Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO Matas: Moramo svi skupa početi ozbiljno razmišljati kako hranimo djecu

Među djecom vrtićke dobi sve je više problema s pretilošću, kao i s dijabetesom

Objavljeno

Zdravlje i razvoj djece važno je svakom roditelju, a ključ uspjeha krije su upravo u zdravoj prehrani. Među djecom vrtićke dobi sve je više problema s pretilošću, kao i s dijabetesom. O temi prehrane djece u vrtićima govorilo se danas na stručnom skupu kojeg je organizirao Dječji vrtić Ciciban u Domu kulture Galženica. Među djecom vrtićke dobi sve je više problema s pretilošću, kao i s dijabetesom.

– Moramo početi svi skupa ozbiljno razmišljati kako hranimo djecu. Mi u vrtićima razmišljamo o tome već i sada, međutim, moramo pridobiti roditelje. Trebamo educirati  odrasle, odnosno roditelje o namirnicama koje su energetski povoljne za djecu. Koje su po nutritivnom sastavu takve da potiču razvoj djece – rekla nam je Slavica Matas, zdravstvena voditeljica u Dječjem vrtiću Ciciban.

Roditelji znaju kako i uz najbolju volju ponekad nije lako promijeniti prehrambene navike svoje djece. Potrebno je naoružati se strpljenjem i postepeno uvoditi nove namirnice….

Više doznajte u video prilogu.

 

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno