Poveži se s nama

HOTNEWS

Zamjenik župana Hrvoje Frankić ugostio Ines Grdenić

Trener Živković: „Naš zajednički cilj je nastup na olimpijskim igrama za šest godina“

Objavljeno

Goričku karatisticu Ines Grdenić u prostoru Zagrebačke županije ugostio je zamjenik župana Hrvoje Frankić. Povod za prije bilo je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu održanom u Rusiji početkom veljače. Na natjecanju je nastupilo oko 956 natjecatelja iz 44 europske zemlje.

„Stvarno sam jako zadovoljna. Ovo je moja prva medalja u ovom uzrastu. Želim se zahvaliti svojim trenerima Ranku i Goranu Živkoviću, svojim roditeljima i bratu s kojim treniram. Svi oni bili su mi velika potpora, a nadam se da će to biti i ubuduće. Velika mi je čast biti ovdje i zahvaljujem se na pozivu“, rekla je Ines.
Mlada Goričanka priprema se za Svjetski kamp koji će se u lipnju održati u Umagu, a nakon toga počinje pripreme za nastup svoj novi nastup na europskom prvenstvu koje će se u veljači održati u Danskoj.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Veliku zaslugu za njezine rezultate, uz obitelj, ima i njezin trener Goran Živković. Kako kaže, iza ovog rezultata stoji puno rada i odricanja. Ines trenira sedam do osam puta tjedno, a uz to studira i pravo.

„Ona je mlađa seniorka i pred njom je još puno rada. Naš zajednički cilj je nastup na olimpijskim igrama za šest godina. Možda je prerano očekivati da nastupi u Tokiju, ali bi za šest godina to trebalo biti to“, dodao je.

U Karate klubu Velika Gorica nemaju razloga za strah, uz Ines, polako stasa cijela jedna generacija sportaša.

„Članovi Karate kluba Velika Gorica u zadnjih šest godina osvojili su sedam medalja na velikim natjecanjima. Ines je ih osvojila četiri, Igor Vrban dvije, a Kristijan Obrazović jednu. Imamo dosta široku bazu mladih članova i siguran sam da će još biti dobrih rezultata. Uz Vrbana i Obrazovića, puno očekujemo i od Petra Oreškovića, Mie Mijović, Lucije Kirinić, Katije Brajice i Mihaela Potočkog“, objasnio je trener Živković.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Svoje zadovoljstvo uspjesima goričke karatistice nije krio niti zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji je mladoj sportašici predao poklon paket sportske opreme.

„Ines je dobar primjer predanog rada, kako nje osobno tako i obitelji, trenera i cjelokupnog sustava. Zagrebačka županija izdvaja blizu 6,8 milijuna kuna za sport, na našem području nalazi se 200 objekata u kojima se odvijaju sportske aktivnosti, imamo registrirano preko 600 sportskih klubova, a tu je i veliki broj kvalitetnih sportskih djelatnika, koji uz dobru financijsku pomoć uspijevaju sve to pretočiti u kvalitetne rezultate“, istaknuo je zamjenik župana.

CityLIGHTS

VIDEO ‘U Kurilovcu imamo svoj zoološki vrt’

Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova, koji kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu

Objavljeno

on

Ivka i Zlatko Stepanić u svom dvorištu u Kurilovcu, na zemlji i u zraku, imaju svoj mali zoološki vrt. Patke, guske, golubovi, kokoši, mačke, psi – na svakome koraku.

Ivka je ponosna sa svojim posavskim guskama. Ona i suprug među rijetkima su kojima ta autohtona vrsta trčkara po dvorištu. Znaju kako su na rubu izumiranja pa ih njeguju i paze tijekom cijelog dana. Posavska guska pripada staroj grupi europskih domaćih gusaka. Relativno su male, 4 do 5 kilograma, dok mužjaci mogu dostići do 6 kilograma.

“Hranim ih posebnom smjesom šrota i kukuruze, pogledajte kako su posebne. Kao sedmorica veličanstvenih, a tek su dva meseca prešle. Mislim da sam jedina u Kurilovcu koja ih imam”, ponosna je Ivka koja će u svoje dvorište rado pustiti sve ljubitelje životinja kako bi i oni uživali u njihovom malom zoološkom vrtu.

“To mi ne bi bilo prvi puta da mi odrasli i djeca dolaze u moj zoološki vrt. Imaju što za vidjeti, a ja sam doma pa ću im sve svoje životinje i pokazati”, kaže Ivka.

Krov obiteljske kuće prekriven je s više vrsta golubova. Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova koji u Kurilovec kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Lijevim Štefankima muškarac umro nakon uboda stršljena

Objavljeno

on

Muškarac (56) preminuo je u voćnjaku, u Lijevim Štefankima, nakon uboda stršljena. Nesretan slučaj dogodio se u subotu, 11. kolovoza oko 10.20 sati.

Iz policije kažu kako je tijelo nesretnog muškarca prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno