Poveži se s nama

Vijesti

Velikogorički proizvođači na 4. Danu hrvatskih tržnica

Objavljeno

Udruga hrvatskih tržnica već četvrtu godinu zaredom, krajem rujna, organizira manifestaciju Dan hrvatskih tržnica koja se odvija na središnjem zagrebačkom trgu. Visoka pokroviteljica manifestacije je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ove godine i velikogorička tržnica, koja je članicom Udruge hrvatskih tržnica postala 01.lipnja 2014. ponovno se predstavila posjetiteljima, i to na četiri prodajna mjesta. Bili su tako danas na Jelačić placu: OPG Huzjak, OPG Mužic, OPG Macinić i OPG Brozović.

Svi znamo da je tržnica „trbuh grada“, kako je svi volimo zvati, a danas su se svi posjetitelji  4. Dana hrvatskih tržnica u to dodatno mogli i uvjeriti, jer ovdje se moglo pronaći puno toga za svačiji ukus, od hrvatskih tradicionalnih proizvoda koje su mnoge od nas vratili u djetinjstvo i podsjetili nas kako je to nekad  bilo u bakinoj kuhinji do nekih novih proizvoda čije okuse tek istražujemo. Baš kao izvorna tržnica – prepuna svega i svačega, ali isključivo domaćeg porijekla.

Galerija fotografija:

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno