Poveži se s nama

Kultura

Zanimljivi filmski naslovi u Kinu Gorica

Animirani filmovi, drama, krimić i dokumentarac, za svakoga ponešto

Objavljeno

Na filmsko platno Kina Gorica dolaze čak tri nova filmska naslova. Najmlađa publika moći će uživati u čak dvije filmske projekcije po cijeni jedne. Naime, zajedno će se prikazivati kratki animirani film Olafova pustolovina, nastavak popularnog filmskog serijala Snježno kraljevstvo, i animirani film Coco i velika tajna.

Režiju posljednjeg zajednički potpisuju Adrian Molina i Lee Unkrich, a priča prati Miguela koji sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih sljedeći tajanstven lanac događaja. Dva animirana filma prikazivat će se u petak, utorak i srijedu od 18 sati te u nedjelju od 18,30 sati.

Ljubitelji krimića i misterija doći će na svoje na projekcijama „Predgrađa“, čiju režiju potpisuje George Clooney, a glavne uloge tumače Matt Damon, Julianne Moore i Oscar Issac.

„Suburbicon je mirna, idilična prigradska zajednica s pristupačnim kućama i urednim travnjacima, savršeno mjesto za podizanje obitelji, a u ljeto 1959. godine obitelj Lodge je upravo to učinila. No mirna vanjština zapravo prikriva uznemiravajuću istinu satkanu od izdaje, prevare i nasilja“, stoji u kratkoj najavi filma iz Kina.

Film možete pogledati u petak, utorak i srijedu od 20,15 sati te u nedjelju od 20,45 sati.
U petak u 11 sati održat će se besplatna filmska projekcija za umirovljenike, a kino publika moći će uživati u drami Dvorac od stakla. Režiju potpisuje Destin Daniel Cretton, a glavne uloge tumače Brie Larson, Woody Harrelson i Naomi Watts. Subota je rezervirana za dokumentarac Glasnije od oružja, koji će se prikazivati od 21 sat.

Kultura

FOTO Zimska škola informatike završena podjelom diploma

Objavljeno

on

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Preko sedamdeset učenika velikogoričkih osnovnih škola u protekla dva tjedna (07. do 18. siječnja 2020. godine) s velikim je entuzijazmom i veseljem pohađalo 19. Zimsku školu informatike u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica. Učenici su usvajali znanja kako samostalno, svrhovito i učinkovito koristiti digitalnu tehnologiju te odabrati najprikladnije tehnike ovisno o zadatku ili problemu koji su rješavali. Razvijali su računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja. Mnogi od njih će novostečena znanja moći pokazati i na natjecanjima znanja koja su uskoro pred njima u drugom polugodištu ove školske godine.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Nastava je za učenike bila besplatna, a odvijala se u četiri velikogoričke škole: OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Velika Mlaka i OŠ Novo Čiče. Učenici su bili raspoređeni u četiri skupine – programski jezik LOGO, programski jezik Python (u dvije škole) i Micro:bit. Predavači su im bili učitelji informatike i tehničke kulture velikogoričkih osnovnih škola Emina Gudelj, Kristina Panižić, Dalia Kager i Milan Omrčen.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Po završetku 19. Zimske škole informatike, predsjednik Društva Vinko Lujić i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice Nikica Repač učenicima su za uspješno pohađanje dodijelili prigodne diplome. Polaznike je pozdravio i Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Kultura

VIDEO VIJEST Doznajte što je Muzej Turopolja pripremio za Noć Muzeja

Radionice, izložbe i koncerti

Objavljeno

on

Muzej Turopolja već godinama sudjeluje u Noći muzeja, a što su pripremili ove godine pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Kultura

Knjigu ‘Dugog putovanja cilj’ prevela je Goričanka Anja Bastašić, a sada će je predstaviti goričkim čitateljima

Michael Ende svjetski je poznat pisac za djecu, a ‘Dugog putovanja cilj’ jedan je od rijetkih njegovih tekstova namijenjenih odrasloj publici

Objavljeno

on

Prvi književni susret u 2020. godini u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održat će se u utorak 21. siječnja u 19 sati kada će u Središnjem odjelu za odrasle biti predstavljena knjiga njemačkog autora Michaela Endea “Dugog putovanja cilj”. Knjigu je prevela Velikogoričanka Anja Bastašić koja će i predstaviti ovaj po mnogočemu netipičan roman popularnog književnika za mlade. Tom prigodom u knjižnici će se predstaviti i nakladnička kuća Mala zvona iz Zagreba uz gošću književnicu i urednicu Sanju Lovrenčić.

– Knjigu je ilustrirao Dominik Vuković čijih je čak 20 grafika, uz naravno naslovnicu, sigurno pomoglo tome da knjiga “Dugog putovanja cilj” bude jedna od dobitnica na natječaju Nacionalne i sveučilišna knjižnice u Zagrebu “Hrvatska lijepa knjiga za 2019. godinu” – kažu iz knjižnice.

Michael Ende (1929.-1995.) jedan je od najvećih pisaca za djecu u generaciji koja je stasala nakon II. svjetskog rata. Svjetsku je slavu stekao fantastičnim romanima “Momo” i “Beskonačna priča”, a njegova su djela prevođena na više od 40 jezika. U kratkom romanu “Dugog putovanja cilj”, jednom od rijetkih Endeovih tekstova namijenjenih odrasloj publici, dolazi do punog izražaja sav virtuozitet njegova pisanja, kao i dubina i originalnost njegove mašte.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno