Poveži se s nama

Moja županija

Vikend-rekorder Policijske uprave zagrebačke imao 3,22 promila alkohola u organizmu

Tijekom akcije Nadzora zlouporabe droga, policija je preliminarno testirala sedam osoba, a kod jedne osobe test je bio pozitivan

Objavljeno

Na području Policijske uprave zagrebačke policija je tijekom vikenda provodila akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Ukupno su zaustavili 1.444 vozača.

“U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 892 prometna prekršaja, od čega je 139 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 128 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 139 vozača”, kažu iz policije.

Najvišu koncentraciju alkohola policija je izmjerila u nedjelju u 1.35 sati kada su u Svetom Ivanu Zelini zaustavili 40-godišnjaka. Muškarcu su izmjerili 3,22 promila alkohola u krvi.

Tijekom akcije Nadzora zlouporabe droga, policija je preliminarno testirala sedam osoba, a kod jedne osobe test je bio pozitivan.

“Od 96 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja, evidentirano je 25 mladih vozača kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa”, dodaju iz policije.

Moja županija

Između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog počinje rekonstrukcija nasipa

Promet će se odvijati obilaznim pravcem.

Objavljeno

on

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji desnog nasipa rijeke Save između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog zbog čega je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije donijela odluku o privremenoj regulaciji prometa na županijskoj cesti 3041. Izvođač radova, Hrvatske vode Zagreb, postavit će privremenu prometnu signalizaciju kojom će zatvoriti promet svakog radnog dana od 7 do 17 sati. Promet će se odvijati obilaznim pravcem, osim vozila hitnih službi i stanovnika na spomenutoj relaciji. Radovi traju od 09. srpnja do 31. listopada 2020. godine.

Nastavi čitati

Moja županija

Pokupsko širi vodoopskrbnu mrežu

Potpisani su Ugovori s izvođačem radova za početak radova u Auguštanovcu i Hotnji.

Objavljeno

on

Kako bi svim mještanima omogućila priključenje na javnu vodoopskrbnu mrežu, a samim time i poboljšala životni standard, Općina Pokupsko nastavlja s izgradnjom vodoopskrbnih mreža na svome području. Nakon što je uspješno završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u naseljima Pokupsko i Roženica, načelnik Božidar Škrinjarić potpisao je nove Ugovore o izgradnji vodoopskrbne mreže u Auguštanovcu u vrijednosti gotovo 560 tisuća kuna i u Hotnji čija je vrijednost nešto više od 620 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Moja županija

Akcije darivanja krvi i dalje uz epidemiološke mjere

Danas akcija do 19 sati traje u Velikoj Gorici!

Objavljeno

on

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije pozivanju darivatelje da se i tijekom srpnja odazovu na redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija. Poštujući epidemiološke preporuke, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske u posljednjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene koronavirusom ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah ili otežano disanje. U svim akcijama darivanja krvi poštuju se epidemiološke mjere, a darivatelje se poziva da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje.

Termini akcija:

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno