Poveži se s nama

Vijesti

Zagrebačka županija prva u državi po broju zaposlenih kod poduzetnika

Objavljeno

Broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji od 2001. do 2018. godine porastao je za 106 posto, odnosno s 29.213 na 60.182 osoba. Pokazala je to nedavno objavljena analiza FINA-e koja Zagrebačku županiju prema ovom pokazatelju svrstava na prvo mjesto u državi.

Usporedo s rastom broja zaposlenih vidljiv je i rast broja poduzetnika za 151 posto na području Zagrebačke županije i to sa 3.419 u 2001. godini na 8.589 u 2018. godini.

– Na području Zagrebačke županije trenutno je u funkciji 31 poduzetnička zona u čiji je razvoj do sada uloženo više od 40 milijuna kuna. Kao što je vidljivo iz FINA-inih analiza u njima kontinuirano raste broj poduzetnika koji na razini države ostvaruju zavidne rezultate. Analiza gospodarskih pokazatelja Fine za 2018. godinu pokazuje da se Zagrebačka županija prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna nalazi na drugom mjestu odmah iza Zagreba – kažu iz Zagrebačke županije iz koje se nadaju kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i dalje budući da je i u 2019. godini realizirano više investicija među kojima su otvorenje 38 milijuna kuna vrijedne najveće tvornice svježe tjestenine u Hrvatskoj tvrtke Naše klasje u Zaprešiću kao i Novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

– U 2020. godini svakako najiščekivanija investicija u Zagrebačkoj županiji, ali i Hrvatskoj je ona u općini Jakovlje u kojoj će se u budućnosti proizvoditi dijelovi za najpoznatije svjetske zrakoplove poput Airbusa, Boeinga itd. Radi se o investiciji vrijednoj 33 milijuna eura koja će otvoriti novih 600 radnih mjesta i to u visoko tehnološkoj proizvodnoj djelatnosti – istaknuli su iz Zagrebačke županije i dodali kako su u prošloj godini isplatili 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata malih i srednjih poduzetnika.

Ova mjera bit će na raspolaganju poduzetnicima i u 2020. godini, dok će gradovima i općinama u 2020. godini biti temeljem javnog poziv na raspolaganju 2,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno