Poveži se s nama

HOTNEWS

Zamjenik župana Hrvoje Frankić ugostio Ines Grdenić

Trener Živković: „Naš zajednički cilj je nastup na olimpijskim igrama za šest godina“

Objavljeno

Goričku karatisticu Ines Grdenić u prostoru Zagrebačke županije ugostio je zamjenik župana Hrvoje Frankić. Povod za prije bilo je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu održanom u Rusiji početkom veljače. Na natjecanju je nastupilo oko 956 natjecatelja iz 44 europske zemlje.

„Stvarno sam jako zadovoljna. Ovo je moja prva medalja u ovom uzrastu. Želim se zahvaliti svojim trenerima Ranku i Goranu Živkoviću, svojim roditeljima i bratu s kojim treniram. Svi oni bili su mi velika potpora, a nadam se da će to biti i ubuduće. Velika mi je čast biti ovdje i zahvaljujem se na pozivu“, rekla je Ines.
Mlada Goričanka priprema se za Svjetski kamp koji će se u lipnju održati u Umagu, a nakon toga počinje pripreme za nastup svoj novi nastup na europskom prvenstvu koje će se u veljači održati u Danskoj.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Veliku zaslugu za njezine rezultate, uz obitelj, ima i njezin trener Goran Živković. Kako kaže, iza ovog rezultata stoji puno rada i odricanja. Ines trenira sedam do osam puta tjedno, a uz to studira i pravo.

„Ona je mlađa seniorka i pred njom je još puno rada. Naš zajednički cilj je nastup na olimpijskim igrama za šest godina. Možda je prerano očekivati da nastupi u Tokiju, ali bi za šest godina to trebalo biti to“, dodao je.

U Karate klubu Velika Gorica nemaju razloga za strah, uz Ines, polako stasa cijela jedna generacija sportaša.

„Članovi Karate kluba Velika Gorica u zadnjih šest godina osvojili su sedam medalja na velikim natjecanjima. Ines je ih osvojila četiri, Igor Vrban dvije, a Kristijan Obrazović jednu. Imamo dosta široku bazu mladih članova i siguran sam da će još biti dobrih rezultata. Uz Vrbana i Obrazovića, puno očekujemo i od Petra Oreškovića, Mie Mijović, Lucije Kirinić, Katije Brajice i Mihaela Potočkog“, objasnio je trener Živković.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Svoje zadovoljstvo uspjesima goričke karatistice nije krio niti zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji je mladoj sportašici predao poklon paket sportske opreme.

„Ines je dobar primjer predanog rada, kako nje osobno tako i obitelji, trenera i cjelokupnog sustava. Zagrebačka županija izdvaja blizu 6,8 milijuna kuna za sport, na našem području nalazi se 200 objekata u kojima se odvijaju sportske aktivnosti, imamo registrirano preko 600 sportskih klubova, a tu je i veliki broj kvalitetnih sportskih djelatnika, koji uz dobru financijsku pomoć uspijevaju sve to pretočiti u kvalitetne rezultate“, istaknuo je zamjenik župana.

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Potraga za najpijanijim vozačem završila u Ribnici

Prebrzo je vozilo 44 vozača

Objavljeno

on

Kao što smo i izvijestili, proteklog vikenda je na velikogoričkom području poginulo dvoje ljudi, motociklist u Velikoj Kosnici, a vozač traktora u Donjem Hruševcu. Potragu za najpijanijim vozačem policija je završila u Ribnici, gdje je 61-godišnji vozač napuhao 1,92 promila alkohola.

Prebrzo je vozilo 44 vozača, dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom, dok je jedan vozač bio u prometu bez vozačke dozvole.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rezultati nogometnih utakmica klubova NS Velika Gorica

Objavljeno

on

III HNL zapad , 10. kolo
Kurilovec – SRC Udarnik / KURILOVEC – ZAGOREC 0:1

IV HNL – središte Zagreb , 9. kolo
Gradići / GRADIĆI – GAJ MAČE 0:1

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA , 10. kolo
Kerestinec / TOP – KLAS 1:1
Lukavec / LUKAVEC – ZRINSKI 3:1
Buševec / POLET – SLOGA (K) 1:1
Donja Lomnica / LOMNICA – KUPINEC 2:2

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 10. kolo
Kobilić / VATROGASAC – ŠNM NAFTAŠ IVANIĆ 0:0
Novo Čiče / DINAMO HIDREL – MLADOST (O) 2:3
Gornja Lomnica / MEŠTRICA – DUBRAVA 4:1
Oborovo / OBOROVO 74 – MRACLIN 1:1
Kuče / TUROPOLJAC – ZVEKOVAC 8:0
Božjakovina / BRCKO – BAN JELAČIĆ (V) 1:1                                                                   Mraclin / BUNA – OSTRNA 0:1

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 8. kolo
Lekneno / POSAVEC – DONJA ZELINA 8:0
Obedišće / MLADOST – KUPA 2:1

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno