Poveži se s nama

Moja županija

VIDEO Koalicija predvođena HSS-om i SDP-om zajednički će nastupiti na izborima za Zagrebačku županiju

Objavljeno

HSS, SDP, Hrvatski laburisti – Stranka rada i HNS, na lokalnim izborima zajednički idu u borbu za Zagrebačku županiju. Predsjednici županijskih organizacija četiriju stranaka, u Samoboru su potpisali koalicijski sporazum. Aktualni župan i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Stjepan Kožić ide po peti mandat. Ističe kako će s koalicijskim parterima, zajedničkim snagama i sinergijom ubrzati i produžiti kvalitetu realizacije projekata u županiji, a koja je danas po brojnim pokazateljima među najuspješnijima u Hrvatskoj.„Kvaliteta života stanovnika županije ostaje nam glavni cilj i u narednim godinama. Mislim da smo do sada pokazali da imamo viziju daljnjeg napretka Zagrebačke županije, i još važnije, da smo pokazali da znamo kako tu viziju provesti u djelo i da smo to itekako u stanju učiniti“, rekao je Kožić te vjeruje da će ponovno dobiti povjerenje građana.

02.04.2017. – Samobor – HSS, SDP, Hrvatski laburisti i HNS potpisali sporazum o koaliciji – foto: Dražen Kopač

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović poručio je kako su građani u fokusu djelovanja ove koalicije. „Vjerujem da će naš kandidat i aktualni župan Stjepan Kožić zadobiti to povjerenje naših građana i da ćemo zajednički s novim snagama i novom energijom uspjeti realizirati sve projekte koji su pred nama“, dodao je Zmajlović.

Bolji život građana – djece, mladih i umirovljeni u sljedeće četiri godine očekuju i iz Hrvatskih laburista – Stranke rada. „Cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta, na to se veže školstvo. Važno je ulagati u dječje vrtiće. Znamo i sami da su to veliki problemi, a naravno da treba razmišljati i o onoj zlatnoj dobi – umirovljeničkim domovima“, rekao je predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada Damir Hrdas. Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš vjeruje da će žitelji županije već dan nakon izbora uvidjeti da žive bolje.

02.04.2017. – Samobor – HSS, SDP, Hrvatski laburisti i HNS potpisali sporazum o koaliciji – foto: Dražen Kopač

HSS i SDP zajednički će i na izbore u Gradu Samoboru. Krešo Beljak, aktualni gradonačelnik i predsjednik HSS-a ponovno je kandidat za gradonačelnika grada koji se može pohvaliti da je izašao iz krize. „Uz pomoć Županije i gospodina Kožića, Samobor je primjer svima ostalima, mi smo Europa, ostat ćemo Europa i nadam se da će i ostatak Hrvatske htjeti biti Europa, a ne Balkan“, rekao je Beljak.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac koji je naglasio kako će se zalagati za obrazovanje, djecu i mlade. A o važnosti obrazovanja govorio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. „HDZ i MOST zaustavili su obrazovnu reformu. Zbog toga ćemo mi, ujedinjena ljevica provesti obrazovnu reformu na lokalnoj razini. Ponudit ćemo alternativu u našim gradovima i u našoj Zagrebačkoj županiji. Svako dijete mora imati jednake početne pozicije, jer samo tako možemo smanjiti nejednakosti među učenicima kad je riječ o kvaliteti obrazovanja. To je dobro društvo kojem svi trebamo težiti“, okupljenima je poručio Bernardić.

 

Moja županija

Jedan novi slučaj na području Dugog Sela

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije jedna je nova osoba zaražena koronavirusom. Radi se o osobi s područja Dugog Sela. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 45 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – upozorava Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno