Poveži se s nama

Vijesti

VG Čajanka u centru grada

Posjetitelji će moći kušati i kupiti proizvode lokalnih OPG-ova i eko proizvođača

Objavljeno

Ispred Muzeja Turopolja 12. listopada održat će se čajanka koju organizira Ekoregija VG. Zamišljena je kao jednodnevni besplatni eko sajam gdje bi se na jednom mjestu okupili postojeći lokalni OPG-ovi i eko proizvođači te predstavili svoje proizvode posjetiteljima, a u sklopu sajma planirana su i edukativna predavanja o ekološkom uzgoju i zdravijem životu.

– Unatoč popularizaciji zdravog življenja građani još uvijek nisu dovoljno informirani o načinu uzgoja ekoloških proizvoda kao ni o načinima kako doći do ekološkog certifikata. Cjelokupna ideja ovoga projekta je predstaviti postojećim lokalnim OPG-ovima, vlasnicima vrtova, građanima i široj javnosti važnost ekološkog uzgoja hrane. Planira se i zabavni program, gdje će građane i posjetitelje zabavljati Velikogorički izvođači, a za okrjepu će se dijeliti domaći čaj – poručili su organizatori.

Čajanka počinje u 12 sati, a od 12 do 14 sati u dvorani Turističke zajednice grada Velike Gorice održat će se predavanje, na kojem će govoriti prof. dr. sc. Ivica Kisić, mr. sc. Marija Ševar i prof. dr. sc. Marko Vinceković.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno