Poveži se s nama

Vijesti

Zagrebačka županija uskoro bi trebala dobiti cjelovit sustav gospodarenja otpadom

Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu studijsko-projektne dokumentacije

Objavljeno

Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu studijsko-projektne dokumentacije za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Zagreb, zajedničkog projekta Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Iz Kohezijskog fonda EU, za izradu dokumentacije, osigurano je 25,5 milijuna kuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je osigurao 1,5 milijuna, dok će Grad Zagreb i Zagrebačka županija (u omjeru 75-25 posto) osigurati 3 milijuna kuna.

Studijsko-projektna dokumentacija obuhvaća izradu studije izvedivosti, kojom će se definirati tehnologija obrade i način zbrinjavanja otpada unutar centra, studije utjecaja na okoliš, aplikaciju za sredstva EU fondova, izradu idejnih, glavnih i izvedbenih projekata pretovarnih stanica, kao i kompletnu natječajnu dokumentaciju za radove, gradnju centra i pretovarnih stanica.

Ministar Čorić je rekao da su centri za gospodarenje otpadom, posebno zagrebački, zbog veličine područja kojega će obuhvatiti, zadnja karika, ali i najvažnija, u lancu kreiranja kružne ekonomije u RH.

„Ovo je početak realizacije Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom. Ako optimalno budemo iskoristili vrijeme i resurse, svjedočit ćemo dovršetku Centra 2023. godine“, dodao je ministar.

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Grad Velika Gorica odabrao trideset stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Riječ je o deficitarnim zanimanjima za potrebe obrtništva.

Objavljeno

on

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice utvrdilo je Konačnu listu kandidata za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za školsku godinu 2020./2021.

Riječ je o deficitarnim zanimanjima za potrebe obrtništva. Ukupno je 30 učenika koji će primati stipendiju i to u iznosu od 500,00 kuna mjesečno.

Popis stipendista nalazi se na službenoj stranici Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno