Poveži se s nama

HOTNEWS

Vodostaj Odre u laganoj stagnaciji

Objavljeno

Prema najnovijim podacima, vodostaj rijeke Odre na Sifonu pokazuje 261 cm, a u zadnjih nekoliko sati je u laganoj stagnaciji.

 

To je sve posljedica formiranja i prolaska rijeke Kupe u Sisku. Znači, mi smo u Farkašiću trenutno u redovnim mjerama i vodostaji su dalje u opadanju i više nisu izvanredne mjere na snazi, nego su samo redovne mjere. Normalno da je to bila posljedica i porast rijeke Odre koja je uvjetovana s visokom kupom i lagano punjenje Odranskog polja, a to je normalna posljedica kod ovakvih visokih vodostaja. Ipak, prije svega moramo znati da je Odransko polje retencijski prostor.” – rekao je Zoran Čavlović, voditelj Centra obrane od poplave Sektora D Hrvatskih voda. Što se tiče ostalih vodostaja, već dva dana su u laganom opadanju.

Vodostaj Odre (1)

Nema više značajnog porasta vodostaja a i oborine koje su najavljene za sljedeća tri dana, zapravo nisu nekakvih vrijednosti koje bi mogle dovesti do značajnog porasta. S druge strane, i početkom idućeg tjedna opet su predviđene neke oborine, ali to su oborine, u cijelih ovih deset dana ako pratimo prognozu, vrijednosti koje ne bi trebale dovesti do nekog značajnijeg porasta.” – dodao je Čavlović. Na području cijelog sektora D, a to je područje srednje i donje Save, očekuju i u narednim danima pad vodostaja i postepeno ukidanje svih trenutno proglašenih mjera obrane od poplave. Razloga za brigu nemaju niti mještani Čičke Poljane, jer je i tamo vodostaj u padu i ne očekuje se daljnje povećanje plavljenja.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno