Poveži se s nama

Najave

Za vikend na betoncu u Cvjetnom čeka vas pikado turnir

Prijave će biti na sam dan turnira, a kotizacija iznosi 50 kuna po igraču…

Objavljeno

Pikado klub Chill Vg u subotu vas poziva na turnir u pikadu Gorica Open 2021., a koji će se po prvi puta održati na otvorenom. Sve će se odvijati na betoncu u Cvjetnom naselju, a turnir se organizira u suradnji s KOP Turom.

– Same prijave bit će na dan turnira, a kotizacija iznosi 50 kuna što se ujedno ulaže u nagradni fond. Ovim putem pozivam sve da dođu na druženje jer dobra zabava je zagarantirana – poziva Ivano Krusha, predsjednik pikado kluba Chill Vg koji u našem gradu djeluje već tri godine.

U samo dvije sezone, članovi goričkog pikado kluba iz treće su lige napredovali u prvu, što je veliki uspjeh. S obzirom da su relativno kratko na pikado sceni, klub danas broji 50-ak članova.

– Igramo županijsku ligu, ali na žalost zbog cijele situacije s pandemijom sezona je prekinuta. No, bez treninga ništa. Da bi ostali u dobroj formi, obavezno se mora bacati svaki dan. Ono što je važno kod igranja pikada je to da osim talenta i vježbe je potrebno i malo sreće. Nekada promaašaj daje puno, a nekada puno i izgubiš – priča nam Krusha koji priznaje kako ovaj klub za sada ima samo muške članove, no svakako je dobrodošao i lijepši spol kojeg interesira ova sportska disciplina.

– Uvijek primamo nove članove, nalazimo se kod zgrade goričkih srednjih škola u kafiću Chill. Svatko je dobrodošao da se okuša u ovom sportu – dodaje Krusha.

Ukoliko još nemate ideja za vikend, evo ideje gdje da provede subotnje poslijepodne. Turnir počinje u 16 sati.

Nastavi čitati

Najave

Konferencija povodom prve godine provedbe projekta ‘Pokrenimo KOK!’ u Kravarskom

Objavljeno

on

Autor

13.10.2021. Kravarsko. Najava Konferencije Prva godina provedbe projekta KOK! Foto: David Jolić/cityportal.hr, KOK

Konferencija nakon prve godine provedbe projekta ”Pokrenimo KOK!”  bit će održana u Kravarskom, u srijedu, 20. listopada 2021. godine. Poslije konferencije slijedi kazališna predstava Teatra Kerekesh ”Dimnjačar”. Program će se odvijati u prostorijama Doma kulture Kravarsko, početak konferencije predviđen je za 19:30 sati.

13.10.2021. Kravarsko. Najava Konferencije Prva godina provedbe projekta KOK! Foto: David Jolić/cityportal.hr, KOK

Važna napomena za sve zainteresirane posjetitelje: ulaz je besplatan, ali za ulaz potrebna je COVID putovnica ili negativan test. Broj mjesta je ograničen u skladu s aktualnim Covid-19 mjerama civilnog stožera.

Konferencija i kazališna predstava održavaju se u sklopu projekta Pokrenimo KOK!, koji je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za Udruge Republike Hrvatske.

Pokrenimo KOK! – Pokrenimo kulturu Općine Kravarsko!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Kultura

Kroz glazbu, priču i primjer obilježit ćemo Međunarodni dan bijelog štapa

Za ovu prigodu goričko Pučko otvoreno učilište pripremilo je prigodan koncert pijanista Perice Mihaljevića…

Objavljeno

on

Kako bi se širu javnost upoznalo s problematikom slijepih i slabovidnih osoba, 15.listopada obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa. U Hrvatskoj se ovaj Dan obilježava od 1996. godine, a tome se redovito pridružuje i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica koje i inače u svoje kulturne i edukativne programe nastoji uključivati ranjive skupine.

Ove godine Učilište će Međunarodni dan bijelog štapa obilježiti koncertom pod nazivom „O slijepima kroz glazbu, priču i primjer“. Nastupit će pijanist Perica Mihaljević koji je oslijepio u ranom djetinjstvu, ali ga to nije spriječilo da ostvari svoje želje i ciljeve. Glazbenu školu upisao je s deset godina, a diplomirao je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji. U suradnji s prijateljem Vedranom Stanićem 2015. osmislio je sustav taktilnih oznaka za boje „Lunas spectrum“ za koji su i nagrađivani.

– Osim glazbenog dijela, Mihaljević će kroz razgovor s posjetiteljima ukazati na specifične potrebe i probleme slijepih i slabovidnih osoba, ali i obaveze zajednice prema njima. Na vlastitom primjeru pokazat će da osobe s oštećenjem vida mogu slijediti svoj san i ostvariti zadane ciljeve – ističu iz POUVG.

Koncert i razgovor s umjetnikom je u petak u Vijećnici POUVG-a, s početkom u 19:30 h. Ulaz je besplatan.

Nastavi čitati

Kultura

Na Matičinom četvrtku poslušajte predavanje o hrvatskoj ćiriličnoj baštini

Ako niste u prilici poslušati predavanje uživo, sljedećih dana možete ga pogledati putem web stranice www.matica-gorica.hr

Objavljeno

on

Hrvatska ćirilična baština biti će tema 259.Matičina četvrtka, ističu iz Ogranka matice hrvatske u Velikoj Gorici. Predavanje će održati dr.sc. Kristian Paskojević iz Staroslavenskog instituta Zagreb, čiji su znanstveni interesi vezani za paleografsku problematiku u obje dimenzije slavenskih pisama – glagoljičkoj i ćiriličkoj, koje su bogato u oba vida zastupljene u povijesti hrvatske pismenosti.

Matičin četvrtak je sutra u 19,30 sati u Područnoj knjižnici Galženica.

– Ako niste u prilici poslušati predavanje uživo, sljedećih dana možete ga pogledati putem web stranice www.matica-gorica.hr – ističu iz Ogranka.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno