Poveži se s nama

Gospodarstvo

Za svoje projekte Općina Kravarsko dobila 10 milijuna kuna

Fokus stavljen na obnovu prometne infrastrukture i zapošljavanje

Objavljeno

Trud koji su u Kravarskom uložili u pripremu projekata polako ali sigurno dolazi na naplatu. Naime, Općina je potpisala ili je pred potpisivanjem niza ugovora vrijednih oko 10 milijuna kuna. Rekonstrukcija nerazvrstane prometnice KR-02 vrijedan je oko 6.86 milijuna kuna, a najvećim djelom će biti sufinanciran bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

„Ovo je naš najveći ugovor. Potpisali smo ga s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U tijeku je provedba natječaja, a radovi bi trebali početi u rujnu. Zahvaljujući ovom projektu iz europskih fondova povući ćemo oko 6 milijuna kuna“, pohvalio nam se načelnik Vlado Kolarec.

17.09.2017. – Dan općine Kravarsko. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Sutra bi trebao biti  potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“. Projekt je težak oko 249 tisuća kuna.

„U sklopu ovog projekta zaposlit ćemo osobu na dvije i pol godine te 15 žena koje će raditi na našem području. Pomagat će starijim domaćinstvima. Tijekom dvije godine ovim projektom bi trebali osigurati bolje životne uvjete za 75 korisnika s našeg područja“, dodao je Kolarec.

Za nabavu i ugradnju opreme za dječja igrališta na svom području od Zagrebačke županije Općina je dobila 100 tisuća kuna, za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje prometne infrastrukture 320 tisuća kuna, 27 tisuća kuna za izradu glavnog i idejnog projekta za izgradnju mješovitog/društvenog doma u Gladovcu Kravarskom te devet tisuća za geodetsku pripremu, a sa 17,6 tisuća kuna sufinancirana je priprema programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“.

Gospodarstvo

Unaprijedite svoje poslovanje digitalnim alatima

Osigurajte pristup globalnom tržištu svojim proizvodima i uslugama

Objavljeno

on

Na radionici Google Digitalne garaže treneri će polaznicima pokazati kako digitalnim alatima ubrzati gospodarski rast i osigurati pristup globalnom tržištu svojim proizvodima i uslugama. Radionice su organizirane za male i srednje poduzetnike, ali i građane koji žele osnažiti svoje digitalne vještine.

– Saznajte koji društveni sadržaj najbolje funkcionira, zašto oglašavanje na društvenim mrežama može biti moćan dodatak vašoj strategiji i kako mjeriti uspjeh da biste mogli optimizirati budući društveni sadržaj. Organizirani plan i strategija za društvene medije imat će velik utjecaj na uštedu vašeg vremena i energije – poručili su iz VEGORA-e.

Radionicu će voditi Krešimir Koružnjak, stručnjak za digitalni marketing s višegodišnjim iskustvom u vođenju online marketinških kampanja. Predavač je certificirani Google partner za Google AdWords program oglašavanja na Internetu i Google Analytics program za praćenje i analizu prometa web sjedišta.

Interaktivna radionica održat će se 27. veljače u Pučkom otvorenom učilištu, a prijaviti se možete ovdje.

– U slučaju popunjavanja kapaciteta, prednost će imati velikogorički poslovni subjekti – poručili su iz VEGORA-e.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Nema više čekanja za plaćanje računa, stvar će spasiti – Redomat

Od danas se uvodi novi sustav naplate za sve komunalne tvrtke u Velikoj Gorici, po principu one stop shop.

Objavljeno

on

Takozvani “redomat” uvelike će smanjiti gužve, a ono još bitnije – građani će puno manje vremena potrošiti na plaćanje njihovih računa. Naime, do sada su se svi računi plaćali na svakoj blagajni zasebno, ovisno o komunalnom društvu.

Sličan sustav već je viđen u praksi, nalik onima u bankama i kod pružatelja telekomunikacijskih usluga. Na samom ulazu u VG Goričanku svaki će  korisnik prvo na ”redomatu” preuzeti broj. Nakon što se broj na zaslonu pokaže zajedno sa brojem blagajne, svi računi komunalnih tvrtki u Velikoj Gorici moći će se platiti na jednom mjestu.

Prvi, testni dan Redomata, prošao je odlično, povratne reakcije građana su sjajne, a i većinom su svi vrlo brzo shvatili novi princip.

– Do sad sam račune plaćala kao i svi ostali, čekala na jednoj blagajni desetak ili više minuta, nakon toga na drugoj, pa na trećoj… I tako svaki mjesec. Novi sustav naplate me ugodno iznenadio te me veseli što ću u budućnosti puno manje vremena izgubiti na čekanja u redu – rekla nam je naša sugrađanka Jasna koja, svaki mjesec dolazi i redovito plaća svoje račune.

Na samom ulazu, dok se novouvedeni projekt ne ‘uhoda’,  Goričanima će na usluzi biti zaposlenici VG Goričanke, a sve u cilju lakše i brže prilagodbe novom sustavu naplate.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Turopoljska vina osvojila zlato i tri srebra

Rad Udruge vinara i vinogradara Grozd polako daje željene rezultate

Objavljeno

on

Gorički vinari ostvarili su sjajan rezultat na 27. međunarodnoj izložbi mladih vina u Ludbregu. Škrlet Vlade Mikulčića prema odluci komisije ocijenjen je zlatnim odličjem. Ivan Trumbetaš osvojio je srebro za svoj škrlet, kao i Stjepan Ceković za mješavinu bijelih sorti i chardonnay.

Ludbreg 27. Izložba mladih vina 2019. Foto: Vlado Mikulčić.

Svoja vina u Ludbregu su predstavili vinari iz Varaždinske i susjednih županija, Grada Zagreba, Dalmacije, te Republike Slovenije i Mađarske. Komisija pod predsjedavanjem Stanislave Herjavec imala je zadatak ocijeniti 577 uzoraka, točnije 565 vina, devet voćnih vina i tri rakije.

Ludbreg 27. Izložba mladih vina 2019. Foto: Vlado Mikulčić.

Ove godine zlatno odličje dobilo je 112 uzoraka, 311 srebrno, a 103 brončano. Odbačena su 42 uzorka, jer su postigli manje od 60 bodova. Najbolje ocijenjeno mlado bijelo vino bila je graševina vinarije Kopjar, a crno merlot vinarije Ker-vin.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno