Poveži se s nama

Vijesti

Zagrebačka županija uskoro bi trebala dobiti cjelovit sustav gospodarenja otpadom

Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu studijsko-projektne dokumentacije

Objavljeno

Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu studijsko-projektne dokumentacije za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Zagreb, zajedničkog projekta Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Iz Kohezijskog fonda EU, za izradu dokumentacije, osigurano je 25,5 milijuna kuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je osigurao 1,5 milijuna, dok će Grad Zagreb i Zagrebačka županija (u omjeru 75-25 posto) osigurati 3 milijuna kuna.

Studijsko-projektna dokumentacija obuhvaća izradu studije izvedivosti, kojom će se definirati tehnologija obrade i način zbrinjavanja otpada unutar centra, studije utjecaja na okoliš, aplikaciju za sredstva EU fondova, izradu idejnih, glavnih i izvedbenih projekata pretovarnih stanica, kao i kompletnu natječajnu dokumentaciju za radove, gradnju centra i pretovarnih stanica.

Ministar Čorić je rekao da su centri za gospodarenje otpadom, posebno zagrebački, zbog veličine područja kojega će obuhvatiti, zadnja karika, ali i najvažnija, u lancu kreiranja kružne ekonomije u RH.

„Ovo je početak realizacije Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom. Ako optimalno budemo iskoristili vrijeme i resurse, svjedočit ćemo dovršetku Centra 2023. godine“, dodao je ministar.

Obrazovanje

FOTO Djeca iz vrtića revijom završila školu klizanja

Objavljeno

on

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djeca iz Dječjeg vrtića Ciciban danas su završili dvotjednu školu klizanja na klizalištu u parku kod Muzeja Turopolja. Pred roditeljima, bakama i dedama mali klizači su pokazali koliko su svladali vještinu klizanja na ledu, a sve usvojene vještine izvodili su uz asistenciju izučenih trenera (učitelja) klizanja. Na kraju revijalne izvedbe djeci su podijeljene ‘Diplome škole klizanja’.

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj trenerskog tima Jan Novotny imao je samo pohvale za male klizače: ”Izuzetno sam zadovoljan kako djeca brzo usvajaju vještine klizanja, puno brže nego odrasli, ali to je i logično. Djeca nakon pada zbog nižeg težišta lakše ustaju i, što je možda važnije, brže se oslobađaju straha zbog početne nesigurnosti na ledu. Dvotjedni tečaj klizanja im je samo polazna osnova za eventualni nastavak treninga na ledu. Ovdje u Gorici tečajevi klizanja su samo za predškolsku djecu.”

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Planiran je još jedan dvotjedni tečaj klizanja u slijedeća dva tjedna, tako da će klizalište biti aktivno do 07. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno