Poveži se s nama

Moja županija

Za obnovu županijskih i lokalnih cesta do kraja godine uložit će se 20 mil. kuna

Objavljeno

U tijeku su radovi na kritičnim prometnicama u pojedinim općinama i mjestima na području Zagrebačke županije.  Naime, Županijska uprava za ceste u preasfaltiranje županijskih i lokalnih cesta ulaže 50 milijuna kuna koja su nedavno odobrena kreditom.  S dinamikom izvođenja radova upoznao se i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo kako je to značajan pomak prema kvalitetnijem i sigurnijem prometovanju i tehnički ispravnim kolnicima

 

 

Župan Kožić je obišao nekoliko lokacija na kojima radovi tek počinju ili su već dovršeni. Pri kraju su radovi na asfaltiranju 4 kilometara ceste u općini Preseka, a u pripremi je asfaltiranje prometnice u općini Brckovljani. Radi se od Stančića prema Svetom Ivanu Zelini u dužini od oko 6 kilometara, a uz proširenje te iste prometnice, mještani će dobiti i nogostup koji je financirala sama Općina. S druge strane, završeno je asfaltiranje ceste koja vodi od Paukovca do Goričice u dužini od 900 metara.

 

16.11.2016. Obilazak radova na prometnicama na području Zagrebačke županije - foto:Petra Rožić/cityportal.hr

16.11.2016. Općina Preseka – Obilazak radova na županijskim prometnicama – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Stanje prometnica i dužina cesta na području pojedine općine ili grada, bili su osnovni kriteriji za definiranje koja će se cesta preasfaltirati kreditinim sredstvima ŽUC-a, istaknuo je ravnatelj Zdenko Majzec.

 

 

Uz spomenute prometnice preasfaltirat će se i najugroženije prometnice na području Dugog Sela (2,6 kilometara), Vrbovca (4 kilometra), Križa (2 kilometra), Ivanić-Grada (3,5 kilometara), Dubrave (3 kilometra), Farkaševca (4 kilometra), Brdovca (1,9 kilometara), Svete Nedelje (1,5 kilometara), Orla (3 kilometra), Dubravice (1,5 kilometara), Jastrebarskog (3 kilometra), Krašića (4 kilometra), Zaprešića (2 kilometra), Luke (2,5 kilometra), Rakovca (700 metara) i Rugvice (3 kilometra).

 

16.11.2016. Obilazak radova na prometnicama na području Zagrebačke županije - foto:Petra Rožić/cityportal.hr

16.11.2016. Cesta u Paukovcu – Obilazak radova na županijskim prometnicama – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Župan Kožić ovom je prilikom ukazao i na problem obnove županijskih i lokalnih cesta koje unište kamioni za vrijeme izgradnje  državnih investicija, a kao primjer naveo je situaciju u Vrbovcu gdje se gradi kolosjek željezničke pruge Dugo Selo –  Križevci. „Iako je to hvalevrijedna investicija, nije korektno da trošak sanacije ceste kojom do gradilišta prolaze kamioni pada na teret ŽUC-a. Moraju se promijeniti određeni pravilnici i drugačije regulirati odnosi, rekao je župan.

 

 

Inače, do kraja ove godine utrošit će se 20 milijuna kuna, a ostatak u idućoj 2017. godini kada će ŽUC u asfaltiranje cesta dodatno uložiti 20 milijuna kuna vlastitih prihoda. Inače, tijekom dvije godine ukupno se planira preasfaltirati između 150 i 200 kilometara cesta.

 

Moja županija

FOTO Stolnotenisači Zrakoplovne škole treći put uzastopno najbolji na županijskom natjecanju

Objavljeno

on

18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Natjecanje srednjoškolskih sportskih društava (ŠSD) Zagrebačke županije u stolnom tenisu za djevojke i mladiće održano je danas u dvorani Srednjih škola u organizaciji Ekonomske škole Velika Gorica. Sudjelovalo je ukupno 10 ekipa (4 ženske i 6 muških) iz 6 srednjih škola.

18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Karlo Radošević. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U konkurenciji djevojaka igrali su: ŠSD Martin (SŠ Dugo Selo), ŠSD Bumbar (Ekonomska škola Velika Gorica), ŠSD Mladost (SŠ ”Ivan Švear”, Ivanić Grad) i ŠSD Ban (SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić). U konkurenciji mladića natjecali su se: ŠSD Zrakoplovac (Zrakoplovna tehnička škola Rudolf Perešin, Velika Gorica), ŠSD Martin (SŠ Dugo Selo), ŠSD Bumbar (Ekonomska škola Velika Gorica), ŠSD Jastreb (SŠ Jastrebarsko), ŠSD Mladost (SŠ ”Ivan Švear”, Ivanić Grad) i ŠSD Ban (SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić).

18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Susreti su igrani na tri pobjede, a mečevi su igrani na tri dobivena seta. Ekipe djevojaka igrale su po jednostrukom bod sustavu (svaka sa svakom), kao i mladići podijeljeni u dvije skupine. Organizaciju je vodila Vesna Ban, prof., a logistički dio natjecanja odlično je odradio Marko Habijanec, trener i igrač STK Velika Gorica Stanfar. Natjecanje je kratkim govorom otvorila ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić. Za sve sudionike priređen je ručak, kao sendviči i sok za prijepodnevni gablec.

18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kod djevojaka uvjerljivo su najbolje bile učenice iz Dugog Sela u sastavu: Petra Bulić, Antonela Papak i Josipa Balšić, voditelj Zoran Horina, prof. Kod mladića o prvom mjestu odlučivali su ŠSD Zrakoplovac i ŠSD Jastreb, ‘zrakoplovci’ su bili mirniji u odlučujućim trenucima i zasluženo pobijedili 3:1. Dvije pobjede zabilježio je Karlo Javor, jednu Karlo Radošević, a u pobjedničkom sastavu bili su još Patrik Brajković i Damjan Pavlić, voditelj Krešo Lušić, prof.

Tri prvoplasirane ekipe u obje konkurencije nagrađene su medaljama i peharom. Pobjednici u obje konkurencije plasirali su se na državno natjecanje.

Galerija fotografija

Stolnotenisko natjecanje srednjih škola Zagrebačke županije za djevojke i mladiće

Finale ŠSD Zrakoplovac – ŠSD Jastreb 3:1. Utakmica za 3. mjesto: ŠSD Bumbar – ŠSD Mladost 3:0.

Redoslijed, mladići: 1. ŠSD Zrakoplovac, 2. ŠSD Jastreb, 3. ŠSD Bumbar, 4. ŠSD Mladost, 5.-6. ŠSD Martin i ŠSD Ban.

Redoslijed, djevojke: 1. ŠSD Martin 6 (3 3 0 9:0), 2. ŠSD Mladost 5 (3 2 1 6:3), 3. ŠSD Ban 4 (3 1 2 3:6), 4. ŠSD Bumbar 3 (3 0 3 0:9).

Nastavi čitati

Moja županija

Umirovljenici u Ivanić-Gradu pripremaju fašničku zabavu

U fašničku povorku uključilo se više od 300 maskiranih sudionika

Objavljeno

on

Udruga umirovljenika i građana “Treća dob” Ivanić-Grad, uz pokroviteljstvo grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice grada Ivanić-Grada, organizira 19. međužupanijski fašnik umirovljenika i građana. Povorka će krenuti s parkirališta Zelenjak u nedjelju 16. veljače u 15 sati, a proći će Ulicom kralja Tomislava do Malog trga uz tržnicu u centru grada.

Na fašniku će sudjelovati preko 300 maskiranih sudionika iz 17 udruga koji će se predstaviti u tijeku programa uz pjesmu i ples. Nakon predstavljanja održat će se proglašenje najboljih grupnih maski.

– Posebnost ove manifestacije je dolazak udruga iz drugih županija pa će se tako u Ivaniću sastati razni članovi od Siska i Brckovljana do Crikvenice, i Bakra. Veselje, smijeh, zabava i dobro druženje zagarantirani su u Ivanić-Gradu – istaknuli su organizatori.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Predstavite svoje vino na Reviji najboljih vina Zagrebačke županije

Županija osigurala besplatni izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje svima koji s prijave

Objavljeno

on

Treće izdanje Revije najboljih vina Zagrebačke županije održat će se 12. ožujka u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb od 13 do 19 sati. Ova manifestacija jedinstvena je prilika vinarima s područja Zagrebačke županije da svoje proizvode predstave enolozima, ugostiteljima, hotelijerima, turističkim djelatnicima i ljubiteljima vina. Uz vinare, priliku predstaviti svoje proizvode imat će i sirari.

– Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane vinare i sirare sa svog područja da se prijave na sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj enološkoj manifestaciji. Za prijavu je dovoljno ispuniti prijavni obrazac te ga poslati na e-mail adresu: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr najkasnije do 26. veljače . poručili su iz Zagrebačke županije.

Prijavni obrazac za vinare možete pronaći ovdje, a za sirare ovdje. Svima koji se prijave Zagrebačka županija osigurat će izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje. Vinari se pritom obvezuju da će prezentirati i promovirati isključivo svoja vina koja su proizvedena na području Zagrebačke županije i koja se nalaze u prometu u vinskoj butelji.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno