Poveži se s nama

Vijesti

Vjernici se duhovno pripremaju za blagdan Velike Gospe

Velečasni Đuro Sabolek pozvao Turopoljce na duhovnu obnovu kako bi se u sabranosti i molitvi pripremili za susret s Bogom i zagovorom Majke Božje

Objavljeno

U nedjelju su crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije počele Devetnice u čast Majci Božjoj Vukovinskoj. Svake večeri od 19 sati molit će se krunica, a od 19,30 održavat će se svete mise koje će predvoditi mr. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale.

„Pozivam naše župljane i sve Turopoljce na duhovnu obnovu kako bi se u sabranosti i molitvi pripremili za susret s Bogom i zagovorom Majke Božje. I sinoć smo imali između 600 i 700 svetih pričesti, a narod je bio sabran i lijepo pobožan, jednostavno sam oduševljen. Svake večeri pet do šest svećenika je na raspolaganju vjernicima za svetu ispovijed“, rekao nam je vlč. Đuro Sabolek, župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije.

Na blagdan Velike Gospe održat će se mise u 7 i 9 sati, a misu na otvorenom u 11 sati predvodit će msgr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Svetom misom u 18 sati završit će Devetnice.

Sport

Igrač Dinama Hidrela opustošio lokalnu kladionicu

Dečko je za 4 osvojio oko 20 tisuća kuna, bome lijepa Božićnica

Objavljeno

on

U županijskom prvoligašu Dinamu Hidrelu, kojeg kao predsjednica vodi dama Ivana Cesarec, nikad nije dosadno. Igrači pauziraju što se travnjaka i lopte tiče ali pobjeđuju na drugim frontovima. U tekućem tjednu glavna tema u Novom Čiču je “čišćenje” lokalne kladionice koja egzistira u sklopu ugostiteljskog lokala u vlasništvu prije prvoligaškog golgetera Dubravka Hrkovca. Jedan igrač Dinama, koji je poželio ostati anoniman, odigrao je više od 10 parova i uložio 4 kune. Majstor je pogodio sve i “pokupio” oko 20 tisuća! Čestitamo, zaista simpatična Božićnica. Nadamo se samo da sad predsjednica kluba gospođa Ivana neće u istragu tko je taj meštar i umanjiti hranarinu za prosinac. Objavljujemo fotografiju momčadi pa neka razmišlja, a možda dotični i nije na fotki jer tog dana nije igrao, ha ha..?

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Koncert grupe Pravila igre, fotografiranje s Djedom Božičnjakom te dječja predstava za Dan Grada

Okupljeni će se moći zagrijati i zasladiti uz kuhano vino, čaj, kobasice, medenjake i fritule

Objavljeno

on

Na blagdan sv. Lucije, zaštitnice Turopolja, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan. Na ovogodišnjoj proslavi najmlađi Goričani moći će u Muzeju Turopolja pogledati predstavu “Sjeverozapadni vjetar”, koja počinje u 17.30 sati, a od 18 sati  u Božićnom selu mališane će dočekati Djed Božićnjak s kojim će se moći fotografirati.

Velika rođendanska proslava počet će od 20 sati uz koncert grupe Pravila igre.

“Na pozornici kod Muzeja Turopolja moći ćete uživati u novim, drugačijim modernim glazbenim trendovima, urbanom pop-rocku u izvedbi četvorice mladih glazbenika. Brojne aktivnosti i dobru glazbu pratit će bogata gastro ponuda: kuhano vino, čaj, kobasice, medenjaci, fritule”, najavili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Vrtićanci iz Cicibana prikazali lucijske običaje

Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja

Objavljeno

on

Povodom proslave blagdana svete Lucije u Dječjem vrtiću Ciciban organiziran je prigodni program. Dječica su nam otkrila neke činjenice vezane uz proslavu zaštitnice Velike Gorice i Turopolja. Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja. Tako su djeca iz njemačkog programa prikazali njemačke običaje, a ona iz engleskog programa, naravno engleske običaje. Sve ih je spojila ideja svjetlosti koja će obasjati predstojeće blagdane.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno