Poveži se s nama

Vijesti

Veliku Goricu i Zagreb sredinom rujna povezat će biciklistička manifestacija

Biciklijada “VG ZG VG” startat će 16. rujna u 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

Udruga Ekoregija Velika Gorica u suradnji s partnerima Proglasom i Nextbikeom 16. rujna organizira biciklijadu pod nazivom „VG ZG VG“. Tijekom vožnje sudionici će koristiti biciklističku infrastrukturu koja povezuje ova dva grada. Dio rute od Velike Gorice do Buzina vozit će se pješačko-biciklističkom stazom, a nakon toga biciklistička kolona kretat će se kolnikom. Tu će im se priključiti i policijska pratnja koja će ih nadzirati.

„Ova inicijativa krenula je kao reakcija na povijesno spajanje Velike Gorice i Zagreba biciklističkom stazom. Začetnik ove ideje, Zlatan Jaganjac kontaktirao me i vrlo brzo smo se dogovorili. Želja nam je da ova biciklijada bude što masovnija. Vjerujem da ćemo privući brojne bicikliste, ali i rekreativce. Staza je duga oko 17 kilometara te nije predugačka i prenaporna“, rekao nam je Josip Kolarec, predsjednik Udruge Ekoregija Velika Gorica.

01.09.2017. Velika Gorica – Ekoregija Velika Gorica organizira prvu Biciklijadu VG-ZG-VG. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Biciklijada će startati u 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta, a oko 12 sati sudionici bi trebali stići do Strossmayerovog šetališta u Zagrebu. Tu će se biciklisti moći okrijepiti i odmoriti, a pripremljen je i glazbeni program. Oko 14,30 sati biciklistička karavana krenut će put Velike Gorice, gdje je organiziran doček kod Pučkog otvorenog učilišta.

„Nakon što se sudionici malo okrijepe i odmore, krenut će glazbeni dio programa. Za glazbenu kulisu bit će zadužen acoustic Band Musicology. Dečki sviraju na dvije gitare i klaviru, u glavnom zabavnu i rock glazbu, a nakon njih nastupit će DJ Lorenzo. Riječ je Mihaelu Matkoviću, našem sugrađaninu, jednom od najpoznatijih DJ-a u Hrvatskoj koji je nedavno nastupio na splitskoj Ultri. U 17 sati nastupit će Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, a u 17,30 nastupit će Ivana Banfić“, objasnio nam je Kolarec.

Organizaciju ove biciklističke manifestacije podržali su i Grad Velika Gorica, Grad Zagreb, Policijska uprava zagrebačka, turističke zajednice Zagreba i Velike Gorice te Zagrebačke županije, kao i VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba, GSG VG, HVIDRA i Volonterski centar Zagreb.

 

Vijesti

Šarenilo boja za bolje raspoloženje: Mladi na Tuđmancu pripremaju dan posvećen umjetnosti

Mali i veliki moći će u parku za stolovima slikati vodenim bojama, bojati, oslikavati čestitke…

Objavljeno

on

Povodom svjetskog dana umjetnosti, Gorički klub mladih postavit će veseli štand u Parku dr. Franje Tuđmana. U petak od 13 do 18 sati, za velike i male, pripremit će stolove namijenjene raznim aktivnostima, od slikanja vodenim bojama i pastelama, izrađivanja i ukrašavanja čestitki, do isprobavanja malih elektroničkih instrumenata.

– Također smo pripremili i antistres bojanke za odrasle koje odrasli i roditelji mogu bojati u kafićima dok su djeca za stolom i bave se svojim aktivnostima, ali ih naravno mogu bojati i s nama – kazala je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih.

Na dva velika platna posjetitelji će moći ostaviti otisak svoje ruke, a platna će članovi Goričkog kluba mladih izvjesiti u svom klubu i tako u prostor unijeti malo šarenila.

– Poznato je da bojanje opušta mozak, stoga pozivamo sve da sudjeluju u glazbenim i slikarskim umjetnostima i prošire svoj kreativni svijet. Pridružite se nama u bojama do sreće! Pozivamo sve građane da iskoriste lijepi petak i pridruže nam se u obilježavanju svjetskog dana umjetnosti – dodala je Kajgana Raga.

Nastavi čitati

Vijesti

Rješenje za gužve u Pucekovićevoj: Traži se nova lokacija za testiranje na COVID…

Za sigurnije kretanje građana, dio Ulice Matije Slatinskog dobit će nogostup

Objavljeno

on

Učestali prometni kaos u Pucekovićevoj ulici već dugo muči Velikogoričane. Problem nije uspjelo riješiti ni novo parkiralište s gotovo 100 parkirnih mjesta. A ovaj problem ne utječe samo na stanare okolnih zdrada, već i one koji ujutro dovoze djecu u vrtić ili moraju ići u Dom zdravlja. Pucekovićevu ulicu zato je danas obišao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Problem gužvi koje nastaju u Pucekovićevoj ulici zbog COVID ambulante riješit ćemo ovih dana dogovorom s Domom zdravlja oko nove lokacije za testiranje – kazao je Ačkar te dodao kako će ovih dana krenuti i u izgradnju nogostupa u obližnjoj Ulici Matije Slatinskog.

– Na inicijativu predstavnice stanara Brigite Županić i stanovnika ulice Matije Slatinskog krećemo u izgradnju nogostupa u dijelu ulice gdje nedostaje. Izgradnjom nogostupa omogućit ćemo sigurno kretanje pješacima – zaključio je Ačkar.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio listu poduzetnika koji su ostvarili pravo na COVID potporu

85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je rezultate javnog poziva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu. Sredstva su osigurana iz proračuna, a Grad će ih uplatiti na žiro račun korisnika potpore nakon potpisivanja ugovora. Ukupno 85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 813 tisuća kuna, a popis korisnika potpore dostupan je OVDJE.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno