Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO Gorički učenici iduće dvije godine učit će o održivom razvoju

Udruga ‘Zelena mreža aktivističkih udruga’ i Grad Velika Gorica te sedam goričkih osnovnih i područnih škola potpisali ugovor

Objavljeno

Učenici velikogoričkih škola u iduće dvije godine učit će o održivom razvoju. U Osnovnoj školi Eugena Kvaternika potpisan je ugovor o provedbi projekta ‘EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost’ između Udruge Zelena mreža aktivističkih udruga (ZMAG) i Grada Velike Gorice te sedam goričkih osnovnih i područnih škola. Sličan projekt proveden je i 2016. godine pa je ovo svojevrstan nastavak te suradnje. U projekt će ukupno biti uključeno 11 škola, 640 učenica i učenika, 32 učiteljice i učitelja i više od 20 ostalih dionika iz lokalne zajednice. Ukupna vrijednost projekta je 1,31 milijun kuna, od čega se 90 posto sufinancira kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje, a 10 posto će osigurati Grad Velika Gorica. Više doznajte u video prilogu.

 

Obrazovanje

FOTO Državna matura odvija se u ugodnom i radnom ozračju

Objavljeno

on

18.06.2019. VelikaGorica. Ispiti državne mature u srednjim školama. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog tjedna službeno je završena nastava u srednjim školama u školskoj 2018./2019. godini, ali prostor srednjoškolskog centra nije posve opustio, jer u tijeku su ispiti državne mature. O tome nam je dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica Gimnazije Velika Gorica ukratko kazala:

18.06.2019. VelikaGorica. Ispiti državne mature u srednjim školama. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Dosad su naši učenici pristupili ispitima iz Kemije, Filozofije, Njemačkog jezika, Povijesti, Fizike, Politike i gospodarstva, Psihologije, Geografije, Sociologije, Likovne umjetnosti, Biologije i Informatike, a još ih čekaju ispiti iz Engleskog jezika i Matematike. Ispitima je pristupilo 107 učenika na višoj i osnovnoj razini. Danas maturanti polažu 2. dio ispita iz Hrvatskog jezika (esej). Ispiti protječu u ugodnom i radnom ozračju u skladu sa svim Pravilima o polaganju državne mature.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Najave

Uz živu svirku na krovu proslavit će prvi dan ljeta

Gorički bend Alive od 20 sati zabavljat će publiku na terasi GKM

Objavljeno

on

U petak na terasi Goričkog kluba mladih nastupit će gorički bend Alive. Dolaskom lijepog i sunčanog vremena došlo je vrijeme i za otvaranje sezone događanja na najboljoj gradskoj terasi.

– Prvi dan ljeta odlučili smo simbolično obilježiti jednom dobrom svirkom na otvorenom. Ovog petka, 21. lipnja, na našoj terasi družimo se uz, sada već poznati, gorički bend Alive. Ponesite hranu, sokiće i svu ostalu okrijepnu potrepštinu jer će se dečki iz Alive-a pobrinuti da čaganjem ne prestajete cijelu večer – poručili su organizatori.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Nastavi čitati

Crna kronika

Na A11 kod Kušanca izgorjelo vozilo

 Vatrogasci pod maskama gasili požar na autocesti

Objavljeno

on

Jučer oko 15,30 sati na autocesti A11 kod čvora kod čvora Velika Gorica, u blizini naselja Kušanec zapalilo se osobno vozilo. Morali su reagirati i gorički vatrogasci, ali nije bilo pomoći vozilo je u potpunosti izgorjelo. Još uvijek su nepoznati uzroci zapaljenja, a prema neslužbenim informacijama nema ozlijeđenih.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno