Poveži se s nama

HOTNEWS

Zamjenik župana Hrvoje Frankić ugostio Ines Grdenić

Trener Živković: „Naš zajednički cilj je nastup na olimpijskim igrama za šest godina“

Objavljeno

Goričku karatisticu Ines Grdenić u prostoru Zagrebačke županije ugostio je zamjenik župana Hrvoje Frankić. Povod za prije bilo je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu održanom u Rusiji početkom veljače. Na natjecanju je nastupilo oko 956 natjecatelja iz 44 europske zemlje.

„Stvarno sam jako zadovoljna. Ovo je moja prva medalja u ovom uzrastu. Želim se zahvaliti svojim trenerima Ranku i Goranu Živkoviću, svojim roditeljima i bratu s kojim treniram. Svi oni bili su mi velika potpora, a nadam se da će to biti i ubuduće. Velika mi je čast biti ovdje i zahvaljujem se na pozivu“, rekla je Ines.
Mlada Goričanka priprema se za Svjetski kamp koji će se u lipnju održati u Umagu, a nakon toga počinje pripreme za nastup svoj novi nastup na europskom prvenstvu koje će se u veljači održati u Danskoj.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Veliku zaslugu za njezine rezultate, uz obitelj, ima i njezin trener Goran Živković. Kako kaže, iza ovog rezultata stoji puno rada i odricanja. Ines trenira sedam do osam puta tjedno, a uz to studira i pravo.

„Ona je mlađa seniorka i pred njom je još puno rada. Naš zajednički cilj je nastup na olimpijskim igrama za šest godina. Možda je prerano očekivati da nastupi u Tokiju, ali bi za šest godina to trebalo biti to“, dodao je.

U Karate klubu Velika Gorica nemaju razloga za strah, uz Ines, polako stasa cijela jedna generacija sportaša.

„Članovi Karate kluba Velika Gorica u zadnjih šest godina osvojili su sedam medalja na velikim natjecanjima. Ines je ih osvojila četiri, Igor Vrban dvije, a Kristijan Obrazović jednu. Imamo dosta široku bazu mladih članova i siguran sam da će još biti dobrih rezultata. Uz Vrbana i Obrazovića, puno očekujemo i od Petra Oreškovića, Mie Mijović, Lucije Kirinić, Katije Brajice i Mihaela Potočkog“, objasnio je trener Živković.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Svoje zadovoljstvo uspjesima goričke karatistice nije krio niti zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji je mladoj sportašici predao poklon paket sportske opreme.

„Ines je dobar primjer predanog rada, kako nje osobno tako i obitelji, trenera i cjelokupnog sustava. Zagrebačka županija izdvaja blizu 6,8 milijuna kuna za sport, na našem području nalazi se 200 objekata u kojima se odvijaju sportske aktivnosti, imamo registrirano preko 600 sportskih klubova, a tu je i veliki broj kvalitetnih sportskih djelatnika, koji uz dobru financijsku pomoć uspijevaju sve to pretočiti u kvalitetne rezultate“, istaknuo je zamjenik župana.

HOTNEWS

Rekorder vikenda ima 71 godinu i 1,6 promila, i to u nedjelju usred dana

Velikogorička policija u vikend akcijama “Alkohol i opojne droge” i “Brzina” utvrdila ukupno 27 prometnih prekršaja

Objavljeno

on

U provedenoj vikend akciji velikogoričke policije utvrđeno je ukupno 27 prekršaja, od kojih su tri izdana za vožnju pod utjecajem alkohola, a četiri vozača zaustavljeno je zbog nepropisne brzine. U vrijeme provođenja akcije dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

– Ovoga puta u vremenu predviđenom za provođenje ove akcije u kasnim večernjim satima subote najviše je napuhao 39-godišnji muškarac kojemu je u krvi izmjereno 1,3 promila alkohola, te mu je izdan obavezni prekršajni nalog i oduzeta vozačka dozvola na 12 sati – izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Izvan vremena provođenja akcije, u nedjelju u 13 sati, u Mičevcu je zaustavljen i 71-godišnji muškarac koji je osobnim automobilom također upravljao pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 1,59 promila alkohola u krvi. Na licu mjesta izdan mu je Prekršajni nalog, te oduzeta vozačka dozvola na 12 sati, nakon čega je smješten u prostorije PP do otrježnjenja.

Najčešći uzrok prometnih nesreća vozača sa najgorim posljedicama je konzumacija alkohola i nepropisna brzina kretanja vozila, stoga imajte to na umu prije nego što odlučite  sjesti za volan.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Goričani u velikom broju podržali borbu protiv raka maternice

Sedmu goričku humanitarnu akciju s ciljem prevencije opake bolesti podržalo mnoštvo građana

Objavljeno

on

Rak vrata maternice drugi je najčešći rak u ženskoj populaciji te treći uzrok smrtnosti od raka kod žena. Većina žena koje obole od raka vrata maternice vjerojatno nikad nisu napravile Papa test ili ga barem nisu napravile u zadnjih pet godina. Dodatni problem je taj što gotovo dvije trećine žena ne provodi redovite kontrole, a najčešće se testiraju uvijek iste osobe.

Povodom obilježavanja Dana mimoza na Tržnom centru održala se humanitarna akcija u sklopu koje su se prodavale mimoze. Veleučilište Velika Gorica i ove godine je inicijator spomenute akcije, a pridružili su im se Grad Velika Gorica, Hrvatska liga protiv raka, Udruga Zdravka i Poliklinika Zahi.

– Odaziv je svake godine sve veći, prošle godine prodano je najviše, čak oko 500 ‘pušleka’. Svaka akcija nalik ovoj, a koja ukazuje na prevenciju, treba određeni vremenski period da bi postala prepoznatljiva i polučila rezultate. Prema postojećim podacima, porast cijepljenih djevojaka je veći. Nažalost,od oboljelih 300 žena, 100 žena umire od te bolesti, što je velika brojka, ali je ipak naša akcija doprinijela da se pročuje za tu bolest i da se na neki način djeluje preventivno – kaže Sanja Kalambura, profesorica na VVG-u.

Veliki broj Goričana dao je svoju podršku ovoj akciji, među kojima se našao i Dražen Kurilovčan.

– Danas je zdravlje svake žene od iznimne važnosti, a mi,kao građani, trebamo podržavati jedni druge u svakoj takvoj akciji, za dobrobit svih građana, naročito žena – kaže Dražen Kurilovčan,voditelj odjela kulture u POU Velika Gorica.

Kao i svake godine, Grad je podržao ovu akciju, a zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i sam je pomogao u prodaji mimoza.

– U Gradu Velikoj Gorici Dan Mimoza se održava sedmu godinu zaredom,a cilj ove aktivnosti je poručiti ženama koliko je važan preventivni pregled. Zahvaljujem svim sugrađankama i sugrađanima koji su se odazvali u velikom broju i dali svoj doprinos da ova humanitarna akcija uspije- izjavio je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno