Poveži se s nama

Vijesti

Veliku Goricu i Zagreb sredinom rujna povezat će biciklistička manifestacija

Biciklijada “VG ZG VG” startat će 16. rujna u 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

Udruga Ekoregija Velika Gorica u suradnji s partnerima Proglasom i Nextbikeom 16. rujna organizira biciklijadu pod nazivom „VG ZG VG“. Tijekom vožnje sudionici će koristiti biciklističku infrastrukturu koja povezuje ova dva grada. Dio rute od Velike Gorice do Buzina vozit će se pješačko-biciklističkom stazom, a nakon toga biciklistička kolona kretat će se kolnikom. Tu će im se priključiti i policijska pratnja koja će ih nadzirati.

„Ova inicijativa krenula je kao reakcija na povijesno spajanje Velike Gorice i Zagreba biciklističkom stazom. Začetnik ove ideje, Zlatan Jaganjac kontaktirao me i vrlo brzo smo se dogovorili. Želja nam je da ova biciklijada bude što masovnija. Vjerujem da ćemo privući brojne bicikliste, ali i rekreativce. Staza je duga oko 17 kilometara te nije predugačka i prenaporna“, rekao nam je Josip Kolarec, predsjednik Udruge Ekoregija Velika Gorica.

01.09.2017. Velika Gorica – Ekoregija Velika Gorica organizira prvu Biciklijadu VG-ZG-VG. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Biciklijada će startati u 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta, a oko 12 sati sudionici bi trebali stići do Strossmayerovog šetališta u Zagrebu. Tu će se biciklisti moći okrijepiti i odmoriti, a pripremljen je i glazbeni program. Oko 14,30 sati biciklistička karavana krenut će put Velike Gorice, gdje je organiziran doček kod Pučkog otvorenog učilišta.

„Nakon što se sudionici malo okrijepe i odmore, krenut će glazbeni dio programa. Za glazbenu kulisu bit će zadužen acoustic Band Musicology. Dečki sviraju na dvije gitare i klaviru, u glavnom zabavnu i rock glazbu, a nakon njih nastupit će DJ Lorenzo. Riječ je Mihaelu Matkoviću, našem sugrađaninu, jednom od najpoznatijih DJ-a u Hrvatskoj koji je nedavno nastupio na splitskoj Ultri. U 17 sati nastupit će Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, a u 17,30 nastupit će Ivana Banfić“, objasnio nam je Kolarec.

Organizaciju ove biciklističke manifestacije podržali su i Grad Velika Gorica, Grad Zagreb, Policijska uprava zagrebačka, turističke zajednice Zagreba i Velike Gorice te Zagrebačke županije, kao i VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba, GSG VG, HVIDRA i Volonterski centar Zagreb.

 

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno