Poveži se s nama

Vijesti

Zabilježen pad nezaposlenosti na području Velike Gorice

U odnosu na travanj, u svibnju 8,5 posto manje nezaposlenih i 25,9 posto u odnosu na isti mjesec 2016.

Objavljeno

Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem svibnja zabilježen je pad nezaposlenosti od 8,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, a u odnosu na isti mjesec 2016. godine od čak 25,9 posto. Tijekom svibnja na burzi je bilo 1495 nezaposlenih osoba.

Proteklog mjeseca 194 Goričana pronašla su novo zaposlenje. Najviše ljudi zaposleno je u trgovini, čišćenju, proizvodnji i administraciji.

Gorički poslodavci u svibnju su potraživali 303 djelatnika, najviše vozača, čistača, administrativnih službenika, konobara i skladištara.

HOTNEWS

Nije se zaustavio na crvenom svjetlu, jeste li ga vidjeli?

Dvoje putnika u autobusu lakše je ozlijeđeno

Objavljeno

on

U petak, 18. svibnja, oko 12.10 sati u Velikoj Mlaki, nepoznati je vozač upravljao osobnim automobilom opel astra, smeđe boje, po kolniku Ulice Nikole Kramarića u smjeru jugozapada. Dolaskom na raskrižje Zagrebačke ulice i Gradske ceste Ž-310900, nije se zaustavio na znak crvenog svijetla na semaforu, već je nastavio vožnju ravno.

Vozač autobusa kojem je bilo upaljeno zeleno svjetlo, kretao se Zagrebačkom ulicom u smjeru jugoistoka, kako bi izbjegao osobni automobil, morao je naglo zakočiti. Dvoje putnika u autobusu lakše je ozlijeđeno. Zbog utvrđivanja točnih okolnosti prometne nesreće iz policije mole očevice da se s korisnim informacijama jave na broj telefona 01/6221-144 ili na 192.

Nastavi čitati

Vijesti

Darujte krv i spasite nečiji život

Sutra počinje dvodnevna akcija

Objavljeno

on

Sutra počinje dvodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica. Sutra od 11 do 18 sati krv možete dati u Policijskoj postaji Velika Gorica, a u srijedu u isto vrijeme u Klubu 100.

Nastavi čitati

Crna kronika

Na Ključić Brdu teško ozlijeđen biciklist

Nije prilagodio brzinu kretanja

Objavljeno

on

U prometnoj nesreći koja se na Ključić Brdu dogodila jučer oko 12 sati, teško je ozlijeđen 60-godišnji biciklist. Vozeći se Ključićkom cestom u smjeru zapada nije prilagodio brzinu kretanja te je na oštrom lijevom zavoju i nizbrdici izgubio nadzor nad biciklom i sletio van kolnika. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno