Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO Turopoljsko Jurjevo i ove godine privuklo posjetitelje

Najmlađe oduševilo srednjovjekovno oružje i oklopi

Objavljeno

I ovogodišnje izdanje manifestacije Turopoljsko Jurjevo privuklo je velik broj posjetitelja u dvorac Lukavec. Oni koji su došli ranije, imali priliku uživati u najboljoj svjetskoj kotlovini. Naime, u sklopu manifestacije danas je održano treće po redu Svjetsko prvenstvo u pripremi kotlovine. U neposrednoj blizini dvorca niknulo je i srednjovjekovno naselje u kojem su posjetitelji mogli saznati više o životu drevnih vitezova, ali i kupiti suvenire proizvedene na tradicionalni način. Na otočiću do kojeg vodi drveni most, svoj logor postavili su Vitezovi Zelingradski. Posjetitelji su se tamo mogli okušati u gađanju iz luka, isprobati raznorazne vrste mačeva, helebardi i kopalja, ali i vidjeti srednjovjekovni katapult. Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno