Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO Do 2023. godine i stanovnici ruralnih naselja trebali bi surfati velikim brzinama

Cijeli projekt financirat će se iz bespovratnih sredstava Europske unije, odnosno od strane odabranog operatera

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić potpisao je sporazum o suradnji s načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pisarovina, Pokupsko i Rugvica na projektu izgradnje mreža sljedeće generacije, odnosno razvoja širokopojasne infrastrukture. Cijeli projekt financirat će se iz bespovratnih sredstava Europske unije, odnosno od strane odabranog operatera. Više doznajte u video prilogu.

Vijesti

Grad pokrenuo anketu o javnom prijevozu

Cilj je poboljšati uslugu

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je projekt “Analiza javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu Grada Velike Gorice”. U anketi koju su pripremili analizira se postojeće stanje te ispituju korisnički zahtjevi putnika u javnom prijevozu s ciljem poboljšanja postojeće usluge.

– Sukladno navedenoj analizi kreiran je anketni upitnik za kojeg Vas molimo da ga ispunite. Anketni upitnici su u potpunosti anonimni, a jedan anketni upitnik odnosi se na jednu osobu (koja je starija od 15 godina), te molimo da se anketni upitnik samo jednom – kazali su iz Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pijan prosio ispred trgovine. Nakon što je došla policija izvadio spolovilo i počeo mokriti po parkiralištu

Prošnjom je zaradio 78,20 kuna

Objavljeno

on

Mjesec dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje dobio je Mladen U. (38) koji je 14. siječnja ispred velikogoričkog Kauflanda napravio popriličan kaos. Prema optužnici, Mladen U. je s 1,66 promila alkohola u organizmu prosio ispred trgovine. Na papiru koji je držao pisao je kako treba hranu za bebe, a od građana je uspio prikupiti 78,20 kuna. No, kada su pred Kaufland stigli policajci, Mladen U. je pred njima i ostalim građanima izvadio spolovilo te krenuo morkiti po ogradi. Tako je zaradio prijavu za prosjačenje, ali i vrijeđanje moralnih osjećaja građana, piše Jutarnji. Novac koji je 38-godišnjak dobio od građana za hrau za bebe bit će mu oduzet i uplaćen u državni proračun, a troškove prekršajnog postupka, po odluci Prekršajnog suda u Ivanić-Gradu, platit će građani.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Dvije ulice u Velikoj Buni dobit će novi asfalt

Objavljeno

on

Djelatnici VG Komunalca rade na asfaltiranju dviju ulica u naselju Velika Buna. Dva sloja novog asfalta u dužini 250 metara i tri metra širine tako će dobiti Ulica Tudina, dok će kolnik Ulice Franje Grđana rekronstruirati u dužini od 150 metara, potvrdili su nam iz VG Komunalca.

Foto: Krešimir Ačkar/Facebook.com

Osim toga, VG Komunalac trenutno radi i na izgradnji prometnice S2 u Vukovinskom polju te nogostupu u Rakarju.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno