Poveži se s nama

Vijesti

Zagrebačka županija prva u državi po broju zaposlenih kod poduzetnika

Objavljeno

Broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji od 2001. do 2018. godine porastao je za 106 posto, odnosno s 29.213 na 60.182 osoba. Pokazala je to nedavno objavljena analiza FINA-e koja Zagrebačku županiju prema ovom pokazatelju svrstava na prvo mjesto u državi.

Usporedo s rastom broja zaposlenih vidljiv je i rast broja poduzetnika za 151 posto na području Zagrebačke županije i to sa 3.419 u 2001. godini na 8.589 u 2018. godini.

– Na području Zagrebačke županije trenutno je u funkciji 31 poduzetnička zona u čiji je razvoj do sada uloženo više od 40 milijuna kuna. Kao što je vidljivo iz FINA-inih analiza u njima kontinuirano raste broj poduzetnika koji na razini države ostvaruju zavidne rezultate. Analiza gospodarskih pokazatelja Fine za 2018. godinu pokazuje da se Zagrebačka županija prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna nalazi na drugom mjestu odmah iza Zagreba – kažu iz Zagrebačke županije iz koje se nadaju kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i dalje budući da je i u 2019. godini realizirano više investicija među kojima su otvorenje 38 milijuna kuna vrijedne najveće tvornice svježe tjestenine u Hrvatskoj tvrtke Naše klasje u Zaprešiću kao i Novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

– U 2020. godini svakako najiščekivanija investicija u Zagrebačkoj županiji, ali i Hrvatskoj je ona u općini Jakovlje u kojoj će se u budućnosti proizvoditi dijelovi za najpoznatije svjetske zrakoplove poput Airbusa, Boeinga itd. Radi se o investiciji vrijednoj 33 milijuna eura koja će otvoriti novih 600 radnih mjesta i to u visoko tehnološkoj proizvodnoj djelatnosti – istaknuli su iz Zagrebačke županije i dodali kako su u prošloj godini isplatili 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata malih i srednjih poduzetnika.

Ova mjera bit će na raspolaganju poduzetnicima i u 2020. godini, dok će gradovima i općinama u 2020. godini biti temeljem javnog poziv na raspolaganju 2,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora.

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno