Poveži se s nama

Vijesti

Vikend u znaku proslava

Čička Poljana, Velika Mlaka i Markuševec Turopoljski slave Dan mjesta

Objavljeno

Čička Poljana u subotu slavi Dan mjesta. Nogometaši će odmjeriti snage od 9 sati na Memorijalnom malonogometnom turnir Nikole Gmižića, a DVD Čička Poljana otvorit će svoja vrata posjetiteljima te im pokazati opremu s kojom raspolažu.

„Prijave za turnir otvorene su do 27. srpnja, a najviše će se moći prijaviti 16 ekipa. Kotizacija po ekipi iznosi 500 kuna. Najbolja ekipa bit će nagrađena u iznosu od 50 posto od ukupno prikupljene kotizacije, druga momčad s 30 posto i treća s 20 posto. Pehari su osigurani za najboljeg strijelca, golmana i igrača te za prve tri ekipe“, rekao je predsjednik Udruge Frajer Miroslav Bogović.

Dan poslije Velika Mlaka slavi blagdan svete Ane i Dan mjesta. Program počinje okupljanjem u 10,30 sati ispred zgrade Mjesnog odbora i mimohodom do župne crkve. U 11 sati održat će se sveta misa, a nakon toga slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća u parku kod spomenika poginulim braniteljima. Belot turnir počinje u 16 sati, a u 19,30 kulturno-umjetnički program.

„U njemu će sudjelovati KUD Velika Mlaka, FA Šiljakovina, mažoretkinje iz Plesnog kluba Barbara, Sučija Velika Mlaka, Udruge Josip Zidar i Gromovi te DVD Velika Mlaka“, rekao nam je tajnik Mjesnog odbora Ilija Miličević.

Druženje će se nastaviti uz Dinacordi-Luna band do sitih jutarnjih sati.

U nedjelju i Markuševec Turopoljski slavi Dan mjesta i blagdan svete Ane. U 13 sati održat će se svećana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Markuševec Turopoljski, a nakon toga organizirano je druženje u Društvenom domu.

Pokrenuta je i akcija uređenja mjesta, kako bi ušminkano dočekalo proslavu.

Priroda

FOTO Lopoč, ribe, kornjače, golubovi i djeca

Objavljeno

on

04.06.2020. Velika Gorica. Ribe, kornjače, golubovi i djeca u Parku dr. Franje Tuđmana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ako se u nekoliko dana u nizu nešto duže zadržite u Parku dr. Franje Tuđmana, onda ćete zamijetiti da se neke od aktivnosti odvijaju po nepisanim pravilima. Primjerice, neki od odraslih hrane ribe i kornjače u jezercu, a drugi su, pak, ‘zaduženi’ za ishranu golubova.

04.06.2020. Velika Gorica. Ribe, kornjače, golubovi i djeca u Parku dr. Franje Tuđmana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon nastave (učenici od 1. do 4. razreda) skupine djevojčica odnosno dječaka dolaze do jezerca i pokušavaju pronaći kornjače te ih ponekad premještaju s jednog na drugi kraj ‘akvarija’ u parku. Trenutačno je to zahtjevniji zadatak, jer je lopoč listom i cvijetom prekrio već polovicu vodene površine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Ozdravila još jedna osoba, nema novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji

Ostala su samo dva aktivna slučaja koronavirusa u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 11 dana nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada su ukupno izliječene 124 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Vijesti

Policija u akciji: Kažnjavat će vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju…

Osim vozača automobila, kontrolirat će i vozače motora

Objavljeno

on

Prometna policija najavila je pojačani nadzor vozača u dane vikenda, od 5. do 8. lipnja, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Akcija je usmjerena prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća dodali su iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno