Poveži se s nama

HOTNEWS

Višestruko nagrađivane Jane održale tradicionalni koncert

Kad nastupa ovaj vokalno instrumentalni sastav, uvijek se u POU VG traži karta više – dvorana je i ovaj put bila popunjena do zadnjeg mjesta

Objavljeno

Vokalno instrumentalni sastav Jane u punoj je dvorani Pučkog otvorenog učilišta održao svoj 14. tradicionalni koncert pod nazivom „Samo pjesma“, kao poklon svome gradu. Prisutni su imali prilike čuti napjeve iz mnogih dijelova Hrvatske – tradicionalne turopoljske pjesme ali i obrade modernih pjesama. Jane su na pozornici instrumentalno pratili i njihovi Jankići, a poseban doprinos koncertu dali su gosti: voditelj orkestra LADA Alan Kanski na cimbalima, član orkestra LADA Stjepan Večković na sopilama i gajdama, dok su ugođaj s njihovog putovanja u Afriku dočarali Ivan Vidović i Josip Lukenda na gitari, Bojan Tošić na bubnju, te Marko Belošević na klavijaturama.

Jedna od članica ovog sastava, Alina Haraminčić, oduševljena je odazivom na održanom koncertu, a otkrila nam je i planove koje VIS Jane imaju za nadolazeće ljeto.

Jako smo zadovoljne, potrudile smo se oko scene i osigurale live prijenos budući da se uvijek traži karta više, što nas iznimno veseli. Na ljeto planiramo turneju po Gruziji na festival folklora, gdje ćemo nastupiti čak u nekoliko gradova kako bismo predstavile ne samo sebe, već i naš grad- rekla nam je Allina Haraminčić, članica Jana.

Eminentni stručnjaci koji prate vokalne sastave zaključili su da unazad gotovo pola stoljeća nije postojao vokalni sastav koji je imao i svoje svirače, kao što Jane imaju svoje Jankiće, a njihovu kvalitetu dokazuju brojnim medaljama s međunarodnih Olimpijada zborova. Naime, do sada su osvojile preko 20 medalja, i to gotovo uvijek zlatnih!

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno