Poveži se s nama

Vijesti

Zagrebačka županija prva u državi po broju zaposlenih kod poduzetnika

Objavljeno

Broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji od 2001. do 2018. godine porastao je za 106 posto, odnosno s 29.213 na 60.182 osoba. Pokazala je to nedavno objavljena analiza FINA-e koja Zagrebačku županiju prema ovom pokazatelju svrstava na prvo mjesto u državi.

Usporedo s rastom broja zaposlenih vidljiv je i rast broja poduzetnika za 151 posto na području Zagrebačke županije i to sa 3.419 u 2001. godini na 8.589 u 2018. godini.

– Na području Zagrebačke županije trenutno je u funkciji 31 poduzetnička zona u čiji je razvoj do sada uloženo više od 40 milijuna kuna. Kao što je vidljivo iz FINA-inih analiza u njima kontinuirano raste broj poduzetnika koji na razini države ostvaruju zavidne rezultate. Analiza gospodarskih pokazatelja Fine za 2018. godinu pokazuje da se Zagrebačka županija prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna nalazi na drugom mjestu odmah iza Zagreba – kažu iz Zagrebačke županije iz koje se nadaju kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i dalje budući da je i u 2019. godini realizirano više investicija među kojima su otvorenje 38 milijuna kuna vrijedne najveće tvornice svježe tjestenine u Hrvatskoj tvrtke Naše klasje u Zaprešiću kao i Novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

– U 2020. godini svakako najiščekivanija investicija u Zagrebačkoj županiji, ali i Hrvatskoj je ona u općini Jakovlje u kojoj će se u budućnosti proizvoditi dijelovi za najpoznatije svjetske zrakoplove poput Airbusa, Boeinga itd. Radi se o investiciji vrijednoj 33 milijuna eura koja će otvoriti novih 600 radnih mjesta i to u visoko tehnološkoj proizvodnoj djelatnosti – istaknuli su iz Zagrebačke županije i dodali kako su u prošloj godini isplatili 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata malih i srednjih poduzetnika.

Ova mjera bit će na raspolaganju poduzetnicima i u 2020. godini, dok će gradovima i općinama u 2020. godini biti temeljem javnog poziv na raspolaganju 2,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora.

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno