Poveži se s nama

Politika

VIDEO Nino Vrban objavio kandidaturu za načelnika općine Bistra

Župan Kožić : “Drago mi je da ovi mladi ljudi nastavljaju slijediti vrijednosti koje će ruralnom području omogućiti napredak.”

Objavljeno

Politika

Jelušić obišao groblje u Kušancu: ‘Naše mrtve ispraćamo iz limenke’

Kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić obećao je kako će mu, dobije li izbore, groblje s odgovarajućim sadržajima biti jedan od prioriteta

Objavljeno

on

Kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić s predstavnicima građana i političkih stranaka koje ga podržavaju obišao je groblje Kušanec, gdje i dalje nema dostojanstvene mrtvačnice niti mjesta za ispraćaj pokojnika, objavili su iz SDP-a.

U priopćenju velikogoričkog SDP-a stoji i sljedeće:

“Nakon odluke tadašnje gradske vlasti pod vodstvom SDP-a da se traži nova lokacija za groblje, izbor je pao na ovo u Kušancu. No, vlasnik zemljišta je bila država te se tada HDZ-ova državna vlast uz podršku goričkih HDZ-ovaca usprotivila da se ovo zemljište pokloni gradu Velika Gorica. Sada, 13 godina nakon toga, groblje još nije završeno i uređeno. Nema prave i primjerene mrtvačnice i sale za ispraćaj s pripadajućim prostorima pa se danas naši mrtvi ispraćaju iz ‘limenke’. Jer kada nešto krivo krene ispočetka, teško se poslije ispravlja ili nadoknađuje!”

– S oko deset milijuna kuna koje se dalo za zemljište, a koje se nije trebalo dati, groblje se moglo urediti do kraja. Ovo je nedostojno za šesti grad po veličini u Hrvatskoj – rekao je kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić, pa dodao:

– Gorica je zaista velika, ali po broju nagomilanih i neriješenih problema. Izgradnja mrtvačnice sa salom za ispraćaj i ostalim potrebnim sadržajima bit će prioritet nove gradske uprave koju ću predvoditi.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Evo kako Ivan Bekavac želi poboljšati zdravstvenu zaštitu u Velikoj Gorici

Bekavac: Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb..

Objavljeno

on

Uoči nedavnog obilježenog Svjetskog dana zdravlja, Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, dr.Ivan Bekavac ispred Doma zdravlja održao je danas konferenciju za medije o mjerama i aktivnostima u svrhu unaprjeđenja dostupnosti zdravstvene zaštite Velikogoričanima.

Dostupnost zdravstvene zaštite je jedan od velikih problema koji muče Velikogoričane istaknuo je Bekavac te dodao kako gradska uprava mora preuzeti incijativu I učiniti više kako bi se osigurala dostupnost zdravstvene zaštite sugrađanima.

– Naši sugrađani iz godine u godine sve rijeđe imaju priliku posjetiti liječnika specijalista u Velikoj Gorici. Kako je krenulo, uskoro liječnika specijalista u našem gradu neće ni biti. Oni koji su pred mirovinom otići će u mirovinu, a oni koji danas rade iz mirovine, prestat će raditi, priča Bekavac.

Ističe kako je ključni problem nedostatak timova liječnika specijalista, pa će iz tog razloga pokrenuti natječaj za zapošljavanje iz djelatnosti psihijatrije, reumatologije, endokrinologije, fizikalne medicine, dijabetologije, interne medicine, pedijatrije…

Tu vidi priliku i za mlade Velikogoričane koji trenutno rade u Zagrebu, a žive i rođeni su u Velikoj Gorici.

– Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb, pojašnjava Bekavac koji ujedno želi premjestiti hitnu pomoć u novi suvremeni Centar, a trenutne prostorije hitne ponuditi proširenju kapaciteta laboratorija kao i kapaciteta specijalističke skrbi.

Želi pokrenuti i program ranog prepoznavanja dijagnostike i intervencije poremećaja i potreba djece s posebnim potrebama, kao i osmisliti provedbu programa preventivne zdravstvene zaštite.

Na upit, s kojim sredstvima bi realizirato navedene programe, rekao je kako se sredstva mogu namknuti iz ušteda koje će napraviti promjenom i preraspodjelom sredstava koja se plaćaju za javni prijevoz.

– Tu je I adekvatno prikupljanje I zbrinjavanje komunalnog otpada na način kako to rade suvremene sredine u svijetu, ali i neki hrvatski gradovi. No, ne smijemo zaboraviti I da nam u velikoj mjeri stoje na raspolaganju sredstva iz EU fondova, zaključuje Bekavac.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Liječnik Zvonimir Lovrić ide u utrku za gradonačelničku fotelju

Lovrić je kandidat Domovinskog pokreta, a kao kandidat za zamjenika gradonačelnika je gorički veterinar Krunoslav Hrvačić…

Objavljeno

on

Prof.dr.sc. Zvonimir Lovrić kandidat je Domovinskog pokreta za gradonačelnika Velike Gorice. Četvrti je to kandidat koji ide u utrku za gradonačelnika najvećeg grada u Zagrebačkoj županiji.

U svom uvodnom govoru, Lovrić se osvrunuo na nastanak Domovinskog pokreta. Kaže da je nastao zbog nezadovoljstva ljudi, ali i zato što sve više mladih nema povjerenja u politiku. S obzirom da je punih četrdeset godina radio u medicini, usporedio je svoj liječnički posao s politikom.

– Ukoliko nema povjerenja između liječnika i pacijenata mogućnosti liječenja su izrazito umanjene i upitne. Stoga, isto tako je i u politici. Dok narod ne bude imao političare kojima može iskreno vjerovati, neće biti načina da ti političari povedu državu i lokalnu zajednicu u boljitak, ističe Lovrić te je opisao situaciju krirurškim riječima: „Uprava je kao gangrenozna noga, jer gdje god ubodete curi gnoj“.

Iz Domovinskog pokreta istaknuli su kako imaju ljude koji mogu pokrenuti grad te koji znaju vrijednost novca, koje sugrađani daju u sustav, i usmjeriti ga za opću dobrobit lokalne i šire zajednice. Kažu kako su okupili doktore znanosti, magistre znanosti, pravnike, inženjere, ekonomiste, poduzetnike koji nemaju biljega na sebi i koji mogu pokrenuti situacija na bolje.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– Jedna od mojih osnovnih ideja će biti, u ovoj kampanji, ideja stara mnogo godina, a to je izgradnja polikliničko-dijagnostičkog centra. Vidjeli smo koliko bi to u ovoj situaciji s koronom bilo nužno, naglasio je Lovrić te poručio da je na građanima sada odluka uzeti oružje u ruke, a to je olovka i glasački listić. Sve se može promijeniti i poboljšati. I zato pozivam sve, posebice onih 55 posto koji ne izlaze na izbore jer su razočarani, da ovaj puta izađu, u svoju savjest zaokruže one koji mogu nešto napraviti, a to je Domovinski pokret.

Kandidata za zamjenika gradonačelnika, Domovinski pokret, pronašao je u poznatom goričkom veterinaru, poduzetniku i političaru Krunoslavu Hrvačiću koji smatra kako Velika Gorica ima veliku perspektivu i u poljoprivredi.

– Velika Gorica je uvijek bila hranitelj Zagreba, imamo izuzetno razvijenu poljoprivredu koju treba popravit, izgraditi i usavršiti. Prvenstveno bi trebalo povezati ruralnu sredinu, educirati mlade stručnjake agronome, potaknuti laganiji i brži otkup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, dodaje Hrvačić.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Na predstavljanju goričkih kandidata bili su i saborski zastupnici Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, Stipo Mlinarić Ćipe i Ante Prkačin, general HOSa.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno