Poveži se s nama

Vijesti

Završava era čekanja kod liječnika, od sad će se sve moći obaviti online

Dobrim povratnim informacijama u korištenju sustava e- građanin Vlada nam donosi novitete poput digitalizacije u zdravstvu, koja će mnogim građanima olakšati život

Objavljeno

Koliko ste puta satima stajali u redu da bi uzeli  potvrdu za bolovanje, recept ili rutinski pregled kod doktora?! Ako niste od one manjine koji imaju vremena čekati u redovima, stižu dobre vijesti za vas… Kako najavljuju iz Vlade, više neće biti čekanja, sve ćemo moći obaviti online.

Sami projekt e-građanin vrijedan je  više od 360 milijuna kuna te da se većinom financira iz Europskog regionalnog razvojnog fonda.

– Naš sustav e-Građani, koji već koristi više od, 650.000 korisnika, omogućava personalizirani digitalni profil za svakog građanina i trenutno pruža 54 javne usluge, a broj usluga raste – rekao je premjer Plenković na svečanom otvorenju radionice “Digitalizacije javnih usluga”, koja će se od 21. do 23. siječnja 2019. održavati u Državnoj školi za javnu upravu u Zagrebu, a vodit će je eminentni profesori sveučilišta Harvard Kennedy School of Government.

Plenković je dodao i kako će se ova radionica posebno fokusirati na digitalizaciju u zdravstvu.

– Danas već možemo ući u portal zdravlja koji liječnike obiteljske prakse povezuje s pacijentima i kroz digitalni profil u sustavu e-građanin nudi i mogućnost uvida u laboratorijske nalaze i propisane lijekove. Sljedeći korak je povezivanje bolnica s liječnicima obiteljske medicine i omogućavanje uspostave cjelovitoga zdravstvenog e-kartona – istaknuo je premijer.

Ova bi usluga uvelike pomogla timovima hitne pomoći, omogućila im bržu i lakšu intervenciju te uštedila vrijeme jer ne dolazi do nepotrebnog gubljenja vremena. No najveći izazov u cijelom programu je kako građanima pomoći i objasniti sve prednosti digitalizacije cijelog sustava i koja je njezina korist kada se uvede.

Premijer nije mogao sakriti zadovoljstvo što se, u kontekstu globalnog procesa digitalizacija, ova radionica održava baš u tjednu kada počinje Svjetski gospodarski forum u Davosu. Gdje je jedna od ključnih tema 4. industrijske revolucija u okviru kojih su inovacije, digitalizacija i investicije, oni koncepti koji pojašnjavaju svijet u kojem živimo i nameću državama zadaću da se što brže i kvalitetnije prilagođavaju na to što donosi 21. stoljeća.

Vijesti

COVID-19 ambulanta u goričkom Domu zdravlja prestaje raditi

Objavljeno

on

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom i. Osim ambulante u Velikoj Gorici, prestaju raditi i one u Samobor te Ivanić-Gradu.

U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno