Poveži se s nama

Vijesti

Vlasnici zemljišta na trasi biciklističke staze do Male Bune pozvani u Grad na uvid u idejni projekt

Objavljeno

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Velike Gorice pozvao je vlasnike zemljišta u Kurilovcu, Mraclinu i Vukovini na kojima se vodi postupak izdavanja lokacijske dozvole za građenje pješačko – biciklističke staze od Velike Gorice do Groblja Kušanec i biciklističke staze od groblja Kušanec do Male Bune, da izvrše uvid u Idejni projekt koji je za Grad Veliku Goricu napravila tvrtka BET – NADZOR d.o.o.

 

Vlasnici zemljišta ili njihovi opunomoćenici u na uvid trebaju doći 10. lipnja od 10 do 11 sati, a sve ostale informacije dostupne su na internetskoj stranici Gorica.hr.

Crna kronika

U naletu kombija teško ozlijeđena pješakinja

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Zagrebačkoj

Objavljeno

on

Pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati, javlja policija. Naime, teretni automobil marke Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na pješakinju u Zagrebačkoj ulici. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

– Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6221-144 ili 192 – poručili su iz goričke policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Alkohol, brzina i nepropuštanje pješaka prekršaji zbog kojih sutra vozače pojačano nadzire policija

Objavljeno

on

U sklopu Dana sigurnosti u prometu, koji se ove godine održavaju pod motom “Ostani živ i spasi živote”, od 16. do 22. rujna na području država članica Europske unije, policija je najavila kako se sutra ponovno pojačano nadzirati promet. Akcija će uključivati pojačan nadzor prometa pri čemu će policija posebnu pažnju obratiti na vožnju pod utjecajem alkohola, nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu i nepridržavanje ograničenja brzine kretanja.

– Također, pojačano će se postupati i prema ostalim prekršajima koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Osigurat će se maksimalna uočljivost policijskih službenika na lokacijama na kojima se događaju najteže prometne nesreće – poručili su iz policije.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Srednjoškolci i model A pokazuje se kao vrlo dobro rješenje

Objavljeno

on

16.09.2020. Velika Gorica. Nastava u srednjim školama po modelu A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nastava u novoj školskoj godini u velikogoričkim školama po ‘modelu A’ u odnosu na nastavu prije epidemije korona virusa doživjela je promjene, ali čini se da srednjoškolci s tim nemaju poteškoća. Izmijenjen je režim školskog zvona, konkretno, školski sat traje 40 minuta, umjesto jednog velikog odmora od 15 minuta sada učenici imaju dva od 10 minuta, mali odmori su i dalje od 5 minuta.

16.09.2020. Velika Gorica. Nastava u srednjim školama po modelu A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvi veliki odmor je poslije drugog školskog sata, a drugi nakon četvrtog sata. Prije podne prvi je od 08:55 do 09:05, drugi od 10:30 do 10:40 sati, poslije podne prvi od 14:55 do 15:05, drugi od 16:30 do 16:40 sati. Kada tome dodate činjenicu da je i ‘ušminkana’ školska kantina u svojoj punoj funkciji, učenici su, prema njihovom vlastitom priznanju, vrlo zadovoljni s odvijanjem nastave i korištenjem odmora.

16.09.2020. Velika Gorica. Nastava u srednjim školama po modelu A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uvažavanje epidemioloških mjera se podrazumijeva i zasad je sve pod kontrolom.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno