Poveži se s nama

Vijesti

Velikogorički lovci obilježavaju dan svog zaštitnika sv.Huberta

Objavljeno

Danas obilježavamo dan svetog Huberta, zaštitnika lovaca. Na velikogoričkom području djeluje nekoliko lovačkih društava, a jedno od njih je Lovačko društvo „Srna“ Velika Gorica, čiji je predsjednik Josip Jančić u razgovoru za City radio otkrio kako će naši lovci dan svog zaštitnika danas proslaviti u „ …izletištu na Ključić Brdu gdje je ujedno kapelica sv.Huberta i gdje će biti misa od 15 minuta, nakon čega slijedi večera, te lovačko druženje, jer svi dobro znaju da se lovci itekako dobro znaju zabaviti.“

No, ovo nije jedina proslava povodom Hubertova, još jedna očekuje nas u nedjelju, 08.studenog kod Lovačkog doma u Kušancu. „To je prva nedjelja kad se obilježava sv.Hubert, pozivamo goste da dođu u lov i želimo taj dan provesti u društvu kolega lovaca, te uz logorsku vatru na livadi organiziramo druženje“ – rekao je Jančić. Druženje u nedjelju započinje nakon glasovanja, lovačkim doručkom, potom slijedi prisjećanje na svetog Huberta, nakon čega se ide u lov, a zatim lovci pripremaju razne delicije, tu je i kestenijada, ali i neizostavne kremšnite.

Osim lovaca, sveti Hubert zaštitnik je i ribiča, planinara, odnosno svih onih koji su vezani uz prirodu i odnose se prema njoj s poštovanjem.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno