Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO Preko noći postala je najpoznatija vozačica autobusa u Hrvatskoj

Nikolina: „Nije lako odvoziti 20 kilometara brzinom dva na sat s nogometašima na krovu, ne smijete dirnuti kočnicu ili gas“

Objavljeno

Još se nisu slegli dojmovi o veličanstvenom dočeku kojeg su građani priredili Vatrenima. Prema procjenama svjetske viceprvake dočekalo oko pola milijuna ljudi, a sve je proteklo u najboljem redu. Svoj doprinos tome dala je i vozačica ZET-a Nikolina Žiljak, čija je dužnost bila prevesti Vatrene u otvorenom autobusu od zračne luke do Traga bana Jelačića. Zahvaljujući televizijskim kamerama naša sugovornica postala je zaštitno lice dočeka.

Vijesti

Bazen je otvoren! Predsjednica čestitala, osnovnoškolci zaplivali

Velika gužva oko bazena i snažan miris klora doveli su do toga da je dvoje djece osjetilo slabost, pa su morali biti izvedeni iz bazena. Brzo su došli sebi…

Objavljeno

on

Još od 1987., kad je Velika Gorica u sklopu Univerzijade dobila nekoliko vrijednih sportskih objekata, bazen u našem gradu bio je san svim nas. Željeli smo ga izgraditi tijekom tih 30 godina, ali očito nismo imali dovoljno kapaciteta. Sad smo konačno ostvarili i taj san, odlučili smo uložiti u ovakav sadržaj i vjerujem da će život u Velikoj Gorici ovime dobiti na dodatnoj kvaliteti, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić na otvorenju goričkog bazena.

Nekoliko puta odgađalo se otvorenje, čekalo se trenutak kad će sve biti završeno do posljednjeg detalja, a to se i dogodilo samo dva dana prije nego što ćemo obilježiti Dan grada. Bazen s popratnim sadržajima zauzeo je oko četiri tisuće kvadrata, a na cijeli projekt utrošeno je 39,5 milijuna kuna. Velik i važan projekt, toliko velik i važan da je njegovo otvorenje uveličala i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

– Nadam se da ćete na bazenu provesti lijepe trenutke i u obiteljskom okruženju. Unatoč odličnoj povezanosti Velike Gorice sa Zagrebom, Gorica se razvija kao samostalan grad sa svojim identitetom. Ona nije samo razvojno sjedište Turopolja već i cijele zagrebačke županije. Znamo koliko je plivanje važno za pravilan psihofizički razvoj djece, ali i za rekreaciju svih dobnih skupina stanovništva. Zato je posebno važno što ste dobili bazen, te više ne morate odlaziti u Zagreb zbog plivanja – rekla je predsjednica.

Na nogama je, kao i svi ostali, imala plave zaštitne “papuče”, obaveznu opremu na svim bazenima. Svi prisutni su se predstavili u takvom “outfitu”, ni predsjednica tu nije bila izuzetak… Okupilo se oko bazena cijelo gradsko vodstvo, cijeli niz ljudi koji aktivno sudjeluju u društvenom životu Velike Gorice, ali i znatiželjni građani, koji su došli vidjeti toliko iščekivani bazen.

U svemu tome bilo je i sitnijih komplikacija, budući da su dvoje djece morali izvesti s bazena jer im je pozlilo zbog vrućine, gužve, snažnog mirisa klora… Nikakvih većih komplikacija nije bilo, dječica su brzo došla sebi, loše je bilo jedino to što nisu mogli isprobati novi bazen. Gorički osnovnoškolci koji su izdržali pritisak prvi su se okupali u bazenu, čim su sa svojim programom završile sinkronizirane plivačice.

Na kraju priče ostaje zadovoljstvo, jer Velika Gorica doista je dobila vrijedan sadržaj. Za sportaše, za rekreativce, za ljude sa zdravstvenim poteškoćama… Ulaganje je veliko, značajno, ostaje za nadati se da će i benefiti biti takvi. Plivanje može početi…

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Sveti Nikola razveselio djecu u Mičevcu

U dijeljenju darova pomogla mu Zelena Vilenjakinja

Objavljeno

on

I ove godine sveti Nikola darivao je djecu iz udomiteljskih obitelji. U Društveni dom u Mičevcu došao je u pratnji Krampusa i malog Krampusa, koji su djeci umjesto šiba dijelili bombone. U podjeli poklona Djedu je pomagala Zelena Vilenjakinja i mažoretkinje, a za zabavni dio programa bili su zadužena iz KUD Mičevec i Magic Leon.

Galerija fotografija

Priredbu su organizirale Udruga udomitelja “Toplo srce” i Udruga veterana Domovinskog rata Velika Gorica uz potporu Grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Vijesti

Izabrali pacijenti: Među najboljim doktorima u državi i troje goričkih!

Radiolog Nikola Ivan Leder, pedijatrica Kornelija Kovač i liječnica obiteljske medicine Sanja Šikić-Kukić nagrađeni su u izboru portala najdoktor.com

Objavljeno

on

Petu godinu zaredom portal najdoktor.com odabrao je najbolje liječnike u Hrvatskoj, a posebnu težinu njihovu izboru daje činjenica što najbolje u medicinskoj struci biraju pacijenti, koji glasuju na temelju vlastitih iskustava. U obzir su se uzimali sljedeći kriteriji: ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara te kvaliteta samih komentara, pri čemu se neargumentirani komentari se nisu uzimali u obzir.

– Kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata – naglasili su s portala.

Takvim su, dakle, metodama izabrani najbolji, a među njima je i troje goričkih “medicinara”. U to su se društvo zasluženo ugurali radiolog Nikola Ivan Leder, pedijatrica Kornelija Kovač i Sanja Šikić-Kukić, čija je uža specijalnost obiteljska medicina. U tome su, naravno, svoje prste imali upravo Velikogoričani, koji su svakodnevno prolazili kroz ordinacije naših Kornelije, Sanje i Nikole Ivana. Lijepo je to priznanje za svo troje, zapravo najljepše moguće, jer uvijek će liječnici reći kako im je “feedback” od njihovih pacijenata najvažniji…

Široko je i raznoliko društvo nagrađenih, na listi su liječnici svih mogućih specijalnosti, iz cijele Hrvatske, a priznanja za naš trojac bit će možda i poticaj drugima da svojim radom sljedeće godine završe na ovoj listi.

– Nastavljamo s prvobitnim ciljem da na temelju iskustava pacijenata stvaramo što je moguće realniju sliku o pojedinim doktoricama i doktorima. Komentar po komentar, i tako već sedam i pol godina, zajedno smo razvili bazu iskustava a koja je etablirala naš portal kao centralno mjesto informiranja o iskustvima s pojedinim doktoricama i doktorima. Stoga koristimo ovu priliku da pozovemo sve Vas da date svoj doprinos tako da podjelite svoja iskustva o svim doktorima koji su vas ikada liječili – ističu organizatori izbora.

 

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno