Poveži se s nama

HOTNEWS

Velika vatrogasna vježba u prostoru Zračne luke Franjo Tuđman

Sudjelovalo pedesetak vatrogasaca i desetak vozila

Objavljeno

Na terminalu INA-e na Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb danas je bilo živo. Pedesetak vatrogasaca i desetak vozila sudjelovalo je u velikoj vatrogasnoj vježbi. Cilj vježbe bio je provjeriti spremnost vatrogasaca u slučaju veći avionskih nesreća, odnosno ugasiti požar spremnika kerozina uzrokovan padom dijelova zrakoplova.

11.05.2018. Velika Gorica – Vatrogasna vježba. Foto: čitatelj

„Zadovoljan sam vježbom. Nismo imali nikakve prethodne probe. Naši vatrogasci do sada nisu bilu u tom prostoru i morali su se snalaziti na osnovu fotografija terena, što su u konačnici dobro i odradili“, rekao nam je Borislav Turan, zapovjednik JVP Velika Gorica.

11.05.2018. Velika Gorica – Vatrogasna vježba. Foto: čitatelj

Uz pripadnike JVP-a, u vježbi su sudjelovali i vatrogasci DVD-ova Donja Lomnica, Velika Mlaka i Lukavec te članovi DVD-a Stružec. Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice u vježbi je sudjelovala sa šest vozila i 23 vatrogasca.

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno