Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO Oni su pravi primjer ljudske solidarnosti na djelu

Svaki dan svojim korisnicima nude topao obrok, besplatnu odjeću, pomoć i njegu

Objavljeno

Gradsko društvo Crvenog križa široj javnosti poznato je po akcijama darivanja krvi i povezuje se s polaganjem prve pomoći u autoškoli. No, ovo društvo pruža i niz drugih usluga ljudima u potrebi. Izrazito su ponosni na svoju pučku kuhinju, koja brine da oko 50-tak korisnika svaki dan ima topao i ukusan obrok. Kako smo doznali, hrane uvijek ima dovoljno pa su dobrodošli i oni koji možda nemaju pravo na besplatan obrok, ali su vrlo blizu praga siromaštva.

Osim toplim obrokom, korisnici se u Crvenom križu mogu opskrbiti odjećom i obućom. Riječ je zaista o dobro očuvanim komadima, ponekad i markiranim. Zato često organiziraju i besplatni buvljak pod motom ‘Ne kupuj, ne bacaj, recikliraj’.

U goričkom Crvenom križu zaposlene su i dvije domaćice koje brinu o pomoći i njezi starijim i nemoćnim osobama, tu su osobni asistenti za osobe s invaliditetom kao i dva kombija za njihov prijevoz. Osim toga postoji i posudionica ortopedskih pomagala. Više doznajte u našem video prilogu.

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno