Poveži se s nama

Vijesti

Vožnja kočijom, poklončići i kulturno-umjetnički program na božićnom sajmu u Vukovini

Traje dva dana, a ulaz je besplatan

Objavljeno

Drugu godinu zaredom Vukovina u srcu organizira božićni sajam kreativaca pod nazivom ‘Nešto za bor, nešto za pod bor’. Sve počinje u petak u 17 sati u Društvenom domu gdje će posjetitelji moći pronaći poklončiće za svoje najmilije, a čijom kupnjom pomažu humanitarnu akciju. U 20 sati počinje raznovrstan kulturno-umjetnički program.

Idući dan, u subotu sajam počinje u 9 sati, a osim razgledavanja kurije Alapić i božićnih jaslica, posjetitelji će se od 13 sati moći provesti kočijom kroz Vukovinu.

“Po prigodnim cijenama na sajmu pronađite poklone za svoje najmilije ili dekoraciju koja vam nedostaje da vaš bor ovog Božića bude savršen! Ulaz je besplatan”, poručuju iz Udruge Vukovina u srcu.

Vijesti

Država za goričke vrtiće osigurala 272 tisuće kuna

Potpisan ugovor u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica potpisao je danas u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovor kojim su osigurana sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta u goričkim vrtićima. Riječ je o iznosu od 272 tisuće kuna.

„Ovime nastavljamo tendenciju povlačenja sredstava, što iz Europske unije, a što iz državnoga proračuna putem ministarstava. Nakon Osnovne škole Jurja Habdelića, početka energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban, sad smo potpisali ugovor kojim ćemo u dječjim vrtićima Lojtrica, Ciciban i Žirek obnoviti i nadopuniti dječje sprave te stvoriti sve materijalne uvjete koji nedostaju, a na koje su upozorili sami vrtići“, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Ačkar je dodao kako će Grad, neovisno o ovim sredstvima, u gradske dječje vrtiće uložiti još milijun i sto tisuća kuna.

Nastavi čitati

Vijesti

Tijekom lipnja zabilježen blagi porast nezaposlenosti

Na tržištu rada najtraženiji skladištari, autolakireri, autolimari i čistači

Objavljeno

on

Krajem lipnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 1.133 nezaposlene osobe što je za 1,4 posto više u odnosu na prethodni mjesec, a za 23,1 posto manje manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U lipnju je najviše zaposleno prodavača, čistača, administrativnih službenika, konobara i ekonomskih službenika, a u istom periodu poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 269 slobodnih radnih mjesta.

Na goričkom tržištu rada nedostajalo je 20 skladištara, 19 autolakirera, 17 autolimara, 12 čistača, 9 vozača, 8 montera građevinskih elemenata te isto toliko zidara, automehaničara i radnika u visokogradnji.

Nastavi čitati

Vijesti

Gimnazija najpoželjnija srednja škola u našem gradu

Objavljeno

on

Kvalitetni rejting Gimnazije Velika Gorica pokazuje posljednjih godina stalni uzlazni trend i to potvrđuje sve veći broj završenih osmoškolaca koji žele nastaviti školovanje u gimnazijskim klupama. Za dva smjera, Opća gimnazija i Prirodoslovno-matematička gimnazija, u ljetnom upisnom roku prijavilo se ukupno 447 završenih osnovnoškolaca za 120 raspoloživih mjesta. Za Opću gimnaziju (kvota 96 – 4 razredna odjeljenja) kandidiralo je 296 osmaša, a za Prirodoslovno-matematičku 151 (kvota 24 – jedno razredno odjeljenje). Tako će u školskoj 2018./2019. godini ukupno 120 novih gimnazijalaca pratiti nastavu u 5 razrednih odjeljenja.

Službeni upis učenika u prvi razred kompletno je obavljen jučer (od 8 do 12 sati) u prostoru Srednjoškolskog centra, a učenici su trebali priložiti samo ispunjenu i potpisanu upisnicu te svjedodžbu o završenom 8. razredu osnovne škole. Ako ne bude nekakvih promjena (eventualna odustajanja) Gimnazija neće imati jesenski upisni rok, jer je ispunila svoje planom utvrđene kvote novih učenika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno