Poveži se s nama

Gospodarstvo

Za svoje projekte Općina Kravarsko dobila 10 milijuna kuna

Fokus stavljen na obnovu prometne infrastrukture i zapošljavanje

Objavljeno

Trud koji su u Kravarskom uložili u pripremu projekata polako ali sigurno dolazi na naplatu. Naime, Općina je potpisala ili je pred potpisivanjem niza ugovora vrijednih oko 10 milijuna kuna. Rekonstrukcija nerazvrstane prometnice KR-02 vrijedan je oko 6.86 milijuna kuna, a najvećim djelom će biti sufinanciran bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

„Ovo je naš najveći ugovor. Potpisali smo ga s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U tijeku je provedba natječaja, a radovi bi trebali početi u rujnu. Zahvaljujući ovom projektu iz europskih fondova povući ćemo oko 6 milijuna kuna“, pohvalio nam se načelnik Vlado Kolarec.

17.09.2017. – Dan općine Kravarsko. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Sutra bi trebao biti  potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“. Projekt je težak oko 249 tisuća kuna.

„U sklopu ovog projekta zaposlit ćemo osobu na dvije i pol godine te 15 žena koje će raditi na našem području. Pomagat će starijim domaćinstvima. Tijekom dvije godine ovim projektom bi trebali osigurati bolje životne uvjete za 75 korisnika s našeg područja“, dodao je Kolarec.

Za nabavu i ugradnju opreme za dječja igrališta na svom području od Zagrebačke županije Općina je dobila 100 tisuća kuna, za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje prometne infrastrukture 320 tisuća kuna, 27 tisuća kuna za izradu glavnog i idejnog projekta za izgradnju mješovitog/društvenog doma u Gladovcu Kravarskom te devet tisuća za geodetsku pripremu, a sa 17,6 tisuća kuna sufinancirana je priprema programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“.

Gospodarstvo

Županija za poduzetnike pogođene COVID-19 krizom izdvojila 13 milijuna kuna

Prijave se primaju do 6. srpnja

Objavljeno

on

Zagrebačka županija poziva poduzetnike sa svog područja da se jave na 13 milijuna kuna vrijedan javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikro subjekte čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Prijave se primaju do 6. srpnja.

Prijaviti se mogu mikro subjekti malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije, imaju najmanje 1 zaposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID -19), i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka.

– Ovom mjerom koja za cilj ima očuvanje gospodarske aktivnosti odlučili smo dati potporu mikro subjektima koji su najosjetljiviji segment poduzetništva i teško su pogođeni ovom krizom – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, nadodavši kako je nedavno donesenim rebalansom proračuna iznos za bespovratne potpore poduzetnicima povećan za 85,71 posto u odnosu na plan s početka godine.

Potpore će se dodjeljivati za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje ili najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti. Iznos potpore iznosi 3.000 kuna jednokratno po zaposlenom radniku na puno radno vrijeme u prethodnom mjesecu.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio natječaj za poljoprivrednike

Uzgoj cvijeća, gljiva i bilja, pčele i ekološka poljoprivreda neke su od grana poljoprivrede obuhvaćene ovim natječajem

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u 2020. godini. Poljoprivredna gospodarstva poticaj mogu dobiti za edukaciju i stručno osposobljavanje, nabavu/građenje nove proizvodne opreme, nabavu voćnih sadnica, sadnica jagoda i loznih cjepova, ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja, uzgoj gljiva, baždarenje prskalica, premiju osiguranja, umjetno osjemenjivanje krava i junica, krmača i nazimica, kontrolu plodnosti tla na poljoprivrednom gospodarstvu, nabavu strojeva i opreme za preradu poljoprivrednih proizvoda, uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac), analizu kontrole mliječnosti, kontrolu kvalitete stočne hrane.

Sve ostale informacije, kao i rokovi te iznosi potpora za pojedine mjere, poljoprivrednici mogu pronaći OVDJE.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta i do 50.000 kuna potpore

Natječaj je otvoren do 28. svibnja

Objavljeno

on

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta poziva mikro, male i srednje poduzetnike, isključivo obrte, trgovačka društva i zadruge koji izrađuju tradicijske i umjetničke proizvode pretežno ručnim radom i u malim serijama da se prijave na program “Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2020. godinu. Za svoju djelatnost mogu dobiti potporu od 20.000 do 50.000 kuna, a opravdana ulaganja smatraju se unapređenje proizvodnje, ulaganje u razvoj novih proizvoda ili usluga, prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva, marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta te edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Natječaj je otvoren do 28. svibnja.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno