Poveži se s nama

Vijesti

Velikogoričke udruge predstavile svoj rad

Objavljeno

Na poticaj Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, brojne udruge diljem Hrvatske, od 28. do 30. Svibnja, uključile su se u manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga. Cilj je bio građanima približiti programe i aktivnosti koje nude pojedine udruge. Svoja vrata Velikogoričanima tako su otvorile Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije i VG dijabetičar. Građani su uz informiranje o udrugama besplatno mogli obaviti preventivno snimanje mobilnim mamografom, provjeriti gustoću kostiju, izmjeriti tlak te provjeriti šećer u krvi. Osim toga, svoja vrata otvorila je i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica čiji su članovi demonstrirali pokaznu vježbu, a mogla se razgledati i oprema i rekviziti koje koriste prilikom spašavanja ljudi. S druge strane udruga Forum 50+ predstavila je svoj e-Klub 65+ te organizirala besplatne instrukcije iz matematike.

 Inače, 2015.godina širom Europe obilježava se kao Europska godina razvoja, a Dani otvorenih vrata udruga prilika su da se dodatno osnaži solidarnost i povjerenje u lokalnim zajednicama i podsjeti na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške. (PR)

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno