Poveži se s nama

Gospodarstvo

VIDEO Održan prvi VG MeetUp

Gorički poduzetnici iskoristili priliku da se upoznaju i razmjene iskustva

Objavljeno

Velikogorička razvojna agencija VE-GO-RA u Klubu 100 organizirala je prvi VG Meetup. Gorički poduzetnici u neformalnom druženju imali su priliku upoznati se i razmijeniti poslovne ideje, ali i dogovoriti nove suradnje. Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu.

Gospodarstvo

FOTO StartUp VG predinkubacijski program potaknuo mlade Goričane na nove poslovne ideje

Ovogodišnje izdanje StartUp predinkubacijskog programa iznjedrilo je brojne nove zanimljive projekte i ideje, a među njima su aplikacije “AGROFitness”, virtualni asistent “Virtueela”, “Selim se” kao i projekt “Probudi se Velika Gorica”…

Objavljeno

on

Još jedna generacija mladih goričkih poduzetnika završila je predinkubacijski program. To je ujedno treća generacija, a koja se sastojala od 7 timova i 20-ak polaznika. U prostorijama StartUp Poduzetničkog inkubatora na završnom susretu predstavili su svoje poduzetničke ideje, koje su ove godine bile poprilično kreativne i zanimljive.

– Riječ je o edukaciji budućih poduzetnika i pokretača startup projekata, a koji su u posljednjih 6 mjeseci pod palicom stručnog vodstva i iskusnih mentora, vrijedno radili na razvoju svojih poduzetničkih ideja. Dobar dio njih već je na tržištu rada i uspjeli su se etablirati te će im ovo znanje koje su dobili pomoći će im da nadograde ili prošire svoju uslugu – ispričao nam je pročelnik UO poduzetništvo, investicije i fondove EU Domagoj Ilečić.

23.09.2021. – Velika Gorica- Nova genaracija polaznika završila predinkubacijski program – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Aplikacija „Selim se“ koja olakšava ljudima tegobe prilikom selidbe, zatim „Vitueela“ virtualni asistent koji pomaže inozemnim tvrtkama, inovacije u razvoju digitalnih medija i fotografske djelatnosti…samo su neke od ideja. Jedna od njih je i aplikacija „AGROFitness“ koja spaja fitness, zdrav život i uzgoj povrća, a čiji su idejni začetnici Fabijan i Josip.

– Naša aplikacija pomagala bi mladim obiteljima kako na jednostavan način uzgojiti povrće. Ovaj program pomogao nam je i usmjerio nas točno na ono što trebamo raditi kako bi razvili svoju aplikaciju. Nadam se da ćemo se razvijati brže, bolje i kvalitetnije – ispričao nam je Fabijan, inače agronom po struci.

23.09.2021. – Velika Gorica- Nova genaracija polaznika završila predinkubacijski program – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Predinkubacijski program iznjedrio je još jedan zanimljiv projekt.

– Smatrali smo da u Velikoj Gorici fali suradnje udruga, obrta, agencija koja rade nešto za grad. Osmislili smo plan kako spojiti sve u jedno i da svi imaju benefita, na način prezentacije njihovih proizvoda, usluga…pa je tako nastala ideja „Probudi se Velika Gorica“ – ispričao nam je Domagoj, koji je s Ivenom krenuo u poslovni pothvat.

23.09.2021. – Velika Gorica- Nova genaracija polaznika završila predinkubacijski program – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ovaj program nam je dobro došao, jer smo dobili detaljan opis svega „crno na bijelo“ što nam uvelike ubrzava razvoj projekta. Ono što nam je najvažnije u svemu je to da smo dobili na korištenje besplatan prostor jer kada pokrećete posao, on je zasigurno najveća stavka i trošak. Da nismo dobili prostor, ne vjerujem da bi tako brzo startali s onime što želimo – dodao je Iven.

23.09.2021. – Velika Gorica- Nova genaracija polaznika završila predinkubacijski program – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Nastavit ćemo s ovom potporom u obliku predinkubacijskog programa i da ćemo sredinom listopada raspisati javni poziv i prijavu za novu generaciju Startup-ovaca. Cilj nam je kontinuirano raditi s mladima i da im pružimo stručnu podršku, kao i infrastrukturu koju sada osiguravamo u manjem obimu u postojećem inkubatoru – istaknuo je Ilečić te dodao kako iduće godine kreće gradnja velikog inkubatora.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zarada od 1000 kuna, koliko od toga ostaje poduzetniku?

Za sudjelovanje je obavezna prijava, a radionica će se održati online.

Objavljeno

on

Razvojna agencija Grada Velika Gorica “VE-GO-RA” organizira radionicu s ciljem transparentnog prikaza svih aspekata oporezivanja poduzetničke djelatnosti, kako bi polaznici u okviru svojeg poslovanja mogli samostalno planirati i izračunati konačnu dobit ili dohodak svog poslovanja, odnosno onaj iznos koji u konačnici ostaje vlasniku trgovačkog društva (d.d., d.o.o. i j.d.o.o.) ili obrta.

Polaznicima će se, na praktičnim primjerima i modelima, uz primjenu važećih računovodstvenih, poreznih te ostalih relevantnih propisa, između ostaloga, prikazati sljedeći aspekti oporezivanja i utvrđivanja konačne dobiti kod trgovačkih društava i obrta odnosno dohotka kod obrta:

-Priznavanje i odnos prihoda/primitaka i rashoda/izdataka te utvrđivanje dobiti prije oporezivanja (kod trgovačkog društva) ili dohotka prije oporezivanja (kod obrta)

-Utjecaj obračuna i plaćanja poreza na dodanu vrijednost na visinu prihoda/primitaka, rashoda/izdataka i dobiti/dohotka prije oporezivanja

-Način obračuna i utvrđivanja poreza na dobit te utvrđivanje dobiti nakon oporezivanja kod trgovačkih društava

-Način utvrđivanja i oporezivanja ostvarenog dohotka kod obrtnika

-Obračun obveznih članarina, doprinosa i renti (članarina turističkim zajednicama, članarina Hrvatskoj gospodarskoj komori, članarina Hrvatskoj obrtničkoj komori, spomenička renta, naknada za općekorisne funkcije šuma – OKFŠ i dr.) i njihov utjecaj na dobit trgovačkog društva odnosno dohodak obrtnika

-Obvezna raspodjela dobiti nakon oporezivanja prije njene isplate vlasniku trgovačkog društva

-Obračun i plaćanje poreza i prireza prilikom isplate dobiti vlasniku trgovačkog društva i dr.

VE-GO-RA radionica “Zarada od 1000 kuna – koliko od toga ostaje poduzetniku” najavljena je za ponedjeljak, 27. rujna 2021. u 10 sati i bit će online.

Prijaviti se na radionicu možete ovdje, a predavanje je besplatno.

 

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Iskoristite priliku – dobijte više za vaše zlato!

Sad je prava prilika za prodaju zlata kako biste odmah došli do veće svote gotovine

Objavljeno

on

Autor

Cijena zlata na tržištu se konstantno mijenja, ovisno o brojnim faktorima. Trenutačno je  pojačana potražnja  podigla cijenu ovog plemenitog metala. No, što to znači za obične građane?  Kako se može profitirati od zlata?

Mnogi u svom domu imaju stari nakit koji se ne koristi – demodirane ogrlice, prstenje koje više ne nose, naušnice bez svog para.. Također, po zakutcima naših kuća nalaze se neki davno poklonjeni ili naslijeđeni zlatnici, zlatni satovi, čak i zubno zlato. Takvi predmeti imaju svoju vrijednost, ali stoje neupotrijebljeni. A novac nam je uvijek potreban.

Sad je prava prilika za prodaju zlata kako biste odmah došli do veće svote gotovine.  To je moguće uz otkup zlata  – najbolji, najbrži i najjednostavniji način za dolazak do gotovine. Auro Domus –  najveća hrvatska tvrtka specijalizirana za trgovinu plemenitim metalima, zlato otkupljuje na diskretan način uz profesionalnu uslugu. Dovoljno je svoje staro ili „lom” zlato donijeti u jednu od poslovnica gdje mu educirani djelatnici  odrede kvalitetu i masu te procijene vrijednost. Ukoliko se klijenti slože s ponuđenom cijenom te ovisno o vrijednosti zlatnog predmeta, kroz nekoliko minuta mogu iz poslovnice izaći s više tisuća kuna u novčaniku.

Poslovnice Auro Domusa diljem Hrvatske svakog mjeseca posjećuju tisuće zadovoljnih klijenata. Oni su otkup zlata prepoznali kao rješenje za svoje financijske probleme, ali i kao priliku za profitiranje. Za poboljšanje kućnog budžeta, zatvaranje kredita, izbjegavanje novog zaduživanja ili jednostavno – kupovinu nečeg što odavno žele ali si uz redovne prihode nisu mogli priuštiti.

Nitko ne zna do kada će cijene zlata biti na ovako visokim razinama. Stoga dođite u poslovnicu Velika Gorica na adresi Zagrebačka 15. Donesite zlatni predmet na besplatnu procjenu i izađite značajno podebljanog novčanika! Radno vrijeme poslovnice provjerite na internetskim stranicama Auro Domusa, a dodatne informacije možete doznati i na besplatnom broju telefona 0800 73 72.

 

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno