Poveži se s nama

Moja županija

VIDEO Koalicija predvođena HSS-om i SDP-om zajednički će nastupiti na izborima za Zagrebačku županiju

Objavljeno

HSS, SDP, Hrvatski laburisti – Stranka rada i HNS, na lokalnim izborima zajednički idu u borbu za Zagrebačku županiju. Predsjednici županijskih organizacija četiriju stranaka, u Samoboru su potpisali koalicijski sporazum. Aktualni župan i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Stjepan Kožić ide po peti mandat. Ističe kako će s koalicijskim parterima, zajedničkim snagama i sinergijom ubrzati i produžiti kvalitetu realizacije projekata u županiji, a koja je danas po brojnim pokazateljima među najuspješnijima u Hrvatskoj.„Kvaliteta života stanovnika županije ostaje nam glavni cilj i u narednim godinama. Mislim da smo do sada pokazali da imamo viziju daljnjeg napretka Zagrebačke županije, i još važnije, da smo pokazali da znamo kako tu viziju provesti u djelo i da smo to itekako u stanju učiniti“, rekao je Kožić te vjeruje da će ponovno dobiti povjerenje građana.

02.04.2017. – Samobor – HSS, SDP, Hrvatski laburisti i HNS potpisali sporazum o koaliciji – foto: Dražen Kopač

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović poručio je kako su građani u fokusu djelovanja ove koalicije. „Vjerujem da će naš kandidat i aktualni župan Stjepan Kožić zadobiti to povjerenje naših građana i da ćemo zajednički s novim snagama i novom energijom uspjeti realizirati sve projekte koji su pred nama“, dodao je Zmajlović.

Bolji život građana – djece, mladih i umirovljeni u sljedeće četiri godine očekuju i iz Hrvatskih laburista – Stranke rada. „Cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta, na to se veže školstvo. Važno je ulagati u dječje vrtiće. Znamo i sami da su to veliki problemi, a naravno da treba razmišljati i o onoj zlatnoj dobi – umirovljeničkim domovima“, rekao je predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada Damir Hrdas. Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš vjeruje da će žitelji županije već dan nakon izbora uvidjeti da žive bolje.

02.04.2017. – Samobor – HSS, SDP, Hrvatski laburisti i HNS potpisali sporazum o koaliciji – foto: Dražen Kopač

HSS i SDP zajednički će i na izbore u Gradu Samoboru. Krešo Beljak, aktualni gradonačelnik i predsjednik HSS-a ponovno je kandidat za gradonačelnika grada koji se može pohvaliti da je izašao iz krize. „Uz pomoć Županije i gospodina Kožića, Samobor je primjer svima ostalima, mi smo Europa, ostat ćemo Europa i nadam se da će i ostatak Hrvatske htjeti biti Europa, a ne Balkan“, rekao je Beljak.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac koji je naglasio kako će se zalagati za obrazovanje, djecu i mlade. A o važnosti obrazovanja govorio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. „HDZ i MOST zaustavili su obrazovnu reformu. Zbog toga ćemo mi, ujedinjena ljevica provesti obrazovnu reformu na lokalnoj razini. Ponudit ćemo alternativu u našim gradovima i u našoj Zagrebačkoj županiji. Svako dijete mora imati jednake početne pozicije, jer samo tako možemo smanjiti nejednakosti među učenicima kad je riječ o kvaliteti obrazovanja. To je dobro društvo kojem svi trebamo težiti“, okupljenima je poručio Bernardić.

 

Kultura

Procvat filmske industrije stiže u Goricu!

Filmski studio u Velikoj Gorici poželjna je lokacija na kojoj bi se mogle snimati brojne europske, pa i međunarodne uspješnice. Nakon ‘Igre prijestolja’, ‘Mamma mie’, nemojte se začuditi kada Veliku Goricu ugledate na nekoj od scena iz filmova ili serija!

Objavljeno

on

Naša je domovina mala država velikog potencijala! Hrvatska, kao zemlja bogate geografske raznolikosti, stranim je producentima izuzetno privlačna. Uvjerili smo se u to nakon snimanja serijala Game of Thrones, potom svima poznate komedije Mamma Mia, akcijskog filma ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ i brojnih drugih uspješnica…

Gradonačelnik Barišić na svom je Facebook profilu potvrdio vijest o gradnji filmskog studija, a čija lokacija će najvjerojatnije biti u bllizini zračne luke.

– Još jedna vrijedna investicija u našem gradu o kojoj smo vodili intenzivne pregovore zadnjih godinu dana, sada kreće u svoju realizaciju. Velika Gorica postat će dom kompleksu filmskih studija u kojima će se snimati filmovi i serije hrvatske i međunarodne produkcije – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Prisjetimo se, svoje korijene filmski turizam u Hrvatskoj vuče još od Jadran filma, filmskog studija koji je od 60-ih sve do početka rata 90-ih bio najveći i najpoznatiji filmski studio u srednjoj Europi. No, nakon stagnacije kojoj je doprinijelo poslijeratno stanje, kako izvještava Večernji list, za hrvatsku filmašku renesansu uvelike je zaslužan projekt Hrvatskog audiovizualnog centra ‘Filming in Croatia’.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velikogoričanin dr. Ivan Jurkin dobitnik Povelje Zagrebačke županije

Na svečanoj sjednici tradicionalno su uručena županijska priznanja…

Objavljeno

on

Zagrebačka županija jedna je od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj. Podatak je to koji svakom prilikom s ponosom ističe župan Stjepan Kožić pa tako i na svečanoj sjednici za Dan Zagrebačke županije. Župan Kožić istaknuo je i brojne druge pozitivne rezultate kao što su prihodi poduzetnika, neto dobit i neto dobit po zaposlenom prema kojima je županija druga u državi.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

A dobrim rezultatima, pridonijela je i sama županija svojim brojnim mjerama koje provodi. „Ove godine smo osigurali 93 i pol milijuna kuna bespovratnih potpora temeljem čega će biti realizirani brojni projekti.“, rekao je Kožić, te naglasio kako su najveće županijske investicije kapitalna izgradnja u školstvu. Do sada je izgrađeno i uređeno više od 50 škola i školskih dvorana. “To je dinamika temeljem koje svake godine 40 posto našeg proračuna ide kroz naš Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, a trenutno je u fazi dogradnje i Specijalna bolnica Naftalan kroz koju želimo razvijati zdravstveni turizam koji bilježi godišnji porast preko 20 posto.“

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

No, u županiji radi se i na brojnim drugim projektima, a među njima je i Regionalni centar kompetentnosti koji će se nalaziti u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, te projekt navodnjavanja vrijedan preko 100 milijuna kuna na 2.500 hektara čime će županija biti pri vrhu u Hrvatskoj. Župan je posebno naglasio, kada je u pitanju realizacija projekata financiranih iz europskih fondova, Zagrebačka županija spada u top 5 županija po iznosu ugovorenih projekata što je u ukupnosti 2 milijarde i 800 milijuna kuna.

Gledajući unatrag godinu dana, zadovoljan napretkom Zagrebačke županije je i sam predsjednik Skupštine Damir Mikuljan. „Od 21 županije u Hrvatskoj, Zagrebačka županija je prema većini pokazatelja među prvih pet, šesta je po veličini teritorija i treća po broju stanovnika i u tim gabaritima ona je i prema uspjesima u radu.“ – ističe Mikuljan.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

Svečanu sjednicu uveličala je i dodjela javnih priznanja. Nagradu Zagrebačke županije za životno djelo primio je Dragutin Grgas – Beli, kulturni djelatnik, kipar i slikar iz Zaprešića. Povelju Zagrebačke županije primila je ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedjelja Anica Magdalenić, Trgovačko društvo Tabacco za proizvod Hrvatski kišobran, zatim Trgovačko društvo BIO-ZRNO iz Nove Kapele, Udruženje obrtnika Zaprešić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko i predsjednik Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivan Jurkin. „Rad u Crvenom križu vam je kao jedan mozaik, svaki dan se nešto događa, a tu ne mogu raditi ljudi koji su karijeristi jer je to rad s običnim ljudima za opće dobro.“ – kaže Jurkin.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobila je Udruga Svetojanske mažoretkinje, dok je nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu uručena čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu Jeka iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić iz Samobora.

Nastavi čitati

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno