Poveži se s nama

Moja županija

Zagrebačka županija surađivat će s Vojvođanskim Hrvatima

Objavljeno

Zamjenik župana Rudolf Vujević primio je na radnom sastanku predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, ujedno i poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, Tomislava Žigmanova i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije Slavena Bačića. Uputili su ga u aktualnosti vezano uz probleme Hrvata u Vojvodini te trenutnom političkom situacijom nakon izbora u Srbiji. Od Zagrebačke županije zatražili su sudjelovanje u manifestacijama Vojvođanskih Hrvata.

 

“S pozicije Zagrebačke županije to pokroviteljstvo nije financijski veliko, ali je bitno da se dođe tamo, da se na takav način i pomogne našim predstavnicima, da im se da na značaju. Pokušat ćemo kao regionalna zajednica pomoći Hrvatima jer znamo da su desetkovani i da ih je vrlo malo ostalo na tom prostoru i svaka pomoć im mje vrlo značajna”, rekao je Rudolf Vujević, zamjenik župana Zagrebačke županije.

 

Na sastanku je dogovoreno kako će se kroz Zajednicu županija, gradova i općina Vojvođanskim Hrvatima otvoriti prostor da se prezentiraju.

 

“S jedne strane pokazuju našem stanovništvu tamo ne samo materijalnu potporu, nego prije svega simboličnu potporu u smislu da nisu zaboravljeni i da doista surađuju s maticom”, rekao je Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije.

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Moja županija

Novi kosni strojevi stigli u Županijske ceste

Županijske ceste održavaju oko 2.488 kilometara javnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Objavljeno

on

Županijske ceste Zagrebačke županije dobile su četiri nova stroja za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste. Održavanje travnatog pojasa uz prometnice od sada će teći brže i efikasnije, ali i uz manji broj potrebnih radnika budući da je mehanizacija kosnih strojeva preciznija prilikom rada. Ključeve strojeva radnicima je predao župan Stjepan Kožić, a travu će ubuduće kositi pomoću stražnjeg i prednjeg priključka koji će rotacijskom metodom košnju izvršiti što preciznije, bez naknadnih popravaka ručnim kosilicama. Vrijednost strojeva bez PDV-a iznosi 3 milijuna i 479 tisuća kuna što je značajno ulaganje u opremu kojim se povećava konkurentnost ovog poduzeća na tržištu.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO: Više od 20 milijuna kuna općinama i gradovima Zagrebačke županije

Bespovratna sredstva značajan su impuls razvoju naših gradova i općina.

Objavljeno

on

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno je 5 milijuna kuna, projekti u poljoprivredi dobili su 2,4 milijuna kuna, a za projektnu dokumentaciju, WiFi točke i provedbu projekata financiranih EU sredstvima dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno