Poveži se s nama

Vijesti

VG Vodoopskrba dobila nova moderna vozila

Opremljena su specijalnim kamerama, snimačima te kompjuterima

Objavljeno

Na parkiralištu iza VG Goričanke danas su predstavljena četiri nova vozila opremljena najmodernijom tehnologijom. Riječ je o dvije cisterne za odvoz septičkih i sabirnih jama te dva vozila opremljena za snimanje kanalizacijskih cijevi i detektiranje kvarova na vodoopskrbnoj mreži.

„Kamioni su opremljeni specijalnim sustavima za reciklažu i usisnim pumpama koje filtriraju mulj i vodu koja se pohranjuje u posebni spremnik. Jedan je zapremine 13, a drugi 12,5 kubičnih metara. Sva vozila opremljena su specijalnim kamerama, snimačima te kompjuterima, kako bi najmanjem mogućem vremenskom periodu mogli detektirati kvar i skratiti vrijeme od nastanka do sanacije kvara“, rekao je Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

09.10.2018. Velika Gorica – Predstvljanje vozila VG Vodoopskrba. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vrijednost vozila je 7,2 milijuna kuna. Njihova nabava sufinancirana je sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 68 posto. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sudjelovalo je s 23 posto, a ostatak je osigurala VG Vodoopskrba.

„Kao što vidite realizacija projekta Aglomeracija Velika Gorica je počela. Ova vozila potrebna su da bi se projekt Aglomeracija mogao izvesti, ali i kako bi se održavala vodoopskrbna i odvodna mreža u Velikoj Gorici. Osim ovog natječaja, provedeni su i natječaji za vidljivost projekta, za vođenje projekta te za nadzor projekta. Ostalo je još samo raspisati natječaj za izvođača radova za tri tehno-ekonomske cjelina na koje smo podijelili projekt. Zadnji natječaj bit će za rekonstrukciju i izgradnju novog pročistača otpadnih voda. Svi ugovori bi trebali biti potpisani do kraja godine. Nema više povratka nazad“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

09.10.2018. Velika Gorica – Predstvljanje vozila VG Vodoopskrba. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vrijednost projekta Aglomeracije Velika Gorica, s procijenjenih 505 milijuna, približio se cifri od 700 milijuna kuna pa će za rješavanje ovog problema biti potrebna intervencija države.

„Aktivno surađujemo s nekoliko župana i gradonačelnika, a svi zajedno imamo komunikaciju s ministrom Ćorićem i ministricom Žalac te premijerom Plenkovićem. Očekujemo da ćemo skupno riješiti naše probleme. Riječ je o sumi nešto manjoj od 1,5 milijardi kuna koju bi trebala osigurati Hrvatska vlada. Nisu to sredstva koja će otići iz Hrvatske, veći dio ostat će ovdje kod nas i ugraditi se u bolji i kvalitetniji komunalni standard stanovnika tih naselja. I veći gradovi poput Rijeke nalaze se u istoj situaciji“, dodao je gradonačelnik.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO Gastro Turopolja izrastao u veliku manifestaciju

Objavljeno

on

Gastro Turopolja u svom 17. izdanju pokazao se kao velika manifestacija, manifestacija koja bi u budućnosti mogla postati trajnim simbolom turopoljske gastronomske tradicije i suvremene ponude. Proširen na kompletan prostor na i oko Muzeja Turopolja, Gastro je zauzeo kompletan Park i Šetalište od Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije do Vugleca te tako omogućio velikom broju izlagača da pokažu svoje proizvode i rukotvorine velikom broju Goričana i njihovim gostima. Ako se nastavi s logičnim inovacijama oplemenjivati ovu manifestaciju ona bi, bez sumnje, mogla postati poznati i priznati turistički brend Grada Velike Gorice.

U natjecanju za najbolju kotlovinu natjecalo su se 34 kandidata odnosno udruge. Prema procjeni ocjenjivačkog suda, kojem je predsjednik bio Tomislav Špiček, poredak tri najbolja je slijedeći: 1. DVD-u Kosnica, 2. Javna vatrogasna postrojba Grada Velike Gorice i 3. Udruga Žumberačke vile. U kategoriji ‘najuređeniji stol’ za najuređenije proglašeni su stolovi od čak 8 udruga: DVD Ščitarjevo, DVD Gradići, DVD Strmec Bukevski, DVD Lukavec, DVD Ribnica, DVD Turopoljski Markuševec, KUD Stari Grad Lukavec i Društvo žena Buševec. Najveselije ekipe su: DVD Kuče, KUD Stari Grad Lukavec i Veseli Prigorci.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Limačice Maraton kluba na tronu u Varaždinu

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači

Objavljeno

on

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever u Varaždinu Maraton klub Velika Gorica pokazao je dominaciju u kategoriji Limačica na utrci od 600 m, gdje su sva tri postoja zauzele članice Kluba. Najviše postolje zauzela je Tena Petračić s vremenom 1:45,50, dok su srebro i broncu odnijele Hana Tašaković (1:52,12) i Livia Debelić (1:53,03). Tara Petračić utrku je završila na 4. mjestu s vremenom 1:55,28.

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači. Ivan Aščić Toma na utrci od 600 m zauzeo odlično 3. mjesto s vremenom 1:57,48.

Konačno, mlađa juniorka Nina Vuković osvojila je zlato na utrci od 1500 m s vremenom 5:00,58.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno