Poveži se s nama

HOTNEWS

Vodostaj Odre u laganoj stagnaciji

Objavljeno

Prema najnovijim podacima, vodostaj rijeke Odre na Sifonu pokazuje 261 cm, a u zadnjih nekoliko sati je u laganoj stagnaciji.

 

To je sve posljedica formiranja i prolaska rijeke Kupe u Sisku. Znači, mi smo u Farkašiću trenutno u redovnim mjerama i vodostaji su dalje u opadanju i više nisu izvanredne mjere na snazi, nego su samo redovne mjere. Normalno da je to bila posljedica i porast rijeke Odre koja je uvjetovana s visokom kupom i lagano punjenje Odranskog polja, a to je normalna posljedica kod ovakvih visokih vodostaja. Ipak, prije svega moramo znati da je Odransko polje retencijski prostor.” – rekao je Zoran Čavlović, voditelj Centra obrane od poplave Sektora D Hrvatskih voda. Što se tiče ostalih vodostaja, već dva dana su u laganom opadanju.

Vodostaj Odre (1)

Nema više značajnog porasta vodostaja a i oborine koje su najavljene za sljedeća tri dana, zapravo nisu nekakvih vrijednosti koje bi mogle dovesti do značajnog porasta. S druge strane, i početkom idućeg tjedna opet su predviđene neke oborine, ali to su oborine, u cijelih ovih deset dana ako pratimo prognozu, vrijednosti koje ne bi trebale dovesti do nekog značajnijeg porasta.” – dodao je Čavlović. Na području cijelog sektora D, a to je područje srednje i donje Save, očekuju i u narednim danima pad vodostaja i postepeno ukidanje svih trenutno proglašenih mjera obrane od poplave. Razloga za brigu nemaju niti mještani Čičke Poljane, jer je i tamo vodostaj u padu i ne očekuje se daljnje povećanje plavljenja.

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno