Poveži se s nama

HOTNEWS

Višestruko nagrađivane Jane održale tradicionalni koncert

Kad nastupa ovaj vokalno instrumentalni sastav, uvijek se u POU VG traži karta više – dvorana je i ovaj put bila popunjena do zadnjeg mjesta

Objavljeno

Vokalno instrumentalni sastav Jane u punoj je dvorani Pučkog otvorenog učilišta održao svoj 14. tradicionalni koncert pod nazivom „Samo pjesma“, kao poklon svome gradu. Prisutni su imali prilike čuti napjeve iz mnogih dijelova Hrvatske – tradicionalne turopoljske pjesme ali i obrade modernih pjesama. Jane su na pozornici instrumentalno pratili i njihovi Jankići, a poseban doprinos koncertu dali su gosti: voditelj orkestra LADA Alan Kanski na cimbalima, član orkestra LADA Stjepan Večković na sopilama i gajdama, dok su ugođaj s njihovog putovanja u Afriku dočarali Ivan Vidović i Josip Lukenda na gitari, Bojan Tošić na bubnju, te Marko Belošević na klavijaturama.

Jedna od članica ovog sastava, Alina Haraminčić, oduševljena je odazivom na održanom koncertu, a otkrila nam je i planove koje VIS Jane imaju za nadolazeće ljeto.

Jako smo zadovoljne, potrudile smo se oko scene i osigurale live prijenos budući da se uvijek traži karta više, što nas iznimno veseli. Na ljeto planiramo turneju po Gruziji na festival folklora, gdje ćemo nastupiti čak u nekoliko gradova kako bismo predstavile ne samo sebe, već i naš grad- rekla nam je Allina Haraminčić, članica Jana.

Eminentni stručnjaci koji prate vokalne sastave zaključili su da unazad gotovo pola stoljeća nije postojao vokalni sastav koji je imao i svoje svirače, kao što Jane imaju svoje Jankiće, a njihovu kvalitetu dokazuju brojnim medaljama s međunarodnih Olimpijada zborova. Naime, do sada su osvojile preko 20 medalja, i to gotovo uvijek zlatnih!

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno