Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO Gradonačelnik čestitao sugrađankama Međunarodni dan žena

Dražen Barišić: ”Prema ženama treba odnositi s pažnjom ne samo ovaj dan, već i svaki drugi. Treba im iskazati poštovanje zbog svega toga što čine za naše društvo.”

Objavljeno

Diljem svijeta danas se obilježava Međunarodni dan žena, a povodom toga Gradonačelnik Dražen Barišić čestitao je svojim sugrađankama njihov dan i podijelio im prigodne poklone.

”Povodom međunarodnog dana žena svim ženama želim čestitati njihov dan. Moja poruka je da se prema ženama treba odnositi s pažnjom ne samo ovaj dan, već i svaki drugi. Treba im iskazati poštovanje zbog svega toga što čine za naše društvo”, poručio je gradonačelnik.

08.03. Velika Gorica – Gradonačelnik dijeli cvijeće povodom Međunarodnog dana žena. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Povodom Dana žena ispred Tržnog centra podijelio je maćuhice i tom gestom razveselio svoje sugrađanke.

”Prekrasno je to što se gradonačelnik sjetio našeg dana i darovao nam cvijeće”, otkrila nam je Katica.

08.03. Velika Gorica – Gradonačelnik dijeli cvijeće povodom Međunarodnog dana žena. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

No, naša sugovornica osvrnula se i na situaciju u kojoj se žene danas nalaze u našem društvu. Upitali smo je mijenjaju li se stvari po tom pitanju.

”Ne bih rekla da se stvari mijenjaju na bolje. Možda prije na gore”, požalila nam se naša sugovornica. S njom se složila i još jedna njezina sugrađanka.

08.03. Velika Gorica – Gradonačelnik dijeli cvijeće povodom Međunarodnog dana žena. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

”Mislim da nam je sve teže i teže, ali mi i dalje obilježavamo ovaj dan i prisjećamo se boljih vremena. Nekada za Dan žena nismo morale raditi, a danas moramo”, objasnila nam je Mira.

Prema riječima naših sugovornica položaj žene našem društvu daleko je od idealnog i zato je obilježavanje Međunarodnog dana žena odlična prilika da progovore o svojim problemima. Žene čine većinu našeg društva. One su naše majke, sestre, žene, kolegice i prijateljice te upravo zbog toga treba učiniti sve kako bi u društvu dobile status kakav zaslužuju.

Galerija fotografija

Gospodarstvo

Goričanka odmjerila snage s najboljim svjetskim frizerima

Naša mlada sugrađanka u naš grad unijela dašak svjetskog glamura

Objavljeno

on

Frizerka Matea Mesić i ove godine predstavljala je Udruženje obrtnika Velika Gorica i Ceh frizera, kozmetičara i pedikera na OMC Svjetskom prvenstvu održanom u Parizu. Mladoj Goričanki ovaj put nije pošlo za rukom ostvariti prošlogodišnji rezultat, kada je u konkurenciji 40 natjecatelja osvojila treće mjesto za izradu vjenčane frizure – prestige bridal style.

Matea je položila i majstorski ispit, a konstanto se usavršava na brojnim stručnim seminarima i edukacijama. S pravom možemo reći kako je naša mlada sugrađanka u naš grad unijela dašak svjetskog glamura.

Za doprinos i iznimna dostignuća u profesionalnoj uslužnoj gospodarskoj djelatnosti, kao i promicanju Velike Gorice na međunarodnim natjecanjima nagrađena je i Nagradom grada Velike Gorice Krčka vrata.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rakitovčani rekorderi u sakupljanju starog papira

Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira!

Objavljeno

on

U područnoj školi u Pojatnom održana je svečanost dodjele nagrada školama koje su u prošloj školskoj godini sakupile najviše starog papira. U akciji je sudjelovalo 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije a kao i prethodnih godina najbolji sakupljači bili su Rakitovčani. Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira. “Zaista nas je teško nadmašiti, svake školske godine osim samih učenika u akciju se priključe i roditelji, gradska knjižnica, cijelo mjesto.” – kaže učiteljica Tatjana Mikulin. Po učeniku je to bilo 527,50 kilograma. U PŠ PŠ Pojatno koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 214,55 kilograma po učeniku, u PŠ Donja Kupčina u Pisarovini 189,06 kilograma, u PŠ Buševec u Vukovini 170,74 kilograma, u PŠ Donja Lomnica 149,64 kilograma, u PŠ Dubranec 143,55 kilograma, a u PŠ Velševec 123,08 kilograma papira po učeniku.

Osim što spašavaju šumu od nepotrebne sječe za proizvodnju papira, učenici ujedno osvojenim nagradama opremaju svoje učionice modernom opremom koju osigurava Zagrebačka županija. Treću godinu za redom oprema stiže iz tvrtke Opstanak, a ove je godine to pametna dokument kamera i projektor s nosačem. Župan Kožić je ponosan na ovaj projekt koji na području županije u suradnji s Unijapapirom kontinuirano traje 7 godina. Ove godine, u odnosu na protekle, sakupljena je najveća količina starog papira. “Riječ je o 217.600 kilograma starog papira čime su učenici od sječe spasili 4.352 stabla.” – potvrdio je župan Stjepan Kožić.

U svih sedam godina učenici s područja županije ukupno su skupili više od milijun kilograma starog papira za recikliranje.

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Gorica i Zadar u finalu slavljeničkog turnira

Objavljeno

on

Proslava obljetnice 50. godina košarke u Velikoj Gorici započela je jučer turnirom u Gradskoj sportskoj dvorani na kojem sudjeluju KK Cibona, KK Zadar, Temp-Sumz Revda i domaćin KK Gorica. U prvoj utakmici vječnih rivala Cibone i Zadra pobijedili su nešto agresivniji Zadrani, koji su imali vodstvo tijekom cijele utakmice. Rezultat u korist Zadra prelomljen je u posljednjoj četvrtini, kada je napravljena velika razlika 87:74 dovoljna za konačni trijumf.

13.09.2019. Velika Gorica. KK Gorica – 50. godina košarke u Velikoj Gorici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U drugoj utakmici sastali su se Gorica i Temp-Sumz Revda, klub koji je u prošloj sezoni u ruskoj Super ligi u regularnoj sezoni od 30 utakmica (21/9) osvojio 3. mjesto. Rusi su otvorili utakmicu s 5 trica i završili poluvrijeme s vodstvom 29:36. Vidno iznervirani trener Gorice Josip Sesar bio je vrlo žestok u poluvremenu prigodom obraćanja svojim igračima i to je imalo očekivani učinak. U trećoj dionici zaostatak je smanjen na minus 6 (52:58), posljednju četvrtinu Gorica je dobila 18:10, dovoljno za pobjedu 82:80 u vrlo uzbudljivoj završnici!

13.09.2019. Velika Gorica. KK Gorica – 50. godina košarke u Velikoj Gorici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas u Gradskoj sportskoj dvorani za 3. mjesto u 15 sati igraju Cibona i Temp-Sumz Revda, finalni susret Gorice i Zadra na programu je u 17 sati. U 11 sati je svečana akademija u dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 385 - 29.08.2019.

Facebook

Izdvojeno