Poveži se s nama

Vijesti

Vrijeme je za kupovinu po totalno niskim cijenama

Objavljeno

Nakon uspješno održanog jesenskog buvljaka krajem rujna, goričke mame organiziraju i zimski koji će se održati iduće subote 19.studenog. Ovoga puta ponudit će i nešto novo.
 
„Osim što ćemo prodavati zimsku odjeću, i tako neke stvarčice prigodne za blagdane, uključit ćemo i nekoliko štandova na kojima će mame moći pronaći nešto za sebe, od odjeće, nakita i tko zna što ćemo još izvući iz naših ormara.“ kaže jedna od organizatorica Sandra Božinović Barić.
 
U ponudi možete pronaći vrlo očuvane stvari za zaista malo novca, cijene se kreću od 5 do maksimalno 40 kuna, tako da svatko može pronaći nešto za sebe, a osim toga i ovaj put cijela priča ima humanitarni karakter.
 
„Želimo djelovati humanitarno i želimo pomagati, s tim da ćemo ovaj put imati našu tzv.škrabicu u koju ćemo skupljati igračke, slatkiše, odjeću koje ljudi žele pokloniti. Onda ćemo pokušati napraviti neke paketiće, ili za svetog Nikolu,ili za Božić.“ – kaže Božinović Barić.
 
I ovaj put očekuje se oko trideset štandova u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, a treba reći kako će svaka mama od ukupnih prihoda od prodaje izdvojiti deset posto koje će dati u humanitarne svrhe.
 

Zimski buvljak možete posjetiti u vremenu od 10 do 14 sati.

Vijesti

Besplatno pregledajte kožu

Redoviti pregledi olakšavaju otkrivanje zloćudnih tumora kože u ranom stadiju i omogućuju potpuno izlječenje

Objavljeno

on

Dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan 29. lipnja u prostoru Ljekarni Zagrebačke županije na Trgu kralja Petra Krešimira IV besplatno će pregledati naručene Velikogoričane. Kako bi se besplatno pregledali, potrebno je prethodno naručiti se na broj telefona 01 6221 269.

„Ovaj program Zagrebačka županija provodi petu godinu zaredom i u ovoj godini za tu svrhu osigurala je 50 tisuća kuna. Interes stanovnika je iznimno velik, a prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan u 2017. godini programom ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože bilo je obuhvaćeno 540 osoba s područja Zagrebačke županije“, poručili su iz Zagrebačke županije.
Redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Nastavi čitati

Vijesti

Velika Gorica dobiva novi rotor

Tijekom izvođenja radova za sav promet bit će zatvoreno raskrižje ulica Ljudevita Posavskog, Matice Hrvatske i Kolodvorske

Objavljeno

on

Početkom srpnja započet će izgradnja kružnog toka na raskrižju Ulice kneza Ljudevita Posavskog, Ulice Matice Hrvatske i Kolodvorske ulice. Njegova izgradnja trebala bi dovesti do nove kvalitetnije organizacije prometa u gradu, smanjenja prometnih gužvi i povećanja sigurnosti.

„U zoni novog kružnog toka bit će uređene i pješačke i biciklističke staze, a pješački prijelazi bit će prilagođeni osobama s invaliditetom. Tijekom radova na izgradnji kružnog toka na snazi će biti privremena regulacija prometa tijekom kojeg će navedeno raskrižje biti potpuno zatvoreno za promet, koji će biti preusmjeren na okolne prometnice“, poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Vijesti

Može li narcizam biti zdrav?

Alen Petranović o psihološkom profilu prvog čovjeka SAD-a

Objavljeno

on

Večeras od 19 sati u Goričkom klubu mladih možete poslušati predavanje Alena Petranovića pod nazivom „Trump i narcizam“.

„Izborom Donalda Trumpa za predsjednika, 27 psihijatara i zdravstvenih stručnjaka odlučilo je progovoriti, upozoriti i educirati javnost o opasnosti, između ostalog, narcizma i njegovog utjecaja na pojedinca, u ovom slučaju predsjednika svjetske velesile, osobe koja ima moć odlučivati o pitanjima života i smrti. Što psihologija kaže o narcizmu i narcističkom poremećaju ličnosti? Može li narcizam biti zdrav ili je uvijek patologija? Postoje li različiti oblici narcizma? Vlada li društvom epidemija narcizma? U predavanju ćete dobiti odgovore na ova pitanja te saznati što su to eminentni stručnjaci rekli o slučaju Trump“, stoji u najavi predavanja.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno