Poveži se s nama

Vijesti

Zašto se na goričkom području vijore zastavice Grada Zagreba?

Gorički GLAS-ovci reagirali na postavljenje zastavica na rasvjetnim stupovima od Domovinskog mosta do skretanja u Zračnu Luku Franjo Tuđman

Objavljeno

Goričke GLAS-ovce zasmetalo je postavljenje zastavica Grada Zagreba na rasvjetnim stupovima od Domovinskog mosta do skretanja u Zračnu Luku Franjo Tuđman. Riječ je o području koje administrativno spada pod Veliku Goricu. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Grad Velika Gorica izgubila dio svog teritorija?

U Republici Hrvatskoj zakoni se mogu mijenjati jedino u Saboru, a GLAS-u Velike Gorice nije poznato kada je došlo do promjene Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj i time se smanjilo područje Grada Velike Gorice.

Naime, ako se vozite Istočnom obilaznicom primijetit ćete kako na rasvjetnim stupovima od Domovinskog mosta pa do skretanja u Zračnu Luku Franjo Tuđman vijore zastave Grada Zagreba, a radi se o području Grada Velike Gorice.

S obzirom na to da se radi o teritoriju Grada Velike Gorice zašto svi korisnici Istočne obilaznice i

Zračne luke ne bi znali kako se zračna luka nalazi na teritoriju Grada Velike Gorice?

I to je jedan od načina promoviranja vlastitog grada.

Ako žetončići u Saboru Republike Hrvatske nisu izmijenili Zakon, pitamo zašto se iz Grada Velike Gorice do sada nije reagiralo na ovu situaciju.

Veselimo se budućim vožnjama Istočnom obilaznicom kada ćemo moći vidjeti zastave Grada Velike Gorice (a možda i pokoju sliku turopoljskih znamenitosti).

 

 

GLAS Velike Gorice

Vijesti

Duh stare Gorice na tanjuru: Goričani opet idu “kod Čopa”

Restoran “Chop Old House” otvorio je svoja vrata i na prvu oduševio Goričane. U srcu grada, na Trgu kralja Tomislava 8, spajaju se tradicija i vrhunska gastronomija

Objavljeno

on

Autor

Na ovoj lokaciji, u srcu Gorice, na Trgu kralja Tomislava 8, prije stotinjak godina bila je stara poljoprivredna zadruga. Kako se vlasnik zgrade prezivao Čop, stari Goričani su uvijek govorili ‘idem kod Čopa’. Povezali smo tu tradiciju, malo se modernizirali i tako smo došli do imena restorana, objašnjava nam Dubravko Janković, koji je sa suprugom Jelenom otvorio “Chop Old House”, novi velikogorički restoran.

Dugo su Jankovići imali želju upravo na ovoj lokaciji otvoriti jedan pravi, vrhunski restoran, i time obogatiti gastronomsku ponudu u našem gradu. Sad su tu želju konačno uspjeli i ostvariti.

– Zaključili smo da mladi ljudi u Velikoj Gorici nemaju gdje otići nešto pojesti u ugodnom ambijentu, s prihvatljivim cijenama i klasičnom ponudom jela, serviranih na moderan način. I baš smo željeli to napraviti ovdje, ponuditi takvo nešto u našem gradu. Tu početnu ideju nadopunjavali smo malo po malo i došli do restorana kakvog imamo – priča gazdarica Jelena.

A imaju restoran u kojem je ambijent zaista prekrasan, uređen s gomilom zanimljivih detalja. Imaju i veliku terasu, imaju dovoljno parkirnih mjesta, imaju i VIP prostoriju za poslovne sastanke, imaju i osam soba… I, što je vjerojatno i najvažnije, imaju fenomenalnu hranu, koja nastaje u kuhinji koju vodi Hrvoje Nakić, chef s Michelinovom preporukom i s iskustvom iz nekoliko zagrebačkih restorana.

– Hrvoje je iz velikogoričkog kraja pa ima zadaću i smišljati jela specifična i prikladna za turopoljski kraj. Jelovnik nam je vrlo raznolik, a moj favorit je teleći obraz. To je san snova. Meso je mekano, ukusno, a to je i nešto što nas izdvaja, što nitko drugi nema – kazala je Jelena.

Roštilj, tjestenine iz kućne radinosti, rižota, toplo-hladne salate, riba, burgeri, dječji meniji… Sve je to u ponudi “Chop Old Housea”, koji radnim danima ima i povoljnu ponudu gableca, dok se nedjeljom nudi ručak po povoljnijim cijenama…

A sve to događa se u zgradi koja je dio povijesti ovoga grada, na vrlo atraktivnoj lokaciji, u samom središtu grada.

– Danas je ova zgrada u vlasništvu obitelji Večković, kojoj zahvaljujemo što su nam omogućili da u srcu grada provedemo svoju viziju u djelo, pogotovo gospodinu Milanu Večkoviću, koji više nije s nama i nažalost nije dočekao otvorenje restorana – ističu supružnici Janković.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Radovi pri kraju, parkiralište u Pucekovićevoj imat će 98 parkirnih mjesta

Objavljeno

on

Novih 98 parkirališnih mjesta na 4.200 kvadrata uz Ulicu Josipa Pucekovića trebali bi riješiti probleme brojnih Goričana koji moraju u Dom zdravlja. Pojednostavit će to i život roditeljima vrtićke djece koji će se tu nakratko moći zaustaviti kako bi dijete odveli ili pokupili iz vrtića. U videu pogledajte što je još preostalo od radova.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Svi sveti: Obavezne maske prilikom posjeta grobljima, mise na otvorenom, a na svim ulazima bit će redari

Gorički Stožer civilne zaštite objavio je preporuke za građane

Objavljeno

on

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju zbog COVID-19 epidemije te uzimajući u obzir očekivano okupljanje većeg broja građana na gradskim grobljima na blagdan Svih svetih, Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice utvrdio je preporuke za dane od 31. listopada do 2. studenoga.

Na svim ulazima na gradska groblja nalazit će se redari koji će biti zaduženi za provođenje epidemioloških mjera, informiranje građana te sprečavanje nastanka gužvi na ulazima, a svaki posjetitelj će biti dužan dezinficirati ruke koristeći dezinfekcijska sredstva postavljena na ulazima. U svim zatvorenim prostorima groblja obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

– Tijekom posjeta i obilaska groblja obvezno je nošenje maski za lice na otvorenom za sve posjetitelje svih lokacija groblja zbog očekivanog povećanog broja građana koji će istodobno boraviti i kretati se na prostoru groblja. Obvezno je održavanje socijalne distance na otvorenom od 1,5 metra za sve posjetitelje svih lokacija groblja. Izuzetak su članovi iste obitelji, ali ne u grupi većoj od tri ili četiri osobe – kažu iz Stožera.

Na blagdan Svih svetih mise će se održavati će se na svim grobljima na posebno određenim mjestima na otvorenom uz održavanje sigurnosne fizičke distance. Nadalje, mjesta za prodaju prigodnih aranžmana, svijeća i drugih proizvoda potrebno je propisno označiti i osigurati u skladu s epidemiološkim mjerama (propisani razmak između mjesta za prodaju, oznake za socijalnu distancu u redu čekanja…), a prodavači su se dužni pridržavati svih epidemioloških mjera određenih za djelatnost trgovine.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice očekuje punu suradnju svih posjetitelja gradskih groblja te ujedno moli, ukoliko postoji mogućnost, da svoje posjete grobljima organiziraju prije ili poslije perioda od 31. listopada do 2. studenoga.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno