportašice, Saru Anđelić -47kg i Saru Habijančić -51kg odmora će tek biti 20-tak dana jer kako znamo njih dvije čeka nastup na kadetskom prvenstvu Europe koje su već prije osigurale kroz svoje nastupe na kriterijskim turnirima. Pripreme za njih dvije poćinju već sa 10. srpnja a kadetsko Europsko prvenstvo na rasporedu je od 1.- 3. listopada 2019. u Španjolskoj – poručili su iz TKD Velika Gorica.

Nastavi čitati

Sport

Turopoljska nogometna sezona za pamćenje

HNK Gorica je hit, Kurilovec za primjer, Lukavec i Turopoljac prvaci, Dinamo Hidrel cijeni žene…

Objavljeno

on

Ni oni najstariji kroničari nogometnog Turopolja ne pamte uspješniju sezonu od minule 2018/2019. Uvodno se mora naglasiti da je hijerarhija klubova konačno posložena gotovo idealno a povremena preslagivanja od četvrtog ranga nadolje su realna pa i poželjna. Zasluge pripadaju i ljudima s viših distanci koji su i zaduženi za prosperitet Grada i pripadajućeg podneblja. Premijerni prvoligaš HNK Gorica svrstala se odmah uz bok naše velike četvorke Dinama, Rijeke, Osijeka i Hajduka rezultatima ali tako i infrastrukturom te organizacijski. Europsko natjecanje izmaklo je za dlaku što je možda na kraju i dobro jer kažu da stepenice ne treba naprasno preskakati. Moderan je to klub s jasnom vizijom prilagođen globalizaciji na svim razinama.

21.05.2019. Velika Gorica. Polufinale Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije: NK Kurilovec – NK Dugo Selo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Filijala Gorice u Kurilovcu također je potez za pet. A konačno peto mjesto u vrlo kvalitetnom trećeligaškom natjecanju Istre, Kvarnera i zagrebačkog prstena zaslužuje čestitke. Nekoliko igrača iz Kurilovca je privuklo pažnju matičnog prvoligaša što je i smisao suradnje. Turopoljski četvrtoligaši Dinamo Odranski Obrež, Odra i Gradići zadržali su rejting a pridružio im se sada i Lukavec kao prvak Jedinstvene županijske lige. U spomenutoj ligi petog ranga, Polet iz Buševca na kraju je četvrti što je i bio cilj za momčad s domaćim dečkima. U šestom rangu gdje igra najviše naših klubova (8 od 16) prvak je Turopoljac iz Kuča i to zaista na spektakularan način. Naftaš iz Ivanića bio je vodeći kroz čitavo prvenstvo da bi Turopoljac u posljednjem kolu pred 700 (!!) gledatelja slavio ulazak u jači rang.

01.06.2019. Lukavec. Jedinstvena županijska nogometna liga – 28. kolo: NK Lukavec – NK Klas. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bilo je još dobrih rezultata i ostalih klubova iz Turopolja kroz prošlu sezonu a svakako se mora istaknuti ustoličenje žene na mjesto predsjednice Dinama Hidrela iz Novog Čiča. Ivana Cesarec je kao takva prva u povijesti nogometa na ovim prostorima a posao kroz prvu svoju sezonu odradila je vrlo dobro. Čestitamo svima gore spomenutima ali i svim ostalim klubovima koji se svojski trude opstati u ovim teškim vremenima! Može li se slična sezona odmah i ponoviti? Pripreme za novu već su započele. U Gorici konkretno radom momčadi ali i velikim aktivnostima u ostalim strukturama. Predsjednik Neno Črnko tvrdi da godišnji nije koristio godinama. A dobro, kad se radi ono što se voli onda je i uspješan rad odmor. Aktivni su i u ostalim klubovima kadrovskim preslagivanjima. Ljeto će brzo smijeniti jesen pa će opet biti zanimljivo. Nadamo se opet uspješnoj sezoni za nogomet u Turopolju.

Nastavi čitati

Sport

FOTO Sjajna sezona klubova iz Nogometnog saveza Velika Gorica

Objavljeno

on

18.06.2019. Velika Gorica. Plenum klubova Nogometnog saveza Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na današnjem plenumu klubova iz Nogometnog saveza Velika Gorica naglašeni su odlični plasmani klubova na svim razinama natjecanja, posebice povijesni uspjeh HNK Gorica u prvoligaškom društvu te plasman u viši rang Lukavca (4.HNL) i Turopoljca (JŽNL). Istaknuto je, također, da nijedan klub iz NSVG-a u netom završenim prvenstvenim natjecanjima nije bio u zoni u kojoj se bori za ostanak, odnosno njihov status u aktualnim rangovima natjecanja nije bio ugrožen.

18.06.2019. Velika Gorica. Plenum klubova Nogometnog saveza Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Riječ koju su govornici najčešće izgovarali bila je – suradnja! Odlična suradnja na svim razinama, s Gradom, Zajednicom sportskih udruga, Nogometnim savezom Zagrebačke županije, s klubovima. Uvodni govor održao je Željko Mihalj, predsjednik NSVG-a, riječ su dobili još Željko Stanilović i Darko Blažinčić, a predstavnike 22 kluba pozdravili su na kraju gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Krešimir Ačkar.

18.06.2019. Velika Gorica. Plenum klubova Nogometnog saveza Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvenstvena natjecanja u sezoni 2019./2020. godine u JŽNL-i, 1. ŽNL-i i 2. ŽNL-i počinju 31.08./01.09. 2019., dva kola igrat će sredinom tjedna (04. rujna i 18. rujna), posljednje 15. kolo u jesenskoj polusezoni je 23./24. studenog 2019. godine. Pretkolo Kup natjecanja je 24./25. kolovoza, a prvo kolo je u srijedu 25. rujna 2019. godine.

18.06.2019. Velika Gorica. Plenum klubova Nogometnog saveza Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Druženje sportskih suradnika i prijatelja nastavljeno je prigodnim domjenkom (janjetina, odojak, piće), koji su zajednički organizirali NSVG i Željko Matičević, građevinski poduzetnik i nedavno izabrani predsjednik NK Gradići. Plenum je održan u konobi tvrtke ‘Gorica kamen’ obitelji Pralas u Donjoj Lomnici.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno