Poveži se s nama

Najave

Zagrebački gimnazijalci upoznat će vas s tradicijom i običajima Turopolja

Predstavljanje učeničkog projekta „Turopoljski stol kroz četiri godišnja doba“

Objavljeno

U Gradskoj knjižnici u četvrtak će biti predstavljen projekt učenika Gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba „Turopoljski stol kroz četiri godišnja doba“. Putem video prezentacije učenici će posjetitelje upoznati s graditeljskom baštinom, nošnjama, pjesmama i plesovima Turopolja, kao i načinom obrade zemlje, tradicionalnim obrtima i domaćom kuhinjom ovog kraja.

Predstavljanje projekta održat će se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Velike Gorice. Projekt se provodio su u sklopu fakultativne nastave „Kulturna geografija“ pod vodstvom Josipe Rodić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti, a realiziran je kao dio projekta „Okusi i mirisi mog zavičaja“.

Video prezentaciju možete pogledati od 19 sati u Središnjem odjelu za odrasle.

Kultura

Dođite na koncert dječjih skupina OSS Buševec

Ulaz je dobrovoljni prilog kojim ćete pripomoći radu ovih sekcija, a koncert počinje u 17,30 sati. 

Objavljeno

on

Ove nedjelje u Domu kulture Buševec, dječje sekcije Ogranka Seljačke sloge Buševec održat će svoj samostalni koncert. Čak četiri dječjih grupa i dvije grupe tamburaškog podmladaka, za ovu su priliku pripremili devet točaka.

“Sigurno ste već vidjeli naše nastupe, ali to nije razlog da nas ne dođete vidjeti opet. Ovog puta smo svi na okupu – igramo se, plešemo, sviramo i pjevamo punih sat vremena
te ćemo vas i ove godine našim koreografijama provesti kroz cijelu Hrvatsku. Zato dođite u nedjelju, podržite naš trud i veselite se s nama, pozivaju Ogrankaši.

Ulaz je dobrovoljni prilog, kojim ćete pripomoći radu ovih sekcija, a koncert počinje u 17,30 sati.

Nastavi čitati

Kultura

Evo tko nije zaboravio pisati pisma

Na ovogodišnji natječaj “Pišem ti pismo” ukupno je pristiglo 21 pismo, najviše iz Velike Gorice i okolnih naselja….

Objavljeno

on

Kako bi se podsjetilo na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i s ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja, u povodu Svjetskog dana pisanja pisama 11.svibnja, gorička Gradska knjižnica u suradnji s Hrvatskom poštom provela je natječaj “Pišem ti pismo”.

“Ovogodišnji se natječaj odvijao pod motom „Što je zapisano, to je i sačuvano“, povodom 550. obljetnica smrti Johannesa Gutenberga koji je izumio prvi europski tiskarski stroj te kojemu možemo zahvaliti nastanak prve tiskane knjige”, ističu iz knjižnice.

Ukupno je pristiglo 21 pismo, najviše iz Velike Gorice i okolnih naselja te iz Zagreba. U odnosu na prethodne godine, tročlano povjerenstvo biralo je ona najbolja u kategoriji: najbolje dječje, srednjoškolsko i naj pismo odraslih. Najbolje dječje pismo napisao je Jan Gombarević, naj srednjoškolsko Lucija Stipić, a u kategoriji odraslih Sara Malić. Pohvalu za estetski najljepše pismo dobit će Ivna Debelić. Svi oni upravo su iz Velike Gorice.

Dobitnicima će nagrade biti uručene sutra u Središnjem odjelu Gradske knjižnice u 11 sati.

Nastavi čitati

Najave

Uživajte u okusu i mirisu mesa s roštilja

Gorički klub mladih i KUD ‘Čiče’ sutra organiziraju drugo izdanje Turopoljskog Chill & Grill-a

Objavljeno

on

Nakon uspješne prošlogodišnje premijere Turopoljskog Chill & Grill-a, Gorički klub mladih i KUD ‘Čiče’ sutra organiziraju drugo izdanje ove kulinarske manifestacije. Kao i prošle godine, manifestacija će se održati u Etno naselju Novo Čiče. Za djecu su osigurane starinske igre i drveni vrtuljak, a za odrasle razgledavanje Etno naselja, degustacija hrane te ponuda pića i dobra zabava za koju će se pobrinuti muški pjevački sastav Šokci i ženski pjevački sastav Bećaruše.

 

„Pozivamo Vas da nam se pridružite sutra od 15 sati u Etno naselju Novo čiče na 2. Turopoljskom Chill&Grillu. Manifestacija će se održati neovisno o (ne)vremenu – u slučaju kiše osiguran je natkriven prostor ispod kojeg će se odvijati natjecanje“, rekao je Matej Peranić, voditelj Goričkog kluba mladih.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno