Poveži se s nama

Vijesti

Za tople šapice

Humanitarna akcija Goričkog kluba mladih i Rotaract kluba Velika Gorica

Objavljeno

Gorički klub mladih i Rotaract klub Velika Gorica povodom Svjetskog dana zaštite životinja pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za Sklonište za životinje Velika Gorica. U subotu će se u prostoru GKM-a od 9 sati prikupljati stare deke, ručnici, plahte, vodilice, igračke te grickalice. U sklopu akcije održat će se i besplatno predavanje veterinara tokom kojeg ćete moći saznati odgovore na sva pitanja koja imate o svojim ljubimcima.

„Pozvala bih sve građane Velike Gorice da dođu u subotu u Galženicu na drugi kat i doniraju deke ručnike, plahte, plišane igračke i vodilice za pse. Donirat ćemo ih no kill skloništu za životinje u Jagodnom. Kod njih je trenutno 40-tak pasa, kojima bi ovom donacijom pomogli da prežive ove hladne jesenske dane i nadolazeću zimu“, rekla nam je Mirela Kotrman, predsjednica Rotaract kluba Velika Gorica.

Crna kronika

Policija uhvatila dvojicu provalnika, druga dvojica u bijegu

Četvorka tijekom rujna i listopada provalila u dvije kuće i izvršila krađu u trećoj kući

Objavljeno

on

Gorička policija prošli tjedan riješila je dva slučaja provale u kuću i jedan slučaj krađe iz kuće. Ova tri kaznena djela dogodila su se tijekom rujna i listopada na goričkom području. Za njihovo počinjenje policija tereti dvojicu muškarca starosti 27 i 24 godine te dvojicu 21-godišnjaka. Muškarci su s područja Ivanić-Grada.

– Protiv njih je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dok je za dvojicom počinitelja raspisana potraga, s obzirom na to da trenutno nisu dostupni policiji. Dvojac će po njihovom pronalasku biti naknadno procesuirani – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelaić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelaić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: kuhača, kesten i čaj!

Velika Gorica i okolica prigrlila jesen u velikom stilu! Turopoljski ručak, kestenijada u Buševcu, med u Kravarskom i na koncu šalica čaja “Mirisne vile”…

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno